Punajuuriohrattoa, vuohenjuustoa ja karamellisoitua sipulia

Punajuuririsotto1 Punajuuririsotto8

Kaupasta osui jälleen käsiini säkillinen punajuuria ja mieleni alkoi tehdä jotain risottomaista ruokaa. Tiesin, että viikon alku tulee olemaan kovin kiireinen, joten päätin tehdä sunnuntaina ison satsin punajuuriohrattoa, johon on helppo vaihdella päivittäin pinnalle tulevia lisukkeita. Ohrahelmet pitävät koostumuksensa paremmin uudelleen lämmittäessä kuin tavallinen risottoriisi, joten päädyin käyttämään niitä. Ohranhelmistä tehty risotto valmistuukin huomattavasti nopeammin ja pienemmällä vaivalla kuin perinteinen. Ohranhelmien lisäksi hyvä vaihtoehto riisille on myös speltin helmijyväset.

Punajuuririsotto4 Punajuuririsotto10

Nyt sunnuntaina punajuuriohratto sai pinnalleen vähän paremmat lisukkeet kuin normaalisti. Karamellisoin sitä varten muutaman sipulin ja paiston vielä kylkeen isot vuohenjuustokiekot. Vuohenjuuston paistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Pannun tulee olla kuuma, jotta juustoon saa nopeasti kauniin pinnan ja että se ehtii lämmetä läpikotaisin. Hyvä paistoaika on noin 20 sekuntia per puoli. Liian matalalla lämmöllä tai liian pitkään paistettuna se alkaa sulaa ja hajota. Muista muuten myös käydä äänestämässä blogiani Vuoden herkullisimmaksi tästä linkistä. Äänestys aikaa on 12.4. asti eikä edes omia yhteystietoja tarvitse jättää – sen kun vain painat Äänestä -painiketta haluamasi blogin kohdalla.

Punajuuririsotto7 Punajuuririsotto12
RESEPTI | 4 annosta

Punajuuriohratto

4 punajuurta

2 dl ohranhelmiä

2 rkl öljyä

1 valkosipulinkynsi

6 dl kasvislientä

½ sitruunan mehut

½ rkl hunajaa

suolaa

mustapippuria

 

Lisukkeet

2 sipulia

1 rkl öljyä

½ rkl hunajaa

ripaus suolaa

4 vuohenjuustokiekkoa

rucolaa

balsamicoa

OHJE
  1. Keitä punajuuria kuorineen n 45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja kuori. Raasta punajuuret ja jätä sivuun odottamaan.
  2. Kuullota pannulla hienonnettua valkosipulinkynttä ja ohranhelmiä muutama minuutti. Lisää päälle kasvisliemi ja sitruunamehu. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan.
  3. Lisää ohranhelmien joukkoon punajuuriraaste ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Suikaloi sipulit ja paista niitä miedollä lämmöllä öljyssä 15 minuuttia. Mausta hunajalla ja suolalla.
  5. Paista vuohenjuustot yksi kerrallaan kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin juuri ennen tarjoilua.
  6. Tarjoile valmis ohratto karamellisoidun sipulin, lämpimän vuohenjuuston, tuoreen rucolan ja muutaman balsamicotipan kera.

Ei kommentteja

Kommentoi