Punajuuri–ricottasalaatti ja taas sitä tofua

Processed with VSCO with 4 preset

Tofukuumeeni ei ota laantuakseen. Tein alkuviikon lounaaksi meille Jäävuoren huippu -kirjan lempiohjeellani ihanaa punajuuri–ricottasalaattia, jonka kanssa pyöräytin keltuaisissa, ruisjauhoissa ja pannulla Jalotofun kylmäsavutofua. Olen tehnyt salaattia aikaisemmin muutaman kerran ja se on mielestäni kaivannut aina vielä jotain suolaista rinnalleen ja siihen kylmäsavutofu osoittautui täysin oikeaksi valinnaksi.

Verrattuna aikaisempaan tofunpanerointireseptiini, en tällä kertaa laittanut keltuaisen joukkoon lainkaan dijonia, sillä kylmäsavutofu on jo itsessään sen verran voimakkaan makuinen. Muuten valmistin tofun aivan samalla tavalla, mutta pienempinä kuutioina. Myös punajuuri ja tilli, jotka ovat jo itsessään hurmaava liitto, antoivat täydellisen makuparin kylmäsavutofulle. Alunperin tässä salaatissa ihastutti kovasti myös ricotta, joka on mielestäni hieman unohdettu, mutta mitä mainioin salaattijuusto. Itse olen erityisen mieltynyt kreikkalaiseen Anari ricottaan.

Tämä heinäkuu tulee olemaan kovin kiireinen ja stressaan siitä jo nyt. Kerron syistä tarkemmin seuraavassa postauksessani, joka ei poikkeuksellisesti tule sisältämään yhtään reseptiä. Jos kuitenkin sattuisi, että olette hyviä ruokareseptejä vailla, klikatkaa vaikka reseptiarkistooni tai suoraan blogini salaattiosioon.

RESEPTI | 4 annosta

Punajuuri–ricottasalaatti

8 pientä punajuurta tai 4 isoa

½ rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

1 fenkoli

1½ dl hasselpähkinöitä

100 g babypinaattia

80 g vihreää salaattia

200 g ricottaa

1 dl tilliä hienonnettuna

 

Hunajakastike

½ dl hunajaa

½ dl omenaviinietikkaa

1 dl oliiviöljyä

½ tl mustapippuria

ripaus suolaa

 

Lisäksi

ruispaneroitua kylmäsavutofua

OHJE
  1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Keittoaika 30 – 60 min riippuen punajuurien koosta. Jäähdytä, kuori, viipaloi ja pyöräytä punajuuret oliiviöljyssä. Mausta ripauksella suolaa.
  2. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Hienonna tilli. Huuhtele ja linkoa salaatit.
  3. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat saada hieman väriä.
  4. Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään huolellisesti – lisää öljy viimeisenä.
  5. Kokoa salaatti levittämällä vihreät alle, fenkoli niiden päälle ja ricotta sekä punajuuret pinnalle. Viimeistele hasselpähkinöillä, tillillä ja hunajakastikkeella.

1 Kommentti

  • Vastaa
    Suusta suuhun
    09/01/2017 klo 09:07

    […] Moni on osallistunut nyt tammikuussa vegaanihaasteeseen. En ole itse virallisesti mukana, mutta olemme kuitenkin pyrkineet ylläpitämään mahdollisimman kasvispainotteista ruokavaliota vuodenvaihteesta alkaen. Olen viime päivinä alkanut saada palautetta siitä, että meillä syödään liikaa punajuurta. Sitä on kyllä kieltämättä tainnut olla lautasella lähes jokaisella ruokailulla, mutta minkäs teet, kun punajuuresta syntyy aina ihan parasta kasvisuruokaa (kuten tätä punajuuripastaa tai punajuuri–savutofu–ricottasalaattia). […]

  • Kommentoi