Pubologi – parasta Tukholmassa just nu

Olin syyskuun alussa Hannan Soppa Hannan ja Liemessä Jennin kanssa Visit Swedenin järjestämällä ruokamatkalla Blog House Stockholmissa. Niiden parin päivän aikana, jotka ehdimme viettää ihanassa Tukholmassa, vierailimme monessa etenkin ruokamatkailijaa kiinnostavassa kohteessa. Jenni on kerännyt tänne vinkit edullisiin ruokapaikkoihin, mutta itseni on vain hehkutettava ensimmäisen päivämme illallispaikaa, Gamla Stanissa sijaitsevaa Pubologia, jossa ruokailu oli makujen ja miljöön puolesta aivan täydellinen kokemus.

Pubologi on viimeisen päälle konseptoitu fine-dining ravintola, jossa on joka päivä saatavilla vain yksi menukokonaisuus. Samojen omistajien toinen paikka Djuret on saanut myös paljon suitsutusta niin paikallisten kuin meidän kotimaisten ruokabloggarien joukossa. Pubologissa käytetään ruotsalaisia ja pohjoismaisia raaka-aineita, jotka ovat mahdollisimman lähellä tuotettuja, ja Pubologin annokset ovat saaneet inspiraationsa niin perinteisistä kuin uusimmista ruokatrendeistä ja valmistustavoista. Ravintolan erikoisuutena on yksi keskellä keittiötä sijaitseva ruokapöytä, joka on varattavissa noin 120 euron hintaan per henkilö sisältäen ruokamenun.

Meidän päivällisellä tarjoiltiin muun muassa raputempuraa, ankansydämellä ja seljankukalla maustettuja ankanmaksakakkuja, juuriselleriä savustetun nieriän, hasselpähkinöiden ja kantarellien kera. Yksi parhaista annoksista oli ihanan keväisen makuiseksi saatu tartar, jonka pinnalla oli lipstikkaa, herneitä, parsa- ja kyssäkaalia sekä härän luuytimestä valmistettua emulsiota. Pääruokina tarjoiltiin mangoldilehden sisällä paistettua kuhaa ja liha-annokselta löytyi haudutettua karitsan briskettiä sekä pinnalta grillattua karitsansydäntä. Erityismaininnan arvoinen on myös Pubologin alkoholiton juomapaketti, joka on ehdottoman tervetullut vaihtoehto fine-dining -menukokonaisuuksien pariksi.

Illallisen tarjosi Visit Sweden. | Lue lisää suosituksiamme täältä

Ei kommentteja

Kommentoi