Pinaatti–sitruunaspagetti

Kerroin viime Rukan reissullani ihastuneeni palavasti Hanki baarin pinaatti–sitruunapastaan, joka on yksi parhaista pasta-annoksista, jonka olen koskaan syönyt. Päätin silloin välittömästi kehitellä annoksesta myös oman versioni ja nyt muutaman yrityksen jälkeen olen saanut viimeisteltyä reseptin unelmieni sitruunaspagettiin. Aikaisemmin olen tehnyt pinaatti–sitruunaspagetin ricottasta ja sitruunarahkasta, mutta tähän versioon laitoin kunnon kermaa, voita ja parmesaania.

Pastan juju on voimakkaassa sitruunaisuudessa, jota ilman se ei ole mistään kotoisin. Olen muutenkin viime aikoina mieltynyt kovasti sellaisiin ruokalajeihin, joissa korostetaan vain yhden tai kahden raaka-aineen makuja yksinkertaisesti ja kauniisti. Ruoassakin pätee vanha viisaus, vähemmän on enemmän, vaikka se usein tuntuu unohtuvan.

Lapsena rakastin syödä pelkkää makaronia ja voita, kuten myös molemmat tyttäreni. Nykyään makuni on kuitenkin aikuistunut sen verran, että korvaan voin laadukkaalla oliiviöljyllä ja makaronin suolaisessa vedessä keitetyllä spagetilla. Spagetti con olio, kuten italialaiset sen sanoisivat, on todellinen ylistys yksinkertaiselle makunautinnolle. Sitä ei kuitenkaan kannata tehdä, ellei käytössäsi ole ensiluokkaista oliiviöljyä. Muita ikisuosikkejani ovat myös punajuuri–, savusimpukka– ja vuohenjuusto–porkkanapasta.

RESEPTI | 5 annosta

Pinaatti–sitruunaspagetti

500 g spagettia

2 rkl voita

1 sitruunankuori raastettuna

½ sitruunan mehut

1 valkosipulin kynsi

3 kevätsipulia

2 dl kuohukermaa

60 g parmesaania raastettuna

100 g babypinaattia

mustapippuria

suolaa

 

pinnalle herneenversoja

OHJE
  1. Raasta sitruunankuori ja parmesaani valmiiksi. Purista puolikkaasta sitruunasta mehut talteen. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulin kynsi.
  2. Laita spagetti keittymään runsaasti suolattuun veteen paketin ohjeen mukaan al denteksi.
  3. Sulata voi toisessa kattiassa. Lisää joukkoon valkosipulin kynsi, kevätsipulien vaaleat osat, sitruunankuoriraaste ja -mehu. Freesaa minuutti.
  4. Lisää kerma, kiehauta. Lisää puolet juustosta. Anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Valuta kypsä spagetti. Yhdistä kastikkeen kanssa. Lisää joukkoon samalla babypinaatti, loput kevätsipulista ja juustoraasteesta. Tarkasta maku ja tarjoile tuoreiden herneenversojen kanssa.

1 Kommentti

  • Vastaa
    ARKIRUOKAA SE HUOKAA – Liemessä
    23/01/2017 klo 22:12

    […] Suusta Suuhun-blogiin. Alisa on foodie ja kahden lapsen äiti – eilinen ilta oli pelastettu. Pinaatti – sitruunapasta on parasta arjen pikaruokaa: yksinkertaista, hyvää ja helppoa. Itse kokkaaminen ei sujunut niin […]

  • Kommentoi