Pinaatti–inkiväärivohvelit ja kokemuksia ekasta kerrasta

pinaattivohvelit22

Olen tällä hetkellä niin innostunut kaikista erilaisista lettu-, pannari- ja vohvelimuunnoksista, että päädyin hankkimaan elämäni ensimmäisen vohveliraudan. En mitään kallista, vaan Prisman halvimman OBH Nordican. Vohveleiden valmistusbusiness oli itselleni täysin uutta, joten ryhdyin tällä kertaa ruoanlaittoon ohjevihko kädessä.

Eihän vohveleiden tekeminen tietenkään mitään rakettitiedettä ole, mutta muutamalla hyvällä vinkillä säästyy turhilta harjotuskappaleilta. Vohveliraudan kannattaa antaa lämmetä 10 minuuttia ennen aloitusta. Näin jo heti ensimmäisestä vohvelista tulee ihanan rapsakka. Ohjeellinen paistoaika on taikinasta riippuen 3-5 minuuttia – pinaatti–inkiväärilettuni tulivat täydellisiksi neljässä. Lisäksi vohveliraudan kantta kannattaa painaa kevyesti alas ensimmäiset 15 sekuntia, jotta taikina levittyy tasaisesti, mutta ei yhtään kauempaa, jotta vohveli pääsee rauhassa kohoamaan.

Inspiraatio pinaatti–inkiväärivohveleiden reseptiin tuli Vege! -kasvisruokakirjan uusimmasta painoksesta, josta on yksi kappale arvottavana edellisessä postauksessani. Vohveleiden päälle paistoin tiikerirapuvartaita chili–kookosöljyssä ja valmistin niille myös cremen uudesta wasabi twist -tuorejuustosta, johon olen täysin koukuttunut. Olen valmistanut samaa wasabicremeä myös uuniperunoiden ja –bataattien kanssa sekä teriyakitofun kylkeen.

RESEPTI | 8 vohvelia

Vohvelitaikina

400 g tuoretta pinaattia

(2 dl pakastepinaattia)

1 valkosipulin kynsi

2 kananmunaa

2 dl maitoa

2⅓ dl vehnäjauhoja

2 rkl kivennäisvettä

3 rkl raastettua inkivääriä

1 tl suolaa

½ tl valkopippuria

1 rkl öljyä

 

Wasabicreme

200 g wasabi twist -tuorejuustoa

1 dl ranskankermaa

hyppysellinen suolaa

 

Päälle

tiikerirapuja

teriyakitofua

lämminsavulohta

OHJE
  1. Laita pinaatti siivilään ja kaada sen päälle pari litraa kiehuvaa vettä. Huuhtele kylmällä vedellä ja purista pinaatista kunnolla vedet pois. Leikkaa pinaatti veitsen avulla pienemmäksi. (Jos käytät pakastepinaattia, unohda tämä vaihe ja vain sulata pinaatti.)
  2. Siirrä pinaatti isoon kulhoon. Riko päälle kananmunat. Lisää joukkoon jauhoja ja loput nesteet, kunnes taikina muistuttaa paksua lettutaikinaa.
  3. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, raastetulla inkiväärillä, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Aja valmis taikina sauvasekoittimella sileäksi ja anna turvota vartin verran ennen paistamista.
  5. Valmista wasabicreme sekoittamalla ranskankerma tuorejuuston kanssa. Mausta hyppysellisellä suolaa.
  6. Annostele taikinaa vohveliraudalle ja paista noin 4 minuuttia per kappale.

3 Kommenttia

  • Vastaa
    Elisa Holma
    21/05/2016 klo 18:54

    Mielenkiintoinen!

    • Vastaa
      Alisa
      22/05/2016 klo 20:28

      Samasta taikinasta onnistuu myös pannukakku. Ensi kerralla ajattelin kokeilla kookos-porkkanavohveleita. 😉

  • Vastaa
    Suusta suuhun
    07/06/2016 klo 09:02

    […] oli tarjolla vähän vuohenjuusto-persikkasalaattia ja hodareita, joihin olin tehnyt täytteeksi wasabicremeä ja japanilaista kurkkusalaattia sekä jalapenocremeä, jalapenoja ja kuivattua sipulia. Nakeiksi […]

  • Kommentoi