Pettämätön punajuuripasta

punajuuripasta2.jpg punajuuripasta7.jpg

Punajuuripasta on parasta, mitä lautasella voi olla juuri nyt. Uskaltaisin väittää, että sen mehevämpää ja tähän talviseen vuodenaikaan sopivampaa kasvispastaa ei ole olemassakaan. Inspiraatio tähän pastaan on tullut useita vuosia sitten jostain nettimaailman artikkelista sekä toisesta suuresta rakkaudestani – valkosipulisella fetamoussella viimeistellystä punajuurikeitosta. Nykyiseen muotoonsa resepti on mukautunut vuosien varrella keittiössämme.

punajuuripasta3.jpg

Punajuuripastasta voi helposti tehdä kaksi eri versiota varioimalla juustomoussea sekä pastassa käytettäviä yrttejä. Ensimmäisenä reseptissä (ja kuvissa) on oma suosikkini: fetamoussella, tuoreella oreganolla ja basilikalla maustettu versio. Jutun lopussa on uudempi ihastuksemme, joka on nykyään myös Antin lempiyhdistelmä: punajuuripasta nautittuna vuohenjuustomoussen sekä tuoreen persiljan kera.

punajuuripasta4.jpg punajuuripasta6.jpg
RESEPTI | 6 annosta

Punajuuripasta

500 g spagettia

500 g punajuuri

1 kpl sipuli

3 kpl valkosipulinkynsi

1½ dl kuohukermaa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl voi

½ kpl tuoretta oreganoa

½ kpl tuore basilika

1 rkl sokeria

1 tl jauhettua muskottipähkinää

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

 

Fetamousse

150 g fetaa murennettuna

1½ dl ranskankermaa

 

Vuohenjuustomousse

150 g pehmeää vuohenjuustoa

1½ dl ranskankermaa

2 tl sitruunamehua

OHJE
  1. Pese punajuuret huolellisesti ja keitä kuorineen noin tunnin ajan. Anna jäähtyä ennen kuin kuorit ne.
  2. Valmista juustomousse yhdistämällä murusteltu fetajuusto tai pehmeä vuohenjuusto ranskankerman kanssa. Lisää vuohenjuustomousseen tilkka sitruunamehua. Laita jääkaappiin maustumaan.
  3. Raasta kuoritut punajuuret karkealla terällä. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit.
  4. Kuullota sipulisilppua voi–öljyseoksessa pannulla muutaman minuutin ajan ja lisää sitten joukkoon punajuuriraaste. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Jätä miedolle lämmölle muhimaan.
  5. Keitä spagettin al denteksi runsaasti suolatussa vedessä – jos spagettin on mautonta, se pilaa koko pastan.
  6. Silppua yrtit ja lisää ne kerman kanssa punajuuri–sipuliseoksen joukkoon. Anna hautua, kunnes pasta on valmis.
  7. Valuta spagetti huolella ja yhdistä kastikkeen kanssa. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
  8. Tarjoile viileän juustomoussen kera.

1 Kommentti

  • Vastaa
    Suusta suuhun
    08/01/2017 klo 21:51

    […] mutta minkäs teet, kun punajuuresta syntyy aina ihan parasta kasvisuruokaa (kuten tätä punajuuripastaa tai […]

  • Kommentoi