Saksanpähkinä–perunapasta

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Risenta

Papupasta4

Italiassa, ja ilmeisesti etenkin sen eteläosissa, laitetaan usein perunaa pasta-ateriaan. Olin jo pitkään haaveillut yhdistelmän kokeilusta, mutta täydellinen hetki siihen syntyi vasta, kun sain testiini Risentan papupastoja. Italiassa papuja ja perunoita syödään usein peston kanssa, joten päätin tarjoilla vihreistä luomusoijapavuista valmistettua fettuccineä ihanan pähkinäisen pestotyyppisen soosin ja paistinperunoiden kanssa.

Papupasta3 Papupasta2 Papupasta8

Olen hehkuttanut papupastoja jo heti blogiurani alkuvaiheessa kirjoittaessani vielä Lily.fi -sivustolla. Niillä saa helposti lisättyä terveellisyyttä ja makua arkiateriaan. Papupastat kuitenkin vaativat mielestäni aina kastikkeelta ja sen tekstuurilta vähän enemmän, joten pestomaiset tahnat ja muut vähän paksummat soosit toimivat niiden kanssa ehdottomasti parhaiten. Suosittelen kokeilemaan etenkin tämän ohjeen saksanpähkinäkastiketta, joka on alkujaan Ligurian maakunnasta ja koostumukseltaan sekä valmistustavaltaan hyvin lähellä pestoa, mutta oliiviöljyn ja juustoraasteen sijaan siinä yhdistetään yrttien, pinjansiementen ja valkosipulin kanssa vähän pähkinöitä ja kermaa.

Papupasta9
RESEPTI | 3 annosta

Peruna–papupasta

200 g papupastaa

6 kiinteää perunaa

voita

mustapippuria

suolaa

1½ dl valmista pähkinäkastiketta

 

Saksanpähkinäkastike

1 dl saksanpähkinöitä

1 dl pinjansiemeniä

1 valkosipulinkynsi

1 puska persiljaa

2 dl kermaa

ripaus suolaa

OHJE | max 30 min
  1. Keitä perunat melkein kypsiksi. Anna jäähtyä ja paloittele. Paista pannulla voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Hienonna saksanpähkinät, pinjansiemenet, valkosipuli ja persilja sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma ohuena norona koko ajan survoen. Mausta ripauksella suolaa.
  3. Keitä papupasta kypsäksi paketin ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä. Muista valuttaa huolella.
  4. Sekoita paistetut perunat ja valmis kastike pastan joukkoon. Nauti välittömästi.

2 Kommenttia

  • Vastaa
    Sanna
    10/05/2017 klo 04:39

    Todella herkullista ja helposti valmistuvaa ruokaa. Miehenikin antoi arvosanaksi 10/10.

    • Vastaa
      Alisa
      12/05/2017 klo 08:48

      Ihan huippua! 🙂 Kiitos, että tulit antamaan palautetta, sait hymyilemään.

    Kommentoi