Pastakulhokilpailu

Kaupallinen yhteistyö, Myllyn Paras & Asennemedia

Myllyn Paras haastoi meidän 52 weeksin Annen ja Liemessä-Jennin kanssa pastakulhokilpailuun ja päätin osallistua siihen tällä aasialaishenkisellä kookos-lohipastalla. Pastan juju on mausteisessa liemessä, joka valmistetaan pastan keittovedestä ja jonka avulla kypsennetään pastaan tulevat lohipalat vasta tarjoiluvaiheessa kulhossa. Olen tällä hetkellä myös aivan heikkona thaibasilikaan, joten senkään kanssa ei ole säästelty lainkaan näissä kulhoissa.

Pastakulhokilpailu on alkanut tänään ja voit käydä äänestämässä suosikkikulhoasi tässä osoitteessa: www.myllynparas.fi/kilpailut/paraspasta. Siellä on myös linkit ja kuvat Annen ja Jennin ihaniin resepteihin. Äänestämllä ja jättämällä sähköpostiosoitteesi kilpailusivustolle osallistut samalla arvontaan, josta voi voittaa kolme 100 euron lahjakorttia Pentikiin. Osallistumisaikaa on 4.11. asti, voittajat julkaistaan tiistaina 8.11.

Myllyn Parhaalla on nyt parhaillaan käynnissä myös Instagram-kilpailu, johon voi osallistua oman pastakulhon kuvalla. Kilpailun tägit ovat #paraspasta, #pastakulho ja @myllyn_paras. Kilpailu päättyy 4.11. ja voittopalkintona on kolme 150 euron sekä kaksi 100 euron lahjakorttia Pentikiin. Voittajat julkaistaan Myllyn Parhaan Instassa ja heihin otetaan yhteyttä Instagram-yksityisviestillä eli ei muuta kuin oikein herkullisia kokkaushetkiä. Aion itse myös kokeilla omia suosikkikulhojani teidän kuvienne joukosta.

RESEPTI | 2 annosta

Pastakulho

200 g spagettia

200 g lohta

¼ pienestä valkokaalista

½ fenkoli

1 puska thaibasilikaa

1 puska korianteria

4 kevätsipulin vartta

1 limetti

1 rkl paahdettua sipulia

2 tl wasabi & sesame -mausteseosta

2 dl kookoslientä / annos

 

Liemi

6 dl pastankeitinvettä

1 tlk kookosmaitoa

1 limetti + mehut

1½ rkl (kookos)sokeria

1 sitruunaruoho

2 cm inkivääriä

1 chili

1 tl korianterin siemeniä

ripaus suolaa

OHJE
  1. Keitä spagetti al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan suolaisessa vedessä. Ota pastan keittovettä talteen noin puolilitraa.
  2. Poista lohesta nahka ja leikkaa siitä sopivan kokoisia suupaloja. Mausta suolalla.
  3. Valmista liemi lisäämällä kaikki liemiainekset pastan keitinveden joukkoon. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Silppua kaalia, fenkolia ja kevätsipulia kulhon pohjalle. Asettele kaalin päälle salaattia ja sivuun tuoreita yrttejä. Laita lohipalat spagetin päälle.Siivilöi kuuma liemi kannuun ja kaada hitaasti kulhoon lohipalojen päällä niin, että ne kypsyvät pinnasta samalla.
  5. Ripottele annoksen pinnalle paahdettuja sipuleita ja wasabi-seesamimausteseosta tai muuta vastaavaa oman maun mukaan. Nauti välittömästi.

27 Kommenttia

  • Vastaa
    Jenni liemessä
    08/10/2016 klo 21:37

    Mulla ainakin tuli heti vesi kielellä tästä sun kulhosta! Niin freesin näköistä ja ihan sua 🙂

  • Vastaa
    Sari
    09/10/2016 klo 11:20

    Kiva resepti jota aioin testata. Ja onhan tuo nyt hei näyttävää kun se liemi kaadetaan siihen päälle vasta pöydässä.

    • Vastaa
      Alisa
      17/10/2016 klo 17:28

      Kunnon show stopper 😀 Ja mikä parasta, lohesta tulee juuri täydellisen kypsyistä!

  • Vastaa
    Aila
    09/10/2016 klo 14:19

    Lohi ja kookos, ei voi tulla huonoa ja noilla mausteilla! Ja pastankeitinvesi, niin käyttökelpoinen, miten sen aina epähuomiossa kaataa pois!

    • Vastaa
      Alisa
      17/10/2016 klo 17:29

      Otan aina pienen mukillisen keitinvettä talteen. SIllä voi helposti tuoda lisää kostetutta pasta-ateriaan, jos se tuntuu liian kuivalta.

  • Vastaa
    Kermaruusu
    09/10/2016 klo 14:21

    Näyttävä annos ja epäilemättä myös hyvin maistuva.

  • Vastaa
    Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
    09/10/2016 klo 18:10

    En voi syödä lohta, mutta silti tuo kalan kypsentäminen kuumalla liemellä on ihan mahtava idea!

  • Vastaa
    Minna Vuo-Cho
    09/10/2016 klo 20:10

    Herkullisen näköinen kulho ja tuo liemellä kypsentäminen on tosiaan mahtis idea.

  • Vastaa
    Peggy
    09/10/2016 klo 20:33

    Just mun lempimakuja! Mmmmm….. 🙂

  • Vastaa
    minni
    09/10/2016 klo 21:07

    Onpas kiva idea kypsentää lohi tuolla liemellä!

  • Vastaa
    Helinä - Puistolan bistro
    09/10/2016 klo 22:51

    Aloin oikein miettimään, että en ole kyllä koskaan tainnut tehdä pastaa tällettii aasialaismakujen kera. Jännää! Onnea kisaan! 🙂

  • Vastaa
    Minna
    10/10/2016 klo 07:57

    Näyttää herkulta. Mullekin tää on ihan uusi ajatus, että aasialaisia makuja ja liemellä kypsentämistä ja ihan tavallista pastaa. Täytyy kokeilla 🙂

  • Vastaa
    Merituuli
    10/10/2016 klo 18:50

    Hauska idea kypsentää kala kulhossa. Uskon kokeilemattakin että toimisi omiin makunystyröihin hyvin!

  • Vastaa
    Mari
    11/10/2016 klo 19:30

    Kulhoruoat <3

  • Vastaa
    Minttu / Haarukkavatkain
    12/10/2016 klo 10:34

    Pastakulho on paras kulho! Ihanan vehreitä kuvia <3

  • Vastaa
    Anne
    13/10/2016 klo 14:16

    Vitsi miten hauska idea tää sun lohipastakulho, en olisi itse kyllä keksinyt tällaista komboa pastakulhoon 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      17/10/2016 klo 18:37

      Arvaa vaan, oonko kuolannut sun smetana-jauhelihapastan perään, mmmmmmmm.

  • Vastaa
    Johanna / hellan ja viinilasin välissä
    13/10/2016 klo 21:57

    Onpa herkun näköistä

  • Vastaa
    Johanna
    14/10/2016 klo 17:16

    Herkullisen kuuloinen ruoka! Tuollaista kypsennystapaa lohelle on kyllä joku kerta testattava. 🙂

  • Vastaa
    Lotta
    15/10/2016 klo 21:20

    Tosi hyvänkuuloinen makumaailma! 🙂

  • Vastaa
    Heidi K.
    15/10/2016 klo 21:24

    Tää näyttää tosi hyvältä – ihanan freesi idea!

    -Heidi

  • Vastaa
    Annaleena
    15/10/2016 klo 22:20

    Näyttää niin ihanan raikkaalta tämä kulho, testiin menee!

  • Vastaa
    Nanna
    16/10/2016 klo 10:56

    Tämä on niitä annoksia, jotka pystyy haistaa ja maistaa jo pelkän tekstin perusteella. Peukut!

  • Kommentoi