Parsapiirakkaa ja lasillinen muscatia

Kaupallinen yhteistyö, Solera

Parsapiiras3 Parsapiirakka1

Kaupat ovat pullollaan kotimaista parsaa enkä voisi olla onnellisempi. Palasimme juuri muutaman viikon automatkalta Euroopasta ja elimistöni suorastaan huutaa kotimaisia kasviksia ja kaikkea raikasta. Söimme toki matkan aikana vaikka kuinka paljon upeita ruokia ja annoksia, joista täällä saa vain haaveilla, mutta kun haukkasin Tanskassa matkamme lopulla ensimmäisen palasen uutta perunaa, tilliä, voita ja parsaa, niin tiesin palanneeni takaisin kotiin, lempimakujeni pariin.

Parsapiiras1 Parsapiiras2

Kotiutumista seuraavana aamuna nukuimme pitkään ja kipaisin nopeasti lähikauppaan hakemaan muutamat tuoreet raaka-aineet, joista tein brunssille, tai vaikkapa juhannuksen alkupalapöytään ihanasti sopivan, maailman helpoimman parsapiiraan. Jääkaapissa odotti Dopff & Irionin hedelmäinen Cuvée Rene Dopff -valkoviini, 100% Muscat, jota suositellaan etenkin parsaruokien kanssa ja jonka olin onnekseni jemmannut kylmään juuri ennen lähtöämme. Hidas aamumme oli täydellinen – ihanaa olla taas kotona.

Parsapiirakka3 Parsapiiras4

HUOM | Kommentteja saa mielellään jättää, mutta Valviran ohjeistuksen mukaan kaikki alkoholia koskevat kommentit tullaan valitettavasti poistamaan.

RESEPTI

Parsapiirakka

500 g lehtitaikina

nippu parsaa

6 broccoliinia

2 pekonifilettä

3 rkl ranskankermaa

3 rkl basilikapestoa

3 kananmunaa

ripaus suolaa

mustapippuria

OHJE
  1. Sulata lehtitaikina paketin ohjeen mukaan.
  2. Keitä parsoja ja broccoliineja 2 minuuttia kiehuvassa vedessä. Siirrä jäähtymään.
  3. Pilko ja paista pekoni. Siirrä sivuun odottamaan.
  4. Kauli lehtitaikinasta haluamasi muotoinen piiraspohja. Siirrä leivinpaperille ja uunipellille. Levitä pohjalle ohuelti ranskankermaa ja muutama lusikallinen pestoa. Asettele ranskankerman päälle parsat, broccoliinit ja pekonin palaset tasaisesti. Lisää vielä vähän pestoa ja riko pinnalle kolme munaa. Mausta hyppysellisellä suoraa ja mustapippuria.
  5. Paista 180° C uunissa noin 15-18 minuutin ajan, kunnes pohja ja munan valkuaiset ovat kypsät. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi, joten tarkkaile piirakan kypsymistä paiston loppuvaiheessa.

Ei kommentteja

Kommentoi