Parsakaalipasta

Olin viime viikolla kampaamossa ja silmiini osui jonkun naistenlehden sivuilla parsakaalipastan resepti. Reseptin oli jakanut Pizzariumin toinen perustaja, italialaissyntyinen Luca Platania. Hän kertoi jutuissa pastaan liittyvistä lapsuuden muistoistaan ja siitä kuinka hänen äitinsä oli sitä aikoinaan valmistanut. Vakuutuin tarinasta sen verran, että nappasin reseptisivusta kuvan, jotta pääsisin kokeilemaan sitä kotona myöhemmin.

Lucan parsakaalipastassa pasta keitetään parsakaalin keitinvedessä ja pastakastike muodostuu ylikeitetyistä ja mössööntyneistä parsakaalin nupuista. Kastike maustetaan valkosipulilla, chilillä, sardellilla ja pecorinolla, ja sen kanssa tarjoillaan oliiviöljyssä paahdettuja leipäkuutioita. Paistoin itse pasta-annoksen pinnalle vielä jääkaapista löytämäni siitakesienet, mutta ne eivät tuoneet annokselle mitään lisäarvoa. Parsakaalipasta on aivan täydellistä itse tehtyjen krutonkien ja runsaan juustoraasteen kanssa nautittuna.

RESEPTI | 2 annosta

Parsakaalipasta

250 g pastaa

400 g parsakaalia

1 dl parsakaalinkeitinvettä

2 valkosipulin kynttä

1 sardelli

2 tl kuivattuja chilihiutaleita

2 rkl oliiviöljyä

1 dl pastankeitinvettä

1 dl raastettua pecorinoa

mustapippuria

suolaa

 

Krutongit

2 palaa vaaleaa leipää

½ dl oliiviöljyä

ripaus suolaa

OHJE
  1. Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi ja keitä runsaasti suolatussa vedessä 10 min. Siivilöi parsakaali, ota keitinvedestä desilitra sivuun ja kaada loput takaisin kattilaan. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan parsakaalin keitinvedessä.
  2. Freesaa 2 minuuttia hienonnettua sardellia, valkosipulin kynsiä ja chilihiutaleita öljyssä pannulla. Lisää valutetut parsakaalit ja niiden keittovesi. Kypsennä kunnes saat aikaiseksi pehmeän parsakaalikreemin.
  3. Valuta pasta ja ota keitinlientä talteen desilitra. Yhdistä pasta ja parsakaalikreemi kattilassa. Lisää joukkoon juustoraaste ja pastan keitinvesi. Anna muhia minuutin verran miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Valmista krutongit poistamalla leivistä kuoret ja hienontamalla ne pieniksi kuutioiksi. Paista leipäkuutioita runsaassa oliiviöljyssä, kunnes niistä tulee kullankeltaisia ja rapeita. Mausta ripauksella suolaa.
  5. Tarjoile parsakaalipasta runsaan pecorino-juustoraasteen ja rapsakoiden krutonkien kanssa.

2 Kommenttia

  • Vastaa
    Katja Humalajoki
    31/05/2016 klo 15:28

    Ihana kirja! Ja ihana blogi! Tällä hetkellä kiehtoo eniten japanilaisen ja kiinalaisen keittiön kokeileminen! Itse tehtdyt sushi bileet olisivat listalla ja keittoihin olisi uudistavaa hakea vaikutteita näistä mahtavista makumaailmoista!

    • Vastaa
      Alisa
      03/06/2016 klo 10:36

      Kiitos <3 Menen ensi syksynä Katoniin ja muualle manner-Kiinaan tutustumaan länsimaalaisen kiinalaisen keittön synnyinseutuihin. Toivon, että siltä reissulta tarttuisi mukaan myös jotain aivan uusia reseptejä.

    Kommentoi