Heinäkuun pikaresepti: parmigiana alle melanzane

parmigianadimelanzane

Olen ollut jo kauan ihan heikkona munakoisoihin. Tarjoat minulle munakoisoa miten vain, aina kelpaa ja maistuu. Sanomattakin on siis selvää, että meillä syödään klassista italialaista munakoiso-tomaattiuvuokaa, parmigiana alle melanzanea, kohtuullisen usein ja nyt kun olen saanut jumpattua sen reseptin vihdoin täydelliseksi, haluan jakaa sen kanssanne.

parmigianaallemelanzane2

Itselleni tärkeintä melanzanen valmistuksessa näillä leveysasteilla on se, että tomaattikastike on keitetty aina säilötyistä (kirsikka)tomaateista. Ja vaikka melanzanessa kuuluu olla juustoa, sen kanssa on tarpeetonta liioitella. Laita välikerroksiin vastaraastettua parmesaania tai muuta juustoa maltilla ja revi vasta pintaan pallo tai pari mozzarellaa. Munakoisotkin kannattaa paistaa uunissa pannun sijaan, jolloin niistä ei tule ylirasvaisia. Munakoisojen öljyämiseen suosittelen myös aina spraytä, jolloin öljy levittyy viipaleiden pintaan sopivan ohuena kerroksena ja tasaisesti.

RESEPTI | iso uunivuoka

Parmigiana di melanzane

4 (n.1,2kg) munakoisoa

suolaa

öljyä

4 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

½ rkl öljyä

2 rkl punaviinietikkaa

1½ rkl hunajaa

mustapippuria

2 tl suolaa

90 g vastaraastettua parmesaania

2 dl basilikanlehtiä tiiviisti paineltuna

1–2 palloa mozzarellaa

OHJE
  1. Leikkaa munakoisot noin sentin viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja anna niiden seistä noin 15 minuuttia. Painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla, suihkauta tai sipaise pintaan öljyä ja paahda uunissa 200°C 15 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Freesaa öljyssä pannulla pari minuuttia ja kaada päälle kokonaiset kirsikkatomaatti mehuissaan. Anna kastikkeen kiehua noin 15 minuuttia. Mausta punaviinietikalla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
  3. Laita uunivuoan pohjalle kerros munakoisoviipaleita, noin kolmannes koko määrästä. Ne voivat olla hieman limittäin. Lusikoi päälle kolmasosa tomaattikastikkeesta, basilikan lehdistä ja parmesaaniraasteesta. Toista samalla tavalla toinen ja kolmas kerros. Revi päällimmäiseen kerrokseen koko komeuden pinnalle reilusti mozzarellaa.
  4. Paista 200°C uunissa noin 40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla. Anna makujen tekeytyä hetki ennen ruoan tarjoilua.

3 Kommenttia

  • Vastaa
    Polkkapossu
    09/07/2017 klo 09:51

    Ihanaa ruoka, ehdotonta lemppariani.

    • Vastaa
      Alisa
      09/07/2017 klo 11:55

      Uskomattoman hyvää! 🙂

  • Vastaa
    Perjantain parhaat – Noora & Noora
    01/09/2017 klo 07:59

    […] paras resepti on Suusta suuhun Alisan parmigiana alla melanzane. Aivan tajuttoman hyvä italialainen munakoisovuoka, jota syötiin Noora H:n taloudessa karitsan […]

  • Kommentoi