Paistettua härkistä ja muttisoosia

Olen aivan täydellisen rakastunut Verso foodin valmistamaan jauhelihan korvikkeeseen, Härkikseen. Vaikka välillä kaikista uusista kasviproteiinivalmisteista höhkääminen vähän ärsyttää, täytyy todeta, että ne ovat oiva lisä kasvispainotteisen ruokavalion ylläpitoon. Kotikäytössä olen tutustunut vasta Mifuun ja Härkikseen, joista jälkimmäisestä tuli välittömästi yksi arkiruokareseptieni kulmakivistä.

Härkiksessä ihastuttaa kaikki: maku, tekstuuri, käytön helppous, säilyvyys ja saatavuus. Härkis on valmista syötäväksi suoraan paketista, se kestää pakastamisen, siitä voi tehdä vaikkapa lihapullia käden käänteessä eikä härkiksen saatavuudessa ole ollut yhtään valmistajan puolelta johtuvia ongelmia. Jos härkis on ollut loppu kaupassa, ainoa syy siihen on se, ettei kauppiaan tilaamat määrät ole vastanneet kovaan kysyntään.

Processed with VSCO with 4 preset
RESEPTI | 2 isoa annosta

Härkispaistos

250 g Härkistä

300 g hapankaalia

mustapippuria

suolaa

 

Muttisoosi

2 dl paseerattua tomaattikastiketta

1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa

1 rkl maapähkinävoita

2 tl hunajaa

ripaus suolaa

OHJE
  1. Kuumenna kattilassa muttisoosin ainekset. Sekoita ja anna kiehua 2 minuuttia miedolla lämmöllä.
  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista härkistä sekä hapankaalisalaattia 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Tarjoile lämpimänä.

29 Kommenttia

  • Vastaa
    Ninni
    30/10/2016 klo 22:05

    Tämä toimii varmasti loistavasti juuri silloin kun aikaa kokkaamiselle ei ole, mutta itse haluaa kuitenkin ruuan tehdä.

    • Vastaa
      Alisa
      02/11/2016 klo 21:43

      Eli meillä päin jokainen arki-ilta 😀

      • Vastaa
        Jenni liemessä
        06/11/2016 klo 16:03

        Heeh! Siis lohdullisen nopea ja yksinkertainen ohje. Oon kokeillu paistaa härkistä soijan, srirachan ja valkosipulin kanssa. Hyvää, tosin tuju maku. Tämä taas menisi lapsillekin paremmin!

        • Vastaa
          Alisa
          10/11/2016 klo 20:50

          Eikö olekin? 😀 Vaikka kuulostaa toi soija-sriracha-valkosipuli-kombokin aivan mielettömältä <3

  • Vastaa
    Sari
    30/10/2016 klo 22:07

    Oi, hapankaali! Jännä yhdistelmä, mutta varmasti tosi toimiva :p

  • Vastaa
    Kirsi / Tekila's Bakery
    31/10/2016 klo 09:23

    Härkis on meidänkin Prismassa todella hyvin tyrkyllä, mutta ei ole vielä päätynyt ostoskoriin. Tämän reseptin innoittamana taitanee päätyä!

    • Vastaa
      Alisa
      02/11/2016 klo 21:45

      Kiva, suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Tein siitä eilen ihan perinteisen makaronilaatiokon ja oli aivan mielettömän hyvää.

  • Vastaa
    Sirkku
    31/10/2016 klo 11:43

    Härkis kiinnostaa (samoin nyhtökaura), mutta en vielä ole käyttänyt. Hapankaalia tein just ja kunhan se on valmista, tätä voisi kokeilla 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      02/11/2016 klo 21:49

      Jos päädyt kokeilemaan, tuu ihmeessä kertomaan mitä tykkäsit! 🙂

  • Vastaa
    Dinner4u2 Mirka & Pauliina
    31/10/2016 klo 15:32

    Oon ollut tosi iloinen ja innoissani näistä uusista kasviproteiinivalmisteista – tykkään niistä kaikista, nyt kun olen useamman kerran niistä jotain kokkaillut! :). Sun Mutti-soosi vaikuttaa tosi herkulliselle, nam! En oo hapankaalia kokeillut härkiksen kanssa, mutta nyhtiksen kanssa oon paistellut varhaiskaalia – oli tosi hyvä yhdistelmä. Varmasti on härkis & hapankaali myös.

    • Vastaa
      Alisa
      02/11/2016 klo 21:50

      Varhaiskaali sopii ihan kaiken kanssa <3

  • Vastaa
    peggy thomas
    31/10/2016 klo 23:19

    Tykkään tosi paljon Härkiksestä. Tänäänkin lhti taas paketti kaupasta mukaan. Annoksesi näyttää herkulliselta.

  • Vastaa
    Saara / Viimeistä Murua Myöten
    01/11/2016 klo 20:51

    Oh, maapähkinävoita, härkistä ja tomaattikastiketta yhdessä! <3 Lyhyestä raaka-ainelistasta plussaa!

    • Vastaa
      Alisa
      02/11/2016 klo 21:46

      Välillä vähemmän on enemmän (ainakin silloin, kun ei muuhun kykene) 😉

  • Vastaa
    diud
    02/11/2016 klo 22:34

    Oon tehny tätä nyt kaks päivää putkeen ja tuun tekemään vielä monta kertaa uudestaankin. Helppo, nopea, maukas ja terveellinen! Kiitos Alisa!

  • Vastaa
    Minna Vuo-Cho
    04/11/2016 klo 23:06

    Äh, härkis on minulla vieläkin kokeilematta. Pitänee korjata asia jossain välissä.

  • Vastaa
    Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
    05/11/2016 klo 09:03

    Härkis on huippua!
    Kiitos inspiraatiosta, Alisa, näyttää ihan mielettömältä!

  • Vastaa
    Minna
    05/11/2016 klo 09:59

    Ihanan huoleton resepti, just täydellinen ruuhkavuosi safka!

  • Vastaa
    Juulia / Vaimomatskuu
    05/11/2016 klo 14:42

    Härkis on kyllä hyvää! Eikä vain siksi, että siinä ei ole saatavuusongelmia. Mulla on vielä vähän hakusessa sellainen Härkis-luottoresepti, mutta toistaiseksi ehkä parhaiten se on mun mielestä sopinut tortillaan 🙂

  • Vastaa
    Mari
    05/11/2016 klo 16:04

    Mua häiritsee härkishehkutuksessa se, että sehän on kuitenkin ihan eines ja sisältää huiman listan kaikkea muuta kuin härkäpapua.

  • Vastaa
    Lotta
    05/11/2016 klo 19:16

    Itsekään en ole vielä löytänyt mitään ihan loistavaa härkisreseptiä, joten aika vähälle on jäänyt käyttö, vaikka sinällään onkin ihan mainio lisä kaupan valikoimaan. Tässä on kyllä tosi oivaltavat maut!

  • Vastaa
    Veera
    06/11/2016 klo 00:16

    Mä tykkään Härkiksestä ja. Ja siitä että sitä myös saa silloin kuin mieli tekee. Mielenkiintoinen soisi maapähkinävoilla. Menee kokeiluun, koska tykkään maapähkinävoista ja. 🙂

  • Vastaa
    Erja/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi
    06/11/2016 klo 09:07

    you had me at hello <3 oh,and maapähkinävoi 🙂

  • Vastaa
    Anne
    06/11/2016 klo 12:17

    Muttisoosit on olleet viime aikoina pinnalla 😀 ihana resepti, en oikein ole osannut yhdistää maapähkinävoita ruoanlaittoon mutta tässä voisi olla hyvä resepti harjoitella sitä 🙂

  • Vastaa
    minni
    12/11/2016 klo 09:13

    Hei, maapähkinävoita ja tomaattia? Pitänee kokeilla!

  • Kommentoi