Pad Thai kaalikääryleet

Kaalit alkavat olla parhaassa sesongissa ja innostuinkin tekemään meille ruoaksi Pad Thain kaalinlehtiin kääräistynä. Pad Thai, eli paistettu nuudeli, on yksi Thaimaan kuuluisimmista katuruoka-annoksista ja siihen tulee yleensä litteiden riisinuudelien, kaalin ja munan lisäksi tofua ja katkarapua, kanaa tai possua.

Valmistin kaalikääryleiden täytteeksi tulleen Pad Thain Bangkokin ruokamatkalla käymämme kokkikoulun vetäjän ohjeella. Pyöräytin sen vain lopuksi savoijinkaaliin, laitoin uunivuoalle ja kaadoin päälle vähän paistettujen nuudelien maustamiseen tarkoitettua kalakastikkeesta, riisiviinietikasta, hunajasta ja vedestä tehtyä lientä. Koristelin kääryleet vielä ennen tarjoilua miedosti suolatuilla cashewpähkinöillä, limeohkoilla, tuoreella korianterilla, iduilla ja kuivatuilla chilihiutaleilla.

Kaalin kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei keitä sitä aluksi liikaa, muistaa jäähdyttää sen nopeasti ja antaa sen olla uunissa vain ohjeessa olevan vartin verran. Tässä ruoassa ei ole tarkoitus, että kaali ruskistuu ja tummuu kamalasti, vaan mielummin sen tulisi pysyä kauniin vihertävänä ja vähän napakampana kuin perinteisissä kaalikääryleissä. Keitetyistä ja jäähdytetyistä kaalinlehdistä kannattaa kuitenkin leikata paksuin osa keskiruotoa pois, jotta se on helpompi pyöräyttää rullalle ja samalla miellyttävämpi suulle.

Kaalikääryleet6
RESEPTI | 12 käärylettä

Pad Thai

200 g riisinuudeleita

180 g katkarapuja

200 g tofua

2 kananmunaa

2 rkl rypsiölyä

1 sipuli

4 kevätsipulin varret

1 punainen chili

1 dl kalakastiketta

1 dl riisiviinietikkaa

4 rkl hunajaa

1 + 2 dl vettä

 

Muuta

12 savoijinkaalinlehteä (1 iso kerä)

ituja

suolattuja pähkinöitä

tuoretta korianteria

kuivattuja chilihiutaleita

limelohkoja

OHJE
  1. Valmista ensiksi maustekastike yhdistämällä kalakastike, riisiviinietikka, hunaja ja desilitra vettä. Jätä odottamaan.
  2. Silppua sipulit ja chilipalko. Kuivaa ja kuutio tofu. Paista kananmunista kokkelia, laita lautaselle jäähtymään.
  3. Kuumenna öljy wokkipannulla tai muulla korkeareunaisella pannulla. Lisää sipulit, chili ja tofu. Paista 5 minuuttia. Lisää ½ maustekastikkeesta, katkaravut ja munakokkeli, jatka paistamista minuutti. Lisää vielä kaki desilitraa vettä ja nuudelit, keitä, kunnes nuudelit ovat pehmentyneet. Lisää tarvittaessa vettä desi kerrallaan. Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna iso kattilallinen vettä. Irrota kaalista 12 suurta lehtelä ja keitä niitä 2 minuuttia. Jäähdytä lehdet jääkylmässä vedessä välittömästi keittämisen jälkeen.
  5. Levitä kaalinlehti työtasolle ja leikkaa koin kanta pois. Laita pad thaita kaalin keskiosaan ja taittele rullalle. Täytä loput lehdet ja asettele valmiit rullat uunivuokaan. Kaada päälle loput maustekastikkeesta ja kypsennä vielä 15 minuuttia 180 °C uunissa.Tarjoile limelohkojen, tuoreen korianterin, chilihiutaleiden, itujen ja suolapähkinöiden kanssa.

30 Kommenttia

  • Vastaa
    Veera R.
    27/08/2016 klo 13:57

    Näyttävät ihan superherkullisilta! Kokeiluun menee.

    • Vastaa
      Alisa
      31/08/2016 klo 10:41

      Jee, kiitti! 🙂 🙂

  • Vastaa
    Peggy
    28/08/2016 klo 22:14

    Menee ehdottomasti kokeiluun!

  • Vastaa
    Kermaruusu
    28/08/2016 klo 22:17

    Alkuvuoteen varattu Thaimaan matka saa aikaan sen että nämä thai-ruoat kiinnostaa erittäin paljon! 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      31/08/2016 klo 10:43

      Oi mäkin haluaisin sinne uudelleen! Me ollaan lähdössä ensi kuussa Kiinaan, vähän jännittää. En ole oikein perillä paikallisista ruoista, mutta kaipa sieltä ainakin jotain dumplingseja ja kiinalaista teetä saa 😀

      • Vastaa
        Merituuli
        31/08/2016 klo 15:25

        Minne päin Kiinaa?

        • Vastaa
          Alisa
          31/08/2016 klo 17:38

          Kantoniin, Etelä-Kiinaan, ja sieltä sitten ehkä pienelle kiertomatkalle jonnekin syvemmälle Manner-Kiinaan. 🙂

  • Vastaa
    Sari
    28/08/2016 klo 22:20

    Ou wau! Menee ehdottomasti kokeiluun täälläkin. Briljantti idea.

    • Vastaa
      Alisa
      31/08/2016 klo 10:44

      Tuhannesti kiitoksia ihanasta kommentista! <3

  • Vastaa
    Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
    29/08/2016 klo 10:10

    Ihan legendaarisen nerokas idea 🙂 Kiitos!

  • Vastaa
    Minttu / Haarukkavatkain
    29/08/2016 klo 11:56

    Hauska vaihtoehto perinteisille kaalikääryleille nämä!

  • Vastaa
    Minna Vuo-Cho
    30/08/2016 klo 10:00

    Näyttävät ihanilta. Meillä vaa ollaan niin supervaikeita kaalin kanssa (siis kypsennetyn, raakana menee), joten en ole kaalikääryleitä koskaan uskaltanut edes kokeilla. Ehkä tällaisesta versiosta olisi hyvä aloittaa.

    • Vastaa
      Alisa
      31/08/2016 klo 10:33

      Olen itse myös ollut vähän kranttu kypsennetyn kaalin kanssa, vaikka voisinkin elää erilaisilla kaalisalaateilla. Kun keksin kääräistä pad thain kaalinlehdn sisälle, meinasin haljeta riemusta. Kerrankin lämmin kaaliateria, joka maistuu myös minulle. 😉

  • Vastaa
    anne/ 52weeksofdeliciousness
    30/08/2016 klo 11:14

    Oi oi! miten ihana idea, vähän freesiä otetta perinteisiin kaalikääryleisiin 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      31/08/2016 klo 10:32

      Kiitos 🙂 Kaalikääryleet eivät ole koskaan maistuneet näin hyviltä.

  • Vastaa
    Dinner4u2
    31/08/2016 klo 10:51

    Upeat kaalikääryleet! Kaaliruuat ovat mun herkkua, erityisesti kaalikääryleet. Tämä olisi ihana vaihtoehto niille perinteisille. Mahtavia makuja!

    • Vastaa
      Alisa
      31/08/2016 klo 17:36

      Toimi kyllä aivan älyttömän hyvin!

  • Vastaa
    Merituuli
    31/08/2016 klo 15:26

    Todella ihana idea! Pidän hurjasti tavallisistakin kaalikääryleistä tai sitten sienitäytteisistä. Nämähän olis kivaa vaihtelua.

  • Vastaa
    Jenni liemessä
    01/09/2016 klo 12:52

    Tuli oikein kaihoisa olo muistelleen meidän ruokamatkaa Bangkokiin. Ne makumaailmat on vaan niin uskomattoman hienoja! Ihana idea nämä thaikkukääryleet 🙂

  • Vastaa
    Helinä
    02/09/2016 klo 07:20

    Ai hitsi kuinka hyvä idea ja kaunis toteutus!

  • Vastaa
    Mari
    02/09/2016 klo 21:47

    Ei paha!!

  • Vastaa
    Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
    03/09/2016 klo 13:12

    Tämä on ehkä vuoden kovin innovaatio. Kiitos, Alisa, inspiraatiosta. Huh ja wau.

  • Vastaa
    Hanna
    03/09/2016 klo 16:57

    VOI LUOJA NÄITÄ!

  • Vastaa
    Heidi K.
    03/09/2016 klo 22:23

    No nam! Aivan ihania. Pakko kokeilla!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

  • Vastaa
    Anna
    06/09/2016 klo 16:00

    Tämä on ihan loistava idea! KIITOS!

    Anna Lontoosta

    • Vastaa
      Alisa
      08/09/2016 klo 15:46

      Kiitos itsellesi ja ihanaa Lontoota <3

    Kommentoi