Paahdettuja punajuuria ja vuohenjuustopolentaa

Vuohenjuustopolenta8 Vuohenjuustopolenta4

Moni on osallistunut nyt tammikuussa vegaanihaasteeseen. En ole itse virallisesti mukana, mutta olemme kuitenkin pyrkineet ylläpitämään mahdollisimman kasvispainotteista ruokavaliota vuodenvaihteesta alkaen. Olen viime päivinä alkanut saada palautetta siitä, että meillä syödään liikaa punajuurta. Sitä on kyllä kieltämättä tainnut olla lautasella lähes jokaisella ruokailulla, mutta minkäs teet, kun punajuuresta syntyy aina ihan parasta kasvisuruokaa (kuten tätä punajuuripastaa tai punajuuri–savutofu–ricottasalaattia).

Vuohenjuustopolenta9Vuohenjuustopolenta5

Viime perjantaina innostuin valmistamaan paahdettujen punajuurien ja hillosipulien seuraksi Hannan blogista alitajuntaani jäänyttä vuohenjuustopolentaa. Ruoasta tuli yksi parhaista kasvisruoista, jonka olen ikinä valmistanut. Täysin vegaanisen version tästä saa hyvin korvaamalla pehmeän vuohenjuuston esimerkiksi pehmeällä tofulla. Jos kuitenkin dieettisi sallii välillä pienet maitotuotelipsahdukset, on tässä sellainen hetki, jolloin todella kannattaa. Hillosipulitkin saavat muuten aivan uuden elämän, kun niitä paahtaa hetken grillivastusten alla.

Vuohenjuustopolenta2 Vuohenjuustopolenta10
RESEPTI | 4 annosta

Paahdetut punajuuret

4 punajuurta

2 dl hillosipuleita

2 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

suolaa

½ dl balsaimcoa

1 rkl vaaleaa siirappia

2 rkl tuoretta timjamia

 

Vuohenjuustopolenta

2 dl polentaa

8 dl kasvislientä

150 g pehmeää vuohenjuustoa

ripaus suolaa

 

Pinnalle

rucolanversoja

OHJE
  1. Lämmitä uuni 200 °C.
  2. Kuori ja pilko punajuuret. Huuhdo ja valuta hillosipulit. Kaada uunin kestävälle vuoalle pari ruokalusikallista oliiviöljyä, Pyöritä hillosipulit ja punajuuret kauttaaltaan öljyssä. Paahda uunissa 30 minuuttia, sekoita kertaalleen paiston aikana.
  3. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon polenta. Keitä noin 6 minuuttia, kunnes polenta on kypsää ja koostumukselta pehmeää, mannapuuromaista. Lisää vuohenjuusto ja ripaus suolaa. Jätä sivuun odottamaan kasvisten valmistumista.
  4. Sekoita tummasta balsamicosta, siirapista ja pieneksi silputusta timjamista marinadi kasviksille.
  5. Ota punajuuri-hillosipulipaistos uunista ja kaada balsamico-hunajakastike niiden päälle. Sekoita tasaisesti. Laita kasvikset taikaisin uuniin, väännä grillivastus täysille ja anna paistua vielä 5-10 minuuttia. Varo polttamasta pintoja liikaa.

 

Vuohenjuustopolenta6

3 Kommenttia

  • Vastaa
    Hanna / Hannan soppa
    09/01/2017 klo 16:27

    Oijoijoi – kaksi lempiasiaani: punajuuret ja vuohenjuustopolenta. Ja oiva idea toi hillosipuleiden paahtaminen, menee kokeiluun!

    • Vastaa
      Alisa
      10/01/2017 klo 20:13

      Siis toi vuohenjuustopolenta a la teikäläinen on niin jumalattoman hyvää, että huhhuh! <3

  • Vastaa
    Riikka
    12/01/2017 klo 22:49

    Kuulostaa niin hyvältä. Pakko kokeilla!

  • Kommentoi