Olipa kerran chorizobolognese

Tänään sunnuntaina on lasten oikeuksien päivä, ja sitä ennakoiden vietettiin viime perjantaina jo neljättä kertaa Anna lapsesi pukea sinut -päivää sekä Lapsi mukaan töihin -päivää. Antti on perjantaisin aina asiakkaalla töissä eikä pystynyt ottamaan tyttöjä mukaansa, joten he jäivät kanssani suunnittelemaan ja toteuttamaan ruokakuvauksia. Vaatteekseni sain mustan paidan ja lempikotihousuni, joten olin tyytyväinen, mutta jostain syystä en saanut laittaa sukkia jalkaani koko päivänä.

Chorizobolognese9

Perjantai-illallisena, eli myös kuvausruokanamme, oli supermaukas chorizobolognese, joka tarjoillaan puhvelin mozzarellan ja tagliatellen kanssa. Kuvausten toteutuksen suhteen meillä oli hieno suunnitelma, mutta todellisuudessa lapsien kärsivällisyys loppui suunnilleen samantien, kun he saivat höyryävän lautasellisen spagettia naamansa eteen. Kuvasarjassa keskityttiinkin siis tällä kertaa siihen olennaiseen eli ruoan suuhun lappaamiseen – mitä enemmän ja mitä nopeammin sitä parempi.

Chorizobolognese7
RESEPTI | 4 annosta

Chorizobolognese

400 g tagliatellea

150 g chorizoa

1 punasipuli

1 valkosipulinkynsi

1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja

2 rkl tomaattipyreetä

1 rkl tummaa sokeria

1 tl mustapippuria

ripaus suolaa

 

Lisäkai

1 pallo puhvelin mozzarellaan

tuoretta basilikaa

OHJE
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Pilko chorizo mahdollisimman pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
  2. Paista chorizo-sipulisilppua pannulla 4 minuuttia. Kaada päälle säilötyt kirsikkatomaatit mehussan. Mausta tomaattipyreellä, tummalla sokerilla mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Jätä kannen alle porisemaan miedolle lämmölle pastan keittoajaksi.
  3. Keitä tagliatelle paketin ohjeen mukaan. Valuta huolella ennen tarjoilua.
  4. Annostele lautasille pastaa ja chorizo-tomaattikastiketta. Revi päälle puhvelin mozzarellaa ja tuoretta basilikaa oman maun mukaan. Nauti välittömästi.

33 Kommenttia

  • Vastaa
    Anne
    20/11/2016 klo 20:36

    Chorizobolognese! oot kyllä ihan pastakuningatar, Alisa. NAMMMM!

    • Vastaa
      Alisa
      20/11/2016 klo 22:43

      <3 Hehheh, pastahullu kiittää!

  • Vastaa
    Merituuli
    20/11/2016 klo 20:50

    Raakamakkarat on olleet mun syksyn himo. Viimeksi niitä meni risottopohjaan. Tämäkin kuulostaa tosi tosi hyvältä.

    • Vastaa
      Alisa
      25/11/2016 klo 12:35

      Ah indeed! <3 Tähän laitoin kyllä tällä kertaa ilmakuivattua chorizoa, mutta raakamakkaranakin toimisi. Olen tehnyt joskus aikavn ihanaa pastaa raakamakkarachorizosta ja maa-artisokasta.

  • Vastaa
    Hanna
    20/11/2016 klo 21:29

    Ihana resepti ja ihanat kuvat ihanista tytöistä! Mainiot apulaiset!

  • Vastaa
    Dinner4u2 Mirka & Pauliina
    20/11/2016 klo 22:24

    Chorizopasta on meillä yksi pastasuosikeista – se vaan on niin hyvää! Ihanat kuvat!

  • Vastaa
    Helinä
    20/11/2016 klo 22:31

    Nam! En olisi minäkään kyennyt kuvia odottelemaan! 🙂

  • Vastaa
    minni
    20/11/2016 klo 22:42

    Tässä oliskin kivaa vaihtelua jauhelihabologneseen! Mulla alkoi suussa maistua ihana, mausteinen chorizo. Vissiin pakko kokeilla.

    • Vastaa
      Alisa
      25/11/2016 klo 12:32

      Kokeilekokeile, et tule taatusti pettymään.

  • Vastaa
    Saara / Viimeistä Murua Myöten
    21/11/2016 klo 09:01

    Chorizo on ihanaa pastakastikkeessa(kin)! Mul on jotenki fiilis, et sul on ollu välillinen tai välitön vaikutus siihen, et mäki oon inpspiroitunu kokkaamaan useammin pastaa nykyään :).

    • Vastaa
      Alisa
      25/11/2016 klo 12:32

      Hei ihan mahtavaa, jee! Mua kutsutaan aina toisinaan pasta(sekä säilyketonnikala)-lähettilääksi, joten tuohan tarkottaisi, että olen selvästi onnistunut tehtävässäni. 🙂

  • Vastaa
    Minttunen
    22/11/2016 klo 23:10

    Mistä ostat hyvää chorizoa? 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      25/11/2016 klo 12:24

      Siis tässä reseptissä käytin ihan jotain Prisman halvinta ilmakuivattua chorizopötköä 😀

  • Vastaa
    Juulia / Vaimomatskuu
    24/11/2016 klo 13:13

    Ah, täydellinen pasta! Samalla tekniikalla ja vauhdilla katoaisi muuten varmaan munkin massuun kuin sun supersuloisilla tytöillä 😀

  • Vastaa
    Minna Ku ite tekee
    24/11/2016 klo 18:19

    Ihanat kuvat <3 Ja hyvän kuuloinen pasta, mä tykkään chorizosta, se antaa hyvää potkua moneen ruokaan!

  • Vastaa
    Minna Vuo-Cho
    24/11/2016 klo 19:49

    Lapset ja paljaat jalat… miksiköhän kaikki muksut (ainakin meidän kolmen otoksella) ottavat sukat pois aina kun silmä välttää? – Näköjään äidiltäkin, kun luvan saavat.
    Ihanat apukokit sinulla 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      25/11/2016 klo 12:22

      Siis me ollaan mietitty ihan samaa! Meillä aina isovanhemmat ihmettelevät (jopa vähän syyllistävästikin), että ”miksei teidän lapsilla ole koskaan sukkia? Ihan kylmät varpaat!” mutta minkäs teet, kun aina kiskaisevat pois 😀

  • Vastaa
    Nanna
    25/11/2016 klo 16:22

    mä tykkään tehdä näitä juttuja raakachorizosta! Mutta varmasti hyvää, kummalla lailla vaan.

  • Vastaa
    Riikka / Vatsasekaisin Kilinkolin
    25/11/2016 klo 23:22

    Sä olet kyllä sellainen pastajumalatar että ei toista! Ihania kuvia!

  • Vastaa
    Mari
    26/11/2016 klo 14:58

    Ai että noita pastansyömiskuvia!!

  • Vastaa
    Kirsi / Tekila's Bakery
    26/11/2016 klo 19:40

    Aivan tajunnanräjäyttävän hyvän näköinen pasta! Täytyy ehdottomasti testata.

  • Vastaa
    Ninni / Ninnin köökki
    26/11/2016 klo 22:05

    Ihanan näköinen annos! Mulle chorizo oli pitkän aikaa vähän vaikea raaka-aine kun mielestäni en khunnollista Suomesta löytänyt. Nyt onneksi tilanne on jo aika hyvin muuttunut.

  • Vastaa
    Minttu / Haarukkavatkain
    26/11/2016 klo 22:46

    Ihanat ponnaripäät siulla assareina! Chorizo ja buffalomozzarella – I’m sold 😉

  • Vastaa
    Aila
    27/11/2016 klo 11:46

    Ihanat kuvat ja tytöt, vesi herahti kielelle! Mulla on ollut jo pari pastatonta vuotta, kiintiö tuli täyteen. Nyt on repsahdus lähellä! 😀

  • Vastaa
    Erja/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi
    27/11/2016 klo 12:50

    eeh miten ihania kuvia <3

  • Vastaa
    Lotta
    28/11/2016 klo 00:49

    Hauskat kuvat, herkullisuus kyllä välittyy! 🙂

  • Vastaa
    Janna
    04/12/2016 klo 11:45

    Puhvelinmozzarella on kyllä parasta mitä maailmassa on. Ihana resepti!

  • Kommentoi