Mustakaali–pinaattikeitto

Keskustan Stockmannilla oli jokunen viikko sitten maistettavana kokoon keitettyyn kanaliemeen valmistettua pinaattikeittoa, joka tarjoiltiin porsaankyljen ja keitettyjen kananmunien kanssa. Se maistui aivan ihanalle ja jäi heti kummittelemaan mieleeni. Viime viikolla sain vihdoin toteutettua oman versioni kyseisestä keitosta, mutta lisäsin siihen pinaatin kaveriksi vielä vähän mustakaalia.

Meillä on muuten aina kananmunan lisäksi syöty pinaattikeiton kanssa nakkeja. Se juontaa juurensa 50-luvun kansakouluruokaan eli äitini lapsuuteen. Heille oli tarjoiltu aina koulussa pinaattikeiton kanssa sekä nakkeja että kananmunaa ja jos kyseinen yhdistelmä ei ole ollut vielä itsellesi tuttu, suosittelen kokeilemaan ehdottomasti. Hieman salonkikelpoisempana versiona nakit voi kyllä korvata sian savukyljellä tai pekonifileellä. Yhtä hyvää kaikki.

RESEPTI | 2 isoa lautasellista

Pinaattikeitto

2 l kanalientä

200 g tuoretta pinaattia

150 g mustakaalia

1+1 dl kermaa

½ dl maissitärkkelystä

ripaus suolaa

mustapippuria

 

Pinnalle

4 pekonifilesiivua

2 kananmunaa

OHJE
  1. Keitä kanaliemestä kokoon noin puolet. Huuhtele pinaatti ja mustakaali. Poista mustakaalinlehdistä kovat keskiruodot.
  2. Lisää vihreät keittoliemen joukkoon ja kiehuta vain minuutin verran. Siirrä keitto pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.
  3. Sekoita maissitärkkelys desiin kermaa. Siirrä keitto takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää maissi-kermaseos ohuena norona keittoon koko ajan sekoittaen. Lisää myös loput kermasta ja kiehauta vielä kerran nopeasti. Mausta tarvittaessa suolalla ja ripauksella mustapippuria
  4. Tarjoile paistetun pekonisilpun ja murskattujen kananmunien kanssa.

18 Kommenttia

  • Vastaa
    Anne
    26/09/2016 klo 12:37

    Hihi, ei kyllä heti tulisi mieleen syödä nakkeja ja pinaattikeittoa 😀 mutta pinaattiin yhdistetään kyllä kaikenlaista, työkaveri kertoi että Seinäjoellä pinaattiletut syödään jauhelihakastikkeen kanssa!

    Upeat värit keitossa, vihreää energiaa 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      26/09/2016 klo 22:16

      Apua! Jauhelihakastiketta ja pinaattilettuja! 😀 😀 Niin outoa, että melkeinpä pakko kokeilla 😀

      • Vastaa
        Lotta
        05/10/2016 klo 16:48

        Anne on oikeassa! Kävin peruskoulut Seinäjoella ja pinaattilettujen kanssa oli aina jauhelihakastiketta, olin ihan unohtanut! Kaiken lisäksi se oli about kaikkien lempiruokaa, nyt en oo varma uppoisko enää 😀

  • Vastaa
    Sari
    02/10/2016 klo 11:55

    Aivan ihanat kuvat. Joo, ei ole kyllä tullut maistettua tuota pinaattikeiton ja nakkien yhdistelmää, mutta toimii varmasti 🙂

  • Vastaa
    minni
    02/10/2016 klo 12:17

    Oho, savukylkeä ja pinaattikeittoa! No, tällaisista mä tykkään, erilaisista yhdistelmistä.

  • Vastaa
    Aila
    02/10/2016 klo 14:22

    Rakastan pinaattia! Pitääkin kokeilla tätä reseptiä. Nykyisen työpaikkani lounasruokalassa tarjotaan niiiin hyviä pinaattilettuja, itse tehtyjä, tulipahan mieleen…

  • Vastaa
    Merituuli
    02/10/2016 klo 14:33

    Pinaattikeitto on minulle ruoka, jota en kerta kaikkiaan saa kurkusta alas. Ainakaan maitoisena versiona. Jo haju tekee pahaa. Tätä voisin jopa kokeilla kanaliemineen ja kermoineen, sillä olen minä hyvääkin pinaattikeittoa syönyt – Demossa.

  • Vastaa
    Veera R.
    02/10/2016 klo 14:45

    Ihana vihreys! On varmasti hyvää ja terveellistäkin vielä! Ite en saa lämmitettyä lehtivihreää alas oikeen millään, mutta nautin tästä silmillä silti. 🙂

  • Vastaa
    Mari
    02/10/2016 klo 17:06

    Hieno väri sopassa!

  • Vastaa
    Juulia / Vaimomatskuu
    02/10/2016 klo 17:56

    Ihanat kuvat Alisa!!! Pinaattikeitto on mun suurta herkkua ja partsilla olis just parhaillaan kassillinen mustakaalia, tämä taitaa olla meidän huomisen ruoka.

  • Vastaa
    Helinä - Puistolan bistro
    02/10/2016 klo 19:12

    Upea keitto! Jo toinen kerta kun luen tänään mustakaalista. En ollut sellaisesta koskaan kuullutkaan! :O

  • Vastaa
    Dinner4u2
    02/10/2016 klo 20:15

    Mustakaali on minullekin uusi tuttavuus! Ihanat kuvat upeen värisestä keitosta. Erittäin hauska yhdistelmä tuo pinaattikeitto ja nakit :).

  • Vastaa
    Peggy
    03/10/2016 klo 00:02

    Aivan mielettömän kaunis väri keitossa!

  • Vastaa
    Minna
    03/10/2016 klo 08:32

    Ihanan väristä keittoa, mutta nakeista en kyllä ihan ensi kuulemalla vakuutu 😀

  • Vastaa
    Nanna
    03/10/2016 klo 10:09

    Terveisiä Seinäjoelta! Silti nakit pinaattikeitossakuulostaa ihan kummalliselta.

  • Vastaa
    Minna Vuo-Cho
    05/10/2016 klo 17:50

    No en kyllä minäkään ihan ensimmäiseksi nakkeja tulisi pinaattikeittoon laittaneeksi… 🙂 Tapansa kullakin.

  • Vastaa
    Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
    09/10/2016 klo 09:49

    Tosi kiva idea yhditää mustakaalia pinaattikeittoon! Mutta että nakkeja 🙂 Hih. Nämä kouluruokayhdistelmät ovat kyllä mielenkiintoisia. Meillä Kuopiossa pinaattilettujen kanssa oli tarjolla sellaista meetwurstisalaattia.

  • Vastaa
    Elina/Chocochili.net
    11/10/2016 klo 08:04

    Olen pohdiskellut viime aikoina, mikä voisi olla vegaaninen vaihtoehto pinaattikeittoon kananmunan tilalle. Ehkäpä testaan vegaanisia nakkeja ensi kerralla! 😀

    Niin ja tämä keitto, näyttää ihanalta! En ole tainnut ikinä tehdä mitään mustakaalista, täytyy korjata asia pikimmiten.

  • Kommentoi