Mozza­rel­la­sa­laa­tin rakastajan to­maat­ti­ri­sot­to

IMG_4163.JPG IMG_4165.JPG

Mozzarellasalaatti on suurta herkkuani. Tammikuun pakkasilla pelkän salaatin syöminen päivälliseksi ei kuitenkaan tuntunut houkuttelevalta, joten päädyin tekemään siitä lämpimän version eli puhvelinmozzarellalla, basilikaöljyllä ja paahdetuilla pinjansiemenillä höystetyn tomaattirisoton.

IMG_4159.JPG

Tomaattirisoton valmistukseen käytin paseerattua tomaattia ja tomaattipyrettä, mutta myös tavallinen tomaattimurska toimisi varmasti yhtä hyvin. Basilikaöljy syntyy nopeasti risoton kypsyessä. Ideana on surauttaa yhden basilikapuskan lehdet ja varret öljylusikallisen kanssa tasaiseksi tahnaksi ja maustaa seos ripauksella suolaa. Itse lisäsin vielä oman annokseni pinnalle tuoreita basilikanlehtiä, sillä rakastan basilikan makua.

IMG_4158.JPG IMG_4157.JPG

Tänään taas ajattelin nauttia mozzarellasalaattini pizzana. Mikään ei ole niin hyvää kuin yksinkertainen margheritapizza. Putte’sin omistaja Antto Melasniemikin sanoi jossain haastattelussa, että pizzassa liiallinen täytteiden määrä ja yliyrittäminen kostautuvat. Ulkomailla kovimmat pizzeriat tarjoavat vain margheritaa ja marinaraa – tosin Suomessa tämä ei varmastikaan toimisi.

IMG_4160.JPG
RESEPTI | 4 annosta

Tomaatti-mozza­rel­la­ri­sot­to

250 g risottoriisiä

4 dl kasvislientä

3,7 dl paseerattua tomaattia

70 g tomaattipyreetä

1 rkl oliiviöljyä

1½ dl raastettua parmesaania

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa (tai oman maun mukaan)

 

Basilikaöljy

1 kpl ruukku tuoretta basilikaa

1 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

 

Pinnalle

1 kpl puhvelinmozzarella

tuoretta basilikaa

basilikaöljyä

paahdettuja pinjansiemeniä

mustapippuria myllystä

OHJE
  1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota riisiä hetki miedolla lämmöllä. Varo ruskistamasta.
  2. Ala lisätä kasvislientä ja paseerattua tomaattia vuorotellen noin desilitra kerrallaan. Hämmennä riisiä jatkuvasti keittämisen aikana. Riisit ovat kypsyneet, kun ne ovat imeneet kaiken liemen ja ovat samettisen pehmeitä.
  3. Lisää vielä tomaattipyre ja raastettu parmesaani.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Yhdistä basilikaöljyn ainekset keskenään ja surauta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla.
  6. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla. Varo ruskistamasta.
  7. Revi käsikn yksi pallo puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa lämpimän tomaattirisoton pinnalle. Ripottele myös basilikaölyä ja paahdettuja pinjansiemeniä.
  8. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja

Kommentoi