Paistettua Queso Frescoa ja maissipuuroa

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Arla Apetina

quesofresco2

Suolaiset puurot ovat olleet viimeisen puolen vuoden ajan kovassa huudossa ja joku niissä kiehtoo kovasti myös itseäni. Olen ollut aina esimerkiksi polenta suuri ystävä, joka muistuttaa niin maultaan kuin koostumukseltaan päivälliskelpoista mannapuuron vastinetta. Pääsin mukaan Arla Apetinan tuoteuutuuden, meksokolaisen Queso Fresco -juuston, lanseerauskampanjaan ja reseptiä kehitellessä, päätin valmistaa juuston kaveriksi suolaisenmakeaa maissipuuroa chili-tomaattisalsan ja avokadon lisäksi.

quesofresco4

Maissipuuroani voisi kutsua myös tuoremaissipyreeksi, maissisoseeksi tai miksi vain, mutta koostumukseltaan ja ulkonäöltään siinä on hyvin paljon samaa suolaisen kaurapuuron kanssa. Se on vain ehkä hieman helpommin lähestyttävä suurimmalle osalle kuin suolainen puuropuuro. Maustoin maissipuuron kahdella juustolla, Apetinan Queso Frescolla ja pecorinolla, jolloin siitä tuli aivan taivaallisen täyteläisen herkullista. Tykkään pitää maissipuuroni aina myös hieman makeana, joten jos maissit sattuvat olemaan vähän mauttomampaa sorttia, olen lisännyt puuroon aivan loppuvaiheessa tilkan vaaleaa siirappia tai hunajaa.

quesofresco1

Queso Fresco on muuten todella mielenkiintoinen ja monikäyttöinen tuote, sillä se taipuu kätevästi moneen eri tarkoitukseen. Queso Frescoa voi hyödyntää lämpimien ruokien täytteenä tai täytteissä, pääraaka-aineeksi paistettuna suoraan pannulta tai vaikkapa jälkiruokissa ja leivonnassa. Olen useammassakin ulkomaalaisessa blogissa törmännyt mielettömän herkullisen näköiseen Queso Fresco -juustokakkuun, jonka tekemistä on aivan pakko kokeilla tulevana viikonloppuna. Maultaan Queso Fresco on mieto ja vähäsuolainen, joten se taipuu hyvin erilaisiin käyttötarpeisiin

quesofresco3
RESEPTI | 4 annosta

Chili–tomaattisalsa

4 tomaattia

1 chili

1 punasipuli

1 puska korianteria

1 limetti

ripaus suolaa

 

Maissipuuro

4 isoa maissitähkää

(400 g maissijyviä)

kasvislientä

1 dl kermaa

140 g Apetina Queso Frescoa

1 dl pecorinoa

(1 rkl vaaleaa siirappia)

suolaa

 

Lisäksi

200 g Apetina Queso Frescoa

öljyä

1 avokado

chilikastiketta

OHJE
  1. Halkaiset tomaatit ja kaiva siemen lusikalla pois. Hienonna salsan ainekset mahdollisimman pieneksi silpuksi, sekoita keskenään ja mausta limetin mehulla sekä ripauksella suolaa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
  2. Keitä maissit kypsäksi kasvisliemessä. Jos käytät pakastemaissia, kuumenna jyväset öljyssä pannulla ennen seuraava vaihetta.
  3. Leikkaa jäähtyneistä maissitähköistä jyvät irti ja siirrä takaisin kattilan pohjalle. Mittaa joukkoon kerma ja reilu kolmannes Queso Fresco paketista. Soseuta tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Lisää kermaa tai vettä tarvittaessa, jotta saat koostumuksesta puuromaisen. Valmis maissipyre saa olla hieman karkea, sen ei tarvitse muistuttaa sosekeittoa. Siirrä kattila liedelle ja lisää joukkoon raastettu pecorino. Maista ja mausta suolalla (sekä lorauksella siirappia, jos kaipaat puuroon lisää makeutta). Jätä miedolle lämmölle odottamaan viimeisten lisukkeiden valmistumista.
  4. Leikkaa jäljelle jäänyt Queso Fresco sentin paksuihin palasiin. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja paista kuumalla pannulla ölyssä molemmin puolin, kunnes pinta on kullanruskea. Ripottele pinnalle vähän suolaa.
  5. Tarjoile maissipuuro paistetun Queso Frescon, tomaattisalsan, tuoreen avokadon ja chilikastikkeen kanssa välittömästi.

1 Kommentti

  • Vastaa
    Fajita Bowl Queso Frescolla | Jonnamaista
    25/09/2017 klo 07:00

    […] inspiraatiota uutuusjuuston käyttöön löytyy muun muassa bloggaajakollegoiltani Hannalta, Alisalta, Stellalta ja […]

  • Kommentoi