Mar­ja–­mascar­po­ne­pii­rak­ka

marjamascarponepiirakka.jpg marjamascarponepiirakka1.jpg

Alunperin tutustuin tähän piirakkaan tulevan kälyni valmistamana. Hän oli saanut spontaanin inspiraation sen leipomiseen yhdestä syömästään jälkiruoasta  Midhillissä . Vaikka en tunnetusti olekaan mikään jälkiruokaihminen, niin tämä vei välittömästi kielen ja mielen mennessään.

Marjamascarponepiirakka3.jpg marjamascarponepiirakka4.jpg

Marja–mascarponepiirakka näyttää valmiina niin vaatimattomalle, ettei uskoisi kuinka täydelliselle se maistuu. Kauneimmillaanhan tämä piirakka kuitenkin on lautasella puoliksi syötynä –  vai mitä?

Marjamascarponepiirakka5.jpg
RESEPTI | 12 palaa

Pohja

150 g huoneenlämpöistä voita

½ dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 0 kananmunan keltuainen

1 tl leivinjauhetta

voita vuoan voiteluun

 

Täyte

200 g vadelma, tuore tai kotimainen pakaste

300 g mustikka, tuore tai pakaste

400 g mascarponejuustoa

2 kpl kananmuna

1 rkl hillosokeria

2 tl vanilijasokeria

OHJE
  1. Paloittele voi veitsellä kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri sekä munankeltuainen.
  2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  3. Lisää jauhoseos voiseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele sitten taikina voidellun uunivuoan pohjalle siten, että reunat nousevat reilusti.
  4. Esipaista 10 minuuttia 180 °C uunissa – valmista täyte sillä välillä.
  5. Sulata marjat siivilässä ja sekoita joukkoon hillosokeri. Anna ylimääräisten nesteiden valua pois. Jos käytät tuoreita marjoja survo niitä hieman ennen sokerin lisäämistä.
  6. Vispaa mascarpone, kananmunat sekä vaniljasokeri keskenään.
  7. Kaada marjat esipaistetun pohjan päälle ja niiden pälle lopuksi vielä mascarponemassa.
  8. Nosta uunin lämpö 200 °C ja paista piirakkaa noin 40 minuuttia. Voit suojata piirakan pinnan foliolla noin 20 minuutin paiston jälkeen, jos et halua, ettei se ruskistu liikaa.

Ei kommentteja

Kommentoi