Mansikkapavlovaa ja proseccoa

Kaupallinen yhteistyö, Juomapaikka – AMKA Suomi

proseccopavlova mansikkapavlova6

Alkukesän kaunein kakku on ehdottomasti pavlova, joka sopii mihin tilaisuuteen tahansa ja paras pari pavlovalle on tietenkin se Alkon sinisin kuohari eli Val d’Ocan Millesimato Prosecco Extra Dry. Tutustuin itse ensi kerran tähän ihanaan proseccoon, kun Italiassa vuosia asunut ystäväni tarjosi sitä läksiäisissään. Siitä asti Val d’Ocan Proseccoa on näkynyt säännöllisin väliajoin myös meidän pöydässämme, yleensä jonkun kesäisen illanistujaisen merkissä, joko italialaisen antipastolautasen kaverina tai sitten jälkiruoalla. Tällä kertaa päätin lorauttaa proseccoa myös mansikkapavlovan marjoihin ja annoin niiden marinoitua jääkaapissa tunnin ennen tarjoilua. Val d’Ocan Prosecco on kuivaksi viiniksi yllättävän hedelmäinen, joten se sopii ihanasti lasin lisäksi myös tämänlaiseen käyttötarkoitukseen.

mansikkapavlova5 mansikkapavlova4

Tiesittekö muuten, että prosecco on Italian vastine kuohuviinille samalla tavoin kuin Espanjassa on cava tai Ranskassa shampanja. Prosecco valmistetaan Glera-rypäleestä ja sen tuotantoalue on Veneton maakunnassa, Koillis-Italiassa eli Venetsian ympäristössä. Hyvä ja laadukas prosecco on aina kukkaisen aromaattinen ja kupliva – juuri niin kuin tämä ihana Val d’Ocan Prosecco. Proseccossa on oltava myös jälkimakua, mutta sen ei kuitenkaan tarvitse olla pitkä, kunhan se on maukas. Prosecco sopii parhaimmillaan hyvin viilennettynä sellaisenaan juotuna, mutta se sopii myös hyvin kaveriksi kevyille ruoille, pikku naposteltaville ja jopa pizzalle, joka on Antin henkilökohtainen suosikkiyhdistelmä.

mansikkapavlova3 mansikkapavlova1

HUOM | Kommentteja saa mielellään jättää, mutta Valviran ohjeistuksen mukaan kaikki alkoholia koskevat kommentit tullaan valitettavasti poistamaan.

RESEPTI | iso kakku

Pavlova

6 kananmunan valkuaiset

250 g erittäin hienoa sokeria

2 tippaa punaista elintarvikeväriä

1 tl viinietikkaa

1 tl maissi- tai perunatärkkelystä

3 dl kuohukermaa

 

Marinoidut marjat

300 g mansikoita

100 g mustikoita

1 dl proseccoa

OHJE
  1. Poista mansikoista karat ja puolita ne. Pistä kaikki marjat syvään kulhoon ja kaada päälle vähän proseccoa. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan tunniksi. Sekoittele välillä.
  2. Lämmitä uuni 180 °C asteeseen.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Keltuaista ei saa olla mukana lainkaan mukana. Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää elintarvikeväritipat ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissi- tai perunatärkkelys. Sekoita.
  4. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille haluamaasi muotoon ja siirrä uuniin keskitasolle paistumaan. Vähennä uunin lämpötila välittömästi 120 °C asteeseen. Paista marenkia 1 t 15 min. Anna pavlovan jäähtyä rauhassa uunissa paiston jälkeen, jotta vältät pahimmat halkeamat.
  5. Vaahdota kuohukerma ja lusikoi jäähtyneen marengin päälle. Koristele proseccossa marinoituneilla marjoilla.

Ei kommentteja

Kommentoi