Makaronilaatikko ja raparperiketsuppi

raparperiketsuppi_makaronilaatikko2 raparperiketsuppi_makaronilaatikko1

Kesän alussa viettämäni loma on laiskistuttanut sen verran, etten jaksaisi tehdä oikein mitään töiden jälkeen. Ruoat ovat olleet hyvin arkisia: makaronilaatikkoa, nakkikastiketta ja lihapullia. Lapset ovat tietysti tykänneet, mutta itse joudun vähän etsimään inspiraatiota tällä hetkellä. Tilanteeseen vaikuttaa varmasti jonkin verran se, että ajatukseni ovat aika tiiviisti tulevassa syksyssä jolloin palaan takaisin yliopistolle opintojen pariin. Heinäkuussa täytyykin vetää henkeä koko tulevan vuoden edestä.

raparperiketsuppi_makaronilaatikko5 raparperiketsuppi_makaronilaatikko3

Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että muutos on hyvästä. Blogiruoatkin tulevat varmasti arkistumaan, mutta toivottavasti eivät kuitenkaan kamalasti tylsistymään. Yritän piristää niitä aina jollain pienellä twistillä. Tällekin yksinkertaiselle, Halparuokakirjan resepteistä löytyvälle, soijarouhe–makaronilaatikolle tein piharaparpereista maukkaan kotiketsupin, joka nosti ruoan aivan uudelle tasolle. Kotiketsupin valmistaminen on muutenkin yllättävän helppoa ja ero kaupan valmisteisiin suunnilleen samaa luokkaa kuin itse tehdyllä pestolla, suosittelen kokeilemaan.

RESEPTI

Raparperiketsuppi

2 tlk kokonaisia tomaatteja liemessään

4 keskikokoista raparperin vartta

1 sipuli

1 valkosipuli

½ chili

½ sitruunan mehut

2 dl vettä

½ dl valkoviinietikkaa

3 rkl öljyä

3 rkl sokeria

suolaa

OHJE
  1. Kuori ja pilko sipulit. Pilko raparperit ja chili. Purista sitruunasta mehu.
  2. Mittaa ja laita kaikki ketsuppiainekset kattilaan, kiehauta ja keitä hiljalleen puoli tuntia.
  3. Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja paseeraa seos kauhalla tiheän siivilän läpi takaisin kattilaan. Anna kiehua hiljalleen vielä puoli tuntia, kunnes koostumuksesta tulee ketsuppimainen.
  4. Tarkasta ketsupin maku. Lisää tarvittaessa sitruunaa, suolaa ja sokeria. Säilytä jääkaapissa puhtaassa purnukassa.

 

HUOM | Suustasuuhun.fi toimii tästä lähtien täysin itsenäisenä blogina, vaikka toteutankin edelleen joitakin yhteistöitä Asennemedian välityksellä. Jatkossa kuitenkin kaikki yhteydenotot suoraan: suustasuuhun@gmail.com – hip hip hurraa!

2 Kommenttia

  • Vastaa
    Vesa
    01/07/2017 klo 11:11

    Onko tuota etikkaa puoli pulloa?

    • Vastaa
      Alisa
      03/07/2017 klo 21:17

      Ei missään tapauksessa, puoli desilitraa on oikea määrä. Pahoittelen mittayksikön puuttumista, kiitos tarkkasilmäisyydestäsi!

    Kommentoi