Maailman helpoin, mutta maukkain rapupasta

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Earth Control

Meillä oli eilen vähän hassu päivä, kun innostuin tekemään kahta erilaista rapupastaa. Rapujen kanssa toimii hyvin niin kerma kuin tomaattipohjainen kastike enkä osannut päättää kumpaa mieleni teki enemmän. Tomaattinen versio kuuluu arkiruokiemme peruskastiin, koska se on aivan älyttömän helppo ja nopea valmistaa. Kastike syntyy yhdestä valkosipulinkynnestä, puolikkaasta purkista aurinkokuivattuja tomaatteja ja parista desistä kookoskermasta. Se valmistetaan yksinkertaisesti murskaamalla ainekset tasaiseksi kastikemassaksi sauvasekoittimen avulla eikä sitä edes tarvitse lämmittää. Sen kun vain sekoittaa valmiin kastikkeen kuuman pastan joukkoon. Tärkeintä on, että kastikkeen tekoon käyttää mahdollisimman laadukkaita raaka-aineita.

Tahnojen valmistamisesta innostuneena tein rapupastan lisukkeena tarjottavalle kauraleivälle nopean levitteen soseuttamalla Earth Controlin mausteöljyssä marinoituneista valkosipulinkynsistä ja valkopavuista herkullisen maustetahnan. Valkosipulien mausteölyssä on jo valmiiksi yrttejä ja chiliä, joten valmis levite ei kaivannut enne tarjoilua kuin hyppysellisen suolaa. Jos Earth Controlin tuotteet eivät ole vielä aikaisemmin tulleet tutuksi, kannattaa niitä käydä vilkaisemassa valmistajan FB-sivuilla, josta muuten löytyy paljon kivaa reseptiikkaa tuotteiden ympärille. Ohje meidän rapupastaan löytyy seuraavan kuvan alta ja pian sitä tulee seuraamaan se toinen ihana rapupasta, jonka eilen kokkasimme. Kolmas hyväksi todettu, mutta vähän haastavampi rapupastaresepti, al limone con gamberetti, löytyy tämän linkin takaa.

RESEPTI | 2 annosta

Helppo rapupasta

300 g pastaa

½ prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

2 dl (kookos)kermaa

1 valkosipulinkynsi

suolaa

12 kuoretonta jättirapua

(kookos)öljyä paistamiseen

12 kirsikkatomaattia

mustapippuria

suolaa

tilliä

 

Valkosipulitahna

1½ dl valkosipulinkynsiä mausteöljyssä

1½ dl käyttövalmiita valkopapuja

suolaa

OHJE
  1. Keitä pasta runsassuolaisessa vedessä paketin ohjeen mukaan al denteksi.
  2. Laita aurinkokuivatut tomaatit, ruokalusikallinen tomaattien säilöntäöljyä, yksi hienonnettu valkosipulinkynsi ja kerma korkeareunaiseen kulhoon. Aja tasaiseksi, ohuehkoksi, tahnaksi sauvasekoittimella. Mausta ripauksella suolaa.
  3. Kypsennä ravut öljyssä kuumalla pannulla. Halkaise kirsikkatomaatit ja pyöräytä ne rapujenpaistoöljyssä nopeasti ennen tarjoilua.
  4. Yhdistä tomaattikastike kuuman pastan kanssa. Lisää joukkoon ravut ja tomaatit. Tarjoile välittömästi tillin kanssa.
  5. Valmista valkosipulilevite soseuttamalla mausteölyssä marinoituneet valkosipulinkynnet ja käyttövalmiit valkopavut keskenään. mausta hyppysellisellä suolaa.

 

1 Kommentti

  • Vastaa
    Lupa riemuita: syksy ja arki ovat täällä! – Noora & Noora
    12/09/2017 klo 07:31

    […] Controlin Facebook-sivut, jos kaipaa inspiraatiota arkiresepteihin. Sieltä löytyy esimerkiksi tämä Suusta suuhun -blogin Alisan rapupasta ja Tuulian marokkolainen […]

  • Kommentoi