Lihapullia punaisessa currykastikkeessa

Lihapullat_currykastikkeessa5 currykastike

Erilaiset curryt ovat jokavuotisia kevättalven ruokia perheessämme. Tykkään tehdä kaikenlaisia kasviscurryja ja vain hyvin harvoin toistan samoja reseptejä. Yksi ohje on kuitenkin pysynyt jo pidemmän aikaa lähes muuttumattomana ja se on reseptini kookoskermaiseen punaiseen curryyn ja lihapulliin. Tarjoilen lihapullacurrya hyvin vaihtelevien lisukkeiden kanssa. Eilen mieleni teki kokeilla sen kanssa kauranjyvä-riisiseosta ja se osoittautui oikein ravitsevaksi yhdistelmäksi.

lihapullaresepti

Curryen pohjassa käytän aina kookosöljyä tuomaan ruokaan makua. Olin viime viikonloppuna Vegemessuilla, jossa ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm oli luennoimassa vegaaniruoan terveellisyydestä. Fogelholm huomautti muutamasta tärkeästä asiasta, kuten siitä, että kookoksen terveellisyydestä ei ole tieteellistä näyttöä, se on vain onnistuttu markkinoimaan hyvin. Kookosöljyssä ei todellisuudessa ole juuri lainkaan hyviä tyydyttymättömiä rasvahappoja eikä tieteelliset tutkimukset ole löytäneet siitä muutenkaan mitään erityisen hyvää. Kookosöljyä voi kuitenkin käyttää satunnaisesti ja kohtuudella ruoanlaitossa, jos käytön tarkoituksena on maku. Terveysperusteiseksi valinnaksi sitä ei voida nykytiedon valossa sanoa.

Lihapullat_currykastikkeessa3 Lihapullat_currykastikkeessa4
RESEPTI | 4 annosta

Lihapullat

500 g jauhelihaa

1 valkosipulinkynsi

1 tl suolaa

 

Punainen currykastike

2 punasipulia

3 valkosipulinkynttä

1 rkl kookosöljyä

150 g punaista currytahnaa

2 dl kookoskermaa

½ rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia

3 rkl limetin mehua

 

Pinnalle

tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

2 kevätsipulin vartta

OHJE
  1. Mausta jauheliha suolalla ja hienonnetulla valkosipulilla. Pyöritä siitä pieniä lihapullia ja paista uunissa 200 °C 15 minuuttia.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota pannulla kookosöljyssä, varo ruskistamasta. Lisää joukkoon punainen currytahna ja anna se porista hetken.
  3. Lisää joukkoon kookoskerma, hunaja ja limetin mehut. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Soseuta kastike tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.
  4. Laita valmiit lihapullat currykastikkeen joukkoon ja lämmitä ruoka tarjoiluvalmiiksi.
  5. Lisää annosten pinnalle tuoreita yrttejä ja silputtua kevätsipulin vartta.

2 Kommenttia

  • Vastaa
    Minna
    07/02/2017 klo 21:01

    Tää on niin hyvää! Uus stable 🙂 Kiitos ohjeesta, tässä juuri vetelen kastikkeenloppuja!

    • Vastaa
      Alisa
      08/02/2017 klo 19:31

      YESSSS! Niin siistii, että maistuu ja tykkäät 🙂 Meilläkin hävisi koko satsi alta aikayksikön.

    Kommentoi