Lihapullapasta spagettikurpitsasta

Uskokaa tai älkää, mutta spagettikurpitsa lihapullien ja tomaattikastikkeen kera on tyttöjemme uusi lempiruoka. Yhtenä tekijänä on varmasti se, että he saavat itse osallistua sekä spagetin että lihapullien valmistukseen ja tomaattikastikkeen teen erityisesti lapsien makuun sopivan napoletanan ohjeella. Lopputulos on joka tapauksessa se, että saan heidät syömään kokonaisen kurpitsan päivälliseksi ja pyytämään sitä lisää heti seuraavana päivänä.

Mieto spagettikurpitsa on mitä parhain pastan korvike. Se on terveellistä ja ravitsevaa. Spagettikurpitsa on todella kova raakana, joten se kannattaa lykätä kokonaisena uuniin 200 °C asteeseen ja antaa paistua 45 minuutin ajan. Sen jälkeen kurpitsan avaaminen käy helposti tavallisella keittiöveitsellä eikä tehtävän suorittamiseen tarvita sahaa taikka miesvoimaa. Sitten kurpitsan keskeltä poistetaan vain siemenet ja sen spagettimainen liha riivitään irti haarukalla kevyesti.

Kurpitsan ja tomaattikastikkeen lisukkeeksi pyöräytimme vielä maailman helpoimmat lihapullat, joiden taikinaan en laittanut jauhelihan lisäksi muuta kuin suolaa. Kun tytöt olivat saaneet pullat valmiiksi, paistoin ne nopeasti voissa pannulla. Nämä lihapullat voi periaatteessa jättää vaikka vähän roseeksi keskeltä niin, että ruskistaa pelkästään pinnat. Silloin lihapullista tulee ainakin omaan suuhuni aivan täydellisen meheviä.

Aikuiseen makuun annosta voi tuunata lisäämällä lautasella koko komeuden päälle runsaasti mustapippurirouhetta, basilikasilppua ja vastaraastettua parmesaania. Viikonloppuillallisena aterian kruunaisi joku ihana, italialainen, kevyt punaviini.

RESEPTI | 4 annosta

Spagettikurpitsa ja tomaattikastike

2 keskikokoista spagettikurpitsaa

1 tlk kokonaisia tomaatteja

1 punasipuli

1 rkl voita

1 puska basilikaa

ripaus mustapippuria

1 tl suolaa

 

Lihapullat

400 g naudan jauhelihaa

1½ tl suolaa

1 rkl voita paistamiseen

OHJE
  1. Lämmitä uuni 200 °C asteeseen ja laita kurpitsa kokonaisena uunipellille kypsymään noin 45 minuutin ajaksi.
  2. Silppua punasipuli ja kuullota sitä voinokareessa pienen kattilan pohjalla miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan. Kaada päälle säilyketomaatit ja painele kokonaisia tomaatteja vähän rikki paistolastalla. Anna porista hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.
  3. Mausta jauheliha suolalla ja muotoile siitä pieniä lihapullia. Paista voissa pannulla.
  4. Ota tomaattikastike liedeltä ja kaada se korkeareunaiseen muovikulhoon. Lisää yhden basilikapuskan lehdet, mustapippuri ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Kaada kastike takaisin kattilaan ja kiehauta.
  5. Nosta uunissa kypsynyt spagettikurpitsa jäähtymään 10 minuutiksi. Halkaise sitten veitsellä ja riivi kurpitsaliha haarukalla irti.
  6. Annostele lautasille ja tarjoile välittömästi.

2 Kommenttia

  • Vastaa
    Hanna / Hannan soppa
    18/10/2016 klo 09:18

    Ihanat kuvat! Nyt alko tekemään mieli spagettikurpitsaa, onneksi sitä saa nyt kaupoista Suomessakin!

    • Vastaa
      Alisa
      18/10/2016 klo 21:57

      Joo, saatavuus on ollut tosi hyvä ainakin kaikissa isoissa marketeissa. 🙂

    Kommentoi