Lämmin parsasalaatti – vegenä tai kanalla

kanaparsasalaatti.jpg kanaparsasalaatti11.jpg

Tein yhtenä päivänä aivan ihanan salaatin parsasta, ohrasta ja vuohenjuustosta. Salaatti toimii hyvin sekä miedosti lämpimänä että jääkaappikylmänä. Kuvissa olevaan salaattiin lisäsin nälkäpäissäni vielä muutaman palan sitruunassa pikamarinoitua kanaa. Ne tekivät salaatista todella runsaan, mutta ruokaisa se on ehdottomasti ilmankin – ehkä jopa himpun verran parempi niin.

kanaparsasalaatti12.jpg kanaparsasalaatti7.jpg

Kuvissa näkyvät kukat ovat syötäviä orvokkeja. Tykkään koristella niillä kesäisiä annoksia. Olen tullut siihen tulokseen, että ruokabloggarille pitäisi kieltää tuomasta mitään muita kasvilahjoja kuin ruoanlaittoon soveltuvia.

kanaparsasalaatti10.jpg
RESEPTI | 4 annosta

Lämmin parsasalaatti

500 g vihreää tankoparsaa

100 g vihreitä papuja

100 g herneitä

2 dl ohrahelmiä

1 kpl sitruuna

1 kpl lehtipersiljaa

4 kpl kevätsipulin varsia

1 kpl sipuli

½ dl pinjansiemeniä

2 rkl oliiviöljyä

1 tl mustapippuria

suolaa

 

Vuohenjuustodippi

125 g pehmeää vuohenjuustoa

1 dl ranskankermaa

1 tl sitruunamehua

½ tl suolaa

 

Sitruunamarinoitu kana

200 g maustamattomia kanafileitä

½ kpl sitruunan mehu

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

OHJE
  1. Laita kolmen hengen annos ohrahelmiä keittymään paketin ohjeen mukaan.
  2. Esivalmistele sillä välin muut ainekset; renssaa pavut, poista parsoista puumainen osa vartta, hienonna sipulit ja silppua persilja. Ota herneet pakkasesta sulamaan, jos et käytä tuoreita. Paahda pinansiemeniä hetki kuivalla pannulla.
  3. Valuta kypsät ohranhelmet huolella ja laita ne ison salaattikulhon pohjalle jäähtymään. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja ruokalusikallinen öljyä.
  4. Keitä parsoja ja papuja noin 4 minuuttia runsaasti suolatussa vedessä.
  5. Hienonna parsojen varret noin sentin mittaisiksi pätkiksi ja ota kukinnot talteen.
  6. Lorauta pannulle tilkka aikaisemmin käyttämääsi öljyä ja freesaa sipulisilppua ja esikeitettyjä papuja sekä parsanpaloja siinä kolmisen minuuttia. Lisää herneet viimeiselle minuutille. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Yhdistä kypsät, mutta vielä napakat vihannekset ohrahelmien kanssa. Lisää joukkoon persiljasilppu sekä hienonnetut kevätsipulin varret.
  8. Valmista vuohenjuustodippi sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään.
  9. Tarjoile salaatti joko suoraan hieman lämpimänä tai jääkaapissa jäähdytettynä.
  10. * Jos haluat valimstaa salaatin kanalla, purista raakojen kanafileiden päälle puolikkaan sitruunan mehu, vähän suolaa ja pippuria. Jätä maustumaan muun salaatin valmistuksen ajaksi. Paista ja lisää ne salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja

Kommentoi