Lämmin linssi–hal­lou­mi­sa­laat­ti

IMG_5695.JPG IMG_5692.JPG IMG_5702.JPG

Yksi inspiroivimmista ruokablogeista, jonka tiedän on kanadalaisen Allison Dayn ylläpitämä ihana Yummy Beet . Yummy Beet sisältää uskomattoman herkullisia ja nerokkaitakasvisruokareseptejä, joita on myös helppo muokata omaan keittiöön sopiviksi. Tämänkin linssisalaatin pohjaan olen alunperin törmännyt Dayn blogissa, mutta se on muuttanut hieman muotoaan käsittelyssäni.

IMG_5699.JPG IMG_5705.JPG

Dayn ohjeessa fenkolin ja sipulin kanssa uunissa paahdetaan bataattia, mutta itse pidän enemmän porkkanasta. Alkuperäisessä salaatissa ei myöskään ollut yrttejä eikä seesaminsiemeniä ja tahinikastiketta, joihin olen tällä hetkellä aivan hulluna. Seesami kaikki kiitos. Salaatin kanssa valmistamani tahinijogurtti sopii hyvin myös esimerkiksi kalaruokien kaveriksi. Jaan yhden sellaisen ohjeen täällä viikonlopun jälkeen. Jos siis innostut valmistamaan tätä linssisalaattia, älä heitä kastiketta pois, vaikka salaatti muuten loppuisi.

IMG_5700.JPG IMG_5701.JPG

Toinen tämän salaatin parhaista mauista syntyy mielestäni uunissa paahdetuista fenkoleista. Niistä tulee sipulin tavoin ihanan makeita ja niiden aniksinen maku sopii täydellisesti yhteen suolaisenlampaanmaitohalloumin kanssa. Vanha totuushan on, että uunissa paahtamalla kaikista kasviksista tulee noin sata kertaa parempia, mutta etenkin fenkolin maukkuus lisääntyy potenssiin miljoona. Fenkolin lohkot kannattaa jättää tarpeeksi isoiksi, jotta siitä pääsee nauttimaan oikein kunnolla.

IMG_5706.JPG IMG_5691.JPG IMG_5703.JPG
RESEPTI | 3 annosta

Linssi-hal­lou­mi­sa­laat­ti ta­hi­ni­jo­gur­til­la

3 dl vihreitä linssejä

200 g halloumijuustoa

6 kpl porkkanoita

1 kpl keltasipuli

1 kpl fenkoli

1 kpl valkosipulinkynsi

2 rkl tummaa balsamicokastiketta

2 rkl oliiviöljyä

1 dl persiljaa silputtuna

1 rkl seesaminsiemeniä

mustapippuria

suolaa

 

Tahinijogurtti

2 dl turkkilaista jogurttia

½ kpl sitruunan mehu puristettuna

2 rkl seesamitahnaa eli tahinia

1 rkl persiljaa silputtuna

1 tl oliiviöljyä

1 tl kuminansiemeniä

1 tl mustapippuria

ripaus suolaa

OHJE
  1. Lämmitä uuni 200 °C.
  2. Huuhtele linssit ja laita veteen kiehumaan 30 minuutiksi.
  3. Kuori porkkanat ja sipuli. Poista fenkolista kova keskiosa. Lohko kasvikset uunipellille. Kaada päälle öljyä ja ripaus suolaa sekä mustapippuria. Pyöritä kasvikset tasaisesti öljyssä ja anna paahtua uunissa 40 minuuttia.
  4. Yhdistä tahinijogurtin ainekset keskenään ja sekoita käsivispilällä huolella tasaiseksi kastikkeeksi. Jätä kylmään odottamaan tarjoilua.
  5. Valuta kypsät linssit ja laita ne tarjoilukulhoon.
  6. Yhdistä pienessä astiassa balsamico, murskattu valkosipulinkynsi ja seesaminsiemenet. Kaada linssien päälle ja sekoita.
  7. Hienonna persilja ja lisää uunissa paahdettujen kasvisten kanssa linssien joukkoon.
  8. Leikka halloumista muutaman sentin pätkiin ja paista kuumalla pannulla öljyssä 2 minuuttia per puoli, kunnes pinta on saanut pienen rusketuksen. Lisää valmiin salaatin pinnalle.
  9. Tarjoile lämpimänä tai viilennettynä tahinijogurtin ja tuoreen leivän kanssa.

Ei kommentteja

Kommentoi