Lämmin lihapulla–kikhernesalaatti

Processed with VSCO with 4 preset

Voi tätä kevättä! Olen viettänyt viime päivät tiiviisti ulkohommien parissa ja tietokoneen sekä kameran ääressä oleminen on lähinnä ahdistanut. Keväässä ja sen tuoksuissa on vain jotain niin maagista, enkä halua hukata hetkeäkään siitä, kun luonto puhkeaa kukkaan. Arkiruokamme ovat myös olleet hyvin nopeita ja helppoja, sillä en ole jaksanut käyttää yhtään ylimääräistä aikaa niiden valmistamiseen.

Processed with VSCO with 4 preset

Esimerkiksi eilen tein meille tämän lämpimän lihapulla-kikhernesalaatin, jonka aktiivinen valmistusaika jää alle varttiin. Tein salaattia varten lihapullat, joiden maustamiseen käytin nopeasti vain Creme Bonjourin chili-paprikaseosta, ja lykkäsin ne hienonnetun kukkakaalin ja hyvin huuhdeltujen kikherneiden kanssa 20 minuutiksi uuniin. Sekoitin salaattia varten kastikkeen täysjyväsinapista, omenasoseesta ja ranskankermasta, ja viimeistelin annokset lautasella lisäämällä niihin tuoretta babypinaattia, omenanlohkoja ja avokadoa.

Processed with VSCO with 4 preset

Huomenna suunnitelmissani on tehdä uuden salaattikirjailija Jonna Vormalan inspiroimana teriyakilohta ja kurkkusalaattia sekä uuniperunoita wasabituorejuustolla. Jonnan Jäävuoren huippu -ruokakirjan julkkarit on ylihuomenna ja sen on yksi tämän kevään odotetuimmista keittokirjoista. Jonna kokkasi viime lauantaina What’s cooking Helsingin -näytöskeittiössä tuota lohi-kurkkusalaattikomboa enkä ole sen maistamisen jälkeen saanut sitä mielestäni pois. Yritän kysellä, josko onnistuisin saamaan yhden kappaleen tuosta kirjasta myös teille arvottavaksi.

preset
RESEPTI | 4 annosta

Lihapullat

400 g (karitsan)jauhelihaa

1 dl chili-paprika creme fraishea

1 kananmuna

2 rkl korppujauhoja

2 valkosipulin kynttä

ripaus suolaa ja mustapippuria

 

Salaatti

4 dl kikherneitä

4 dl kukkakaalia muruina

2 rkl oliiviöljyä

½ sitruunan kuori raastettuna

1 tl kurkumaa

ripaus suolaa

120 g babypinaattia

2 avokadoa

2 omenaa

 

Kastike

1 dl ranskankermaa

½ dl omenasosetta (tai omenamehutiivistettä)

2 rkl täysjyväsinappia

1 rkl hunajaa

½ situunan mehu

ripaus suolaa

OHJE
  1. Laita uuni lämpenemään 200 °C.
  2. Sekoita lihapullien ainekset tasaiseksi massaksi ja pyöritä niistä keskenään saman kokoisia palloja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Valuta ja huuhtele kikherneet huolella. Huuhtele ja murustele kukkakaali. Sekoita kikherneiden ja kukkakaalimurusten joukkoon oliiviöljy, suola, kurkuma ja raastettu sitruunankuori. Kaada uunipellille lihapullien viereen ja paista uunissa 20 minuuttia.
  4. Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään.
  5. Annostele lautasille pinaattia, omenanlohkoja ja avokadoa tasaisesti. Kasaa annoksiin myös paahdetut kukkakaalit ja herneet. Lisää pinnalle lihapullia. Tarjoile välittömästi lämpimänä kylmän kastikkeen kanssa.

2 Kommenttia

  • Vastaa
    Jenny
    01/05/2016 klo 11:47

    Tää oli niiiin hyvää!! 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      01/05/2016 klo 11:51

      Ihanaa, että maistui! Mulla on nyt joku ihan mieletön kikherne-avokado-pinaattikausi päällä. Tulee syötyä joka ikinen päivä 😀

    Kommentoi