Lämmin feta–pestobulgursalaatti

Blogissani on arvonnassa Jäävuoren huippu -salaattikirja vielä huomiseen kello 20.00 saakka. Olen saanut kommenttikenttään paljon ihania salaatti-ideoita, joista osaa olen jo ehtinyt testaamaankin. Yksi kommentoja kertoi laittavansa fetasalaattiin pestobulguria ja siitä inspiroituneena kehittelin oman versioni tästä astetta paremmasta fetasalaatista.

Valmistin bulgurin maustamiseen ihanan sitruuna–basilikapeston, jonka jämät voi hyvin syödä pastan kanssa seuraavana päivänä. Sen lisäksi grillasin salaattiin kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja ja myös itse fetajuuston. Juusto laitoin grillille siinä vaiheessa, kun muu salaatti oli jo valmis ja annoin sen ottaa ihan vain hetken lämpöä.

Pyöräytin salaatin sekaan tietenkin myös pinaattia, sillä en pysty tällä hetkellä elämään ilman sitä. Tarjoiluvaiheessa ripottelin myös jokaisen annoksen pinnalle karkeaa mantelirouhetta ja ylijääneet sitruunankuoriraasteet. Voisin väittää, että tästä ei muuten fetasalaatti enää parane, joten suosittelen tämän kokeilua jopa niille, joilta yleensä tulee tavallinen kreikkalainen salaatti korvista.

RESEPTI | 2 annosta

Sitruuna–basilikapesto

1 puska tuoretta basilikaa

30 g pecorinoa

30 g parmesaania

30 g pinjansiemeniä

1½ dl oliiviljyä

1 valkosipulin kynsi

½ sitruunan kuori

ripaus karkeaa suolaa

 

Salaatti

3 dl kypsää bulguria

3 rkl sitruuna–basilikapestoa

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 kesäkurpitsa

150 g fetaa, palana

½ dl oliiviöljyä

½ sitruunan kuori

80 g babypinaattia

2 rkl mantelirouhetta

mustapippuria

OHJE
  1. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla, varo ruskistamasta.
  2. Laita korkea reunaiseen kulhoon raastetut juustot ja sitruunan kuori, hienonnettu valkosipulinkynsi, kevyesti revitty basilikapuska, oliiviöljy, paahdetut pinansiemenet ja ripaus karkeaa suolaa. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  3. Keitä kahden hengen annos bulguria paketin ohjeen mukaan. Jätä jäähtymään.
  4. Viipaloi kesäkurpitsa. Kaada kulhoon oliiviöljyä. Lisää raastettu sitruunankuori ja pyöräytä kesäkurpitsaviipaleet, kirsikkatomaatit sekä paloiteltu feta sitruunaöljyssä.
  5. Sekoita 3 rkl sitruuna–basilikapestoa jäähtyneen bulgurin joukkoon. Lisää myös pinaatinlehdet ja annostele lautasille.
  6. Grillaa kesäkurpitsa, tomaatit ja juusto. Asettele pinaatti–pestobulgurseoksen päälle.
  7. Viimeistele annokset mantelirouheella ja ripauksella mustapippuria.

Ei kommentteja

Kommentoi