

Antti täytti vuosia pääsiäissunnuntaina, joten innostuin leipomaan hänelle kakun. Olen ehkä aikaisemminkin kertonut, että rakastan kakkuja, joiden valmistukseen voi hyödyntää kasviksia tai jotain muuta mukaterveellistä , ja koska punajuuri-suklaakakkukiintiöni on jo tältä vuodelta täynnä, päädyin tällä kertaa valmistamaan porkkanakakun.



Muokkasin perinteisen jenkkityylisen porkkanakakun reseptiä sen verran, että maustoin sekä pohjan että kuorrutteen kookoskermalla. Sen lisäksi raastoin pohjaan myös muutaman ruokalusikallisen tuoretta inkivääriä.


Olen huomannut, että monista kotimaisista porkkanakakkuresepteistä puuttuu kokonaan kakkuun kuuluva mehevyys, rouheus ja rakenne. Tätä lisäämään kannattaa taikinaan rohkeasti laittaa murskattuja pähkinöitä, kookoshiutaleita ja ananasmurskaa.


Jos porkkanakakkuun haluaa vielä vähän enemmän twistiä, voi porkkanaraasteen korvata vaikkapa palsternakalla. Olen joskus myös tehnyt maustekakkua kesäkurpitsasta ja valkosuklaasta, ja siitä tuli aivan ihanaa. Olisi muuten älyttömän kiva kuulla, jos teiltä löytyy jotain ajatuksia tämän tyyppisiin kakkuihin. Kaikki vinkit ovat tervetulleita.



RESEPTI | 12 viipaletta
Kookos-porkkanakakku
400 g porkkanaraastetta
5 dl vehnäjauhoja
1 kpl ananasmurskaa, purkissa (227g)
4 kpl kananmunaa
1½ dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
3 dl (kookos)sokeria
1 dl kuivattuja kookoslastuja
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 dl rypsiöljyä
1 dl kookoskermaa
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa
Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl pehmeää voita
1 dl kookoskermaa
1 dl tomusokeria
½ dl sitruunankuori raastettuna
OHJE
- Huuhtele, kuori ja raasta porkkanat sekä inkivääri.
- Murskaa pähkinät ja kookoshiutaleet. Valuta ananaksesta neste.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi – huomaa, että ruskea sokeri ei vaahdotu yhtä hyvin kuin vaalea.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä öljyn kanssa muna-sokerivaahdon joukkoon.
- Sekoita joukkoon vielä kookoskerma, ananas, pähkinät, kookoslastut, inkivääri- ja porkkanaraaste.
- Paista voidellussa irtopohjavuoassa 175 asteessa noin tunti – tarkista kypsyys puutikulla.
- Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja koristele kakku jäähtyneenä.
Ei kommentteja