Kolme ihanaa kasvispizzaa

Processed with VSCO with 4 preset

Edellisessä postauksessa mieheni Antti kävikin jo läpi pizzanvalmistusharjoituksissa oppimiamme asioita ja parhaaksi toteamaamme pizzapohjareseptiä, joten siirryn nyt suoraan pizzojen täyttämiseen. Takaisin pizzapohjareseptiin pääset klikkaamalla tästä.

Antin opetellessa Uuni 2S:n käyttöä takapihalla, fiilistelin itse keittiössä sitä minkälaisia täyte- ja juomayhdistelmiä keksisin pizzoillemme. Pizzatäytteissä tärkeimpänä pidän laadukasta tomaattikastiketta. Vaikken ollut aikaisemmin valmistanut pizzoja kotona itse, olin lukenut, että pizzaan käytettävän tomaattikastikkeen tulisi olla aina tuoretta ei haudutettua, jolloin myös sen mausta tulee raikkaampi. Kastike kannattaa tehdä kokonaisista tölkkitomaateista ja soseuttaa joko sauvasekoittimella tai käsin.

Processed with VSCO with 6 preset

Olen myös kasvispizzojen suurin ystävä, mutta mielestäni monissa perus pizzerioissa kasvispizzojen kohdalla on tekijöiltä loppunut mielikuvitus. Kasvispizzoista nauttivia kehoittaisin suuntaamaan joko Linkoon, Putte’siin, Pjazzaan, Il Bucatinoon tai Skifferiin. Omassa Uunissamme valmistimme tällä kerralla vuohenjuusto–munakoisopizzan, chili–margheritan (tai ehkä paremminkin –buffalan) ja valkoisen kukkakaali–taleggiopizzan.

Testasimme pizzojen kanssa keskitäyteläistä italialaista punaviiniä ja hedelmäistä valkoviinia, mutta kaikista parhaan yhdistelmän loivat oman pizzasuosikkini, kukkakaali–taleggio, ja ranskalainen maalaissiideri, La Brique Cider Bouché Brut.

RESEPTI | kolme erilaista pizzaa | pohja Ø 30 cm

Tomaattikastike

1 tlk kokonaisia tölkkitomaatteja

1 rkl punaviinietikkaa

2 tl kuivattua oreganoa

1 tl suolaa

 

Vuohenjuusto–munakoisopizza

½ dl tomaattikastiketta

½ pieni munakoiso

100 g vuohenjuustoa

ripaus mustapippuria

1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

 

Chili–margherita

½ dl tomaattikastiketta

1 pieni punainen chili

½ mozzarellapallo

ripaus mustapippuria

10 tuoretta basilikalehteä

 

Kukkakaali–taleggiopizza

2 rkl ranskankermaa

2 rkl piparjuurituorejuustoa

½ pieni kukkakaali

½ sipuli

½ rkl oliiviöljyä

100 g taleggio-punahomejuustoa

ripaus mustapippuria

ripaus ttt

OHJE
  1. Laita kaikki tomaattikastikkeen ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
  2. Viipaloi munakoiso 5 mm suikaleiksi ja levitä niiden pinnoille suolaa. Anna itkeä 15 min ja pyyhi ylimääräinen neste pois. Paahda pinjansiemeniä kuivalla ja kuumalla pannulla 2 min, varo polttamasta. Viipaloi vuohenjuusto. Levitä tomaattikastiketta pizzalle ja täytteet sen päälle. Mausta mustapippuria ja paista uunissa.
  3. Viipaloi chili. Levitä tomaattikastiketta pizzalle ja chiliviipaleet sen päälle. Revi pinnalle hieman mozzarellaa, mausta mustapippurilla ja paista uunissa. Lisää tuore basilika juuri ennen tarjoilua.
  4. Leikka kukkakaalista kukinnot pannulle, lisää 1 dl vettä ja kiehauta, kunnes kaikki nesteet ovat haihtuneet. Pilko sipuli ja lisää kukkakaalin kanssa pannulle. Paista öljytilkassa, kunnes sipulit ovat pehmentyneet ja kukkakaali saanut hieman väriä. Sekoita tuorejuusto ja rankankerman keskenään, levitä pizzapohjalle tomaattikastikkeen tavoin. Lisää päälle kukkakaalimuruset ja sipuli sekä pieniä palasia taleggiota tasaisesti. Mausta mustapippurilla ja paista uunissa.

38 Kommenttia

  • Vastaa
    Sari
    07/08/2016 klo 23:53

    Kukkakaali–taleggiopizza kuulostaa upealta! Täytyypä laittaa tuo juusto muistiin ja katsoa löytyisikö kaupasta.

    • Vastaa
      Alisa
      09/08/2016 klo 09:53

      Mielestäni taleggiota saa hyvin kaikista K-Citymarekteista ja Prismoista sekä tietysti hallien juustokaupoista sekä Stockan herkusta. Pieniemmissä kaupoissa en ole sitä vielä nähnyt.

  • Vastaa
    Dinner4u2
    08/08/2016 klo 08:05

    Mun suosikki näistä pizzoista on ehdottomasti munakoisopizza! Omat taikinakokeilut erilaisilla kohotuksilla ovat olleet mielenkiintoisia projekteja , nyt alkaa jo jollain tapaa sujua.

    • Vastaa
      Alisa
      09/08/2016 klo 10:00

      Munakoiso on ollut nyt ehkä parin vuoden ajan lempivihannekseni. En saa siitä millään tarpeekseni. 🙂

      Meillä pizzataikinan tekee mies insinöörin intohimolla, mutta minä muotoilen sen ennen paistoa ja laitan täytteet. Paistovaiheessa annan jälleen kerran vastuun sille asiasta kiinnostuneemmalle osapuolelle. 😀

  • Vastaa
    Anne / 52 weeksofdeliciousness
    08/08/2016 klo 08:48

    Siis vau Alisa! Et ole ennen tehnyt pizzaa kotona ja nämä oli sun ekat, oot velho 🙂 ihania uusia yhdistelmiä, pitää muistaa nämä ens kerralla!

    • Vastaa
      Alisa
      09/08/2016 klo 10:03

      Kuule tällä hetkellä nää puoliksi palaneet harjoitteluversiot näyttävät pelkästään hölmöiltä. 😀 Ollaan nyt toista viikkoa ahrjoiteltu Uunin käyttöä ja taikinanvenytystä, ja onneksi lopputuloksetkin alkavat olla aivan toista luokkaa 😀

  • Vastaa
    Juulia
    08/08/2016 klo 11:19

    Kukkakaali + taleggio = <3 <3 <3 En olekaan vähään aikaan muistanut koko taleggiota! Tuo kombo on ihan pakko testata, pizzan muodossa tai muuten (ketäs mä yritän tässä huijata… pizzassa tietysti)!

    • Vastaa
      Alisa
      09/08/2016 klo 10:04

      Hahhah! 😀 Laita juuston alle vielä vähän makeaksi paistettua sipulia ja avot! 😉

  • Vastaa
    Merituuli
    08/08/2016 klo 16:35

    Mä oon myös innostunut kasvispizzoista, varsinkin munakoisollisista, mutta silti ikisuosikki juusto-tatti-ilmakuivattu kinkku-basilika pitää pintaansa herkuimpana.
    Tuo keittämätön tomaattikastike on ihan paras juttu!

    • Vastaa
      Alisa
      09/08/2016 klo 15:14

      Oooh tattipizza <3 täytyy kokeilla heti. Mitä juustoa laitat sen kanssa?

  • Vastaa
    Heidi / Makuja kotoa
    08/08/2016 klo 17:31

    Mulla lukeekin tän viikon perjantain kohdalla munakoisopizza. Kasvispizzat on usein parhaita! Ja mä tykkään kans tuoreesta tomaattikastikkeesta, kiva raikas maku 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      09/08/2016 klo 15:13

      Meilläkin on perjantaina pizzaperjantai, vaikka laskettiin juuri, että ollaan syöty 1,7kg vehnäjauhoja viimeisen viikon aikana. Uusi satsi taikinaa siirtyi juuri jääkaappiin. Tällä kertaa ajattelin kokeilla punajuuri-sinihomejuusto-saksanpähkinäkomboa pizzalla sekä kylmäsavulohta, pinaattia ja mascarponea. 🙂

  • Vastaa
    Minna Vuo-Cho
    08/08/2016 klo 21:05

    Minä taidan olla vähän eri koulukuntaa tuon tomaattikastikkeen suhteen. Tuoretomaattipizza erikseen, mutta kunnolla haudutettu, timjamilla, valkosipulilla ja pienellä lorauksella punaviinietikkaa höystetty tomaattikastike on kyllä ihan killeri pizzan päällä.
    Pohjissa meillä suositaan yön yli jääkaapissa nostatettua. Siitä saa ihanan ohuet ja rapsakat pohjat.

    • Vastaa
      Alisa
      09/08/2016 klo 15:06

      Ajattelin itse vähän ennen samalla tavalla, mutta luettuani erilaisten ravintoloitsijoiden ja italialaisten kokkien haastatteluja aiheesta päätin uskoa kokeneempia. Makuasioista on tietysti hankala alkaa väittelemään 🙂 Molempi parempi <3

  • Vastaa
    Kermaruusu
    08/08/2016 klo 21:24

    Munakoisia en ole ikinä käyttänyt pitsassa, se täytyy laittaa kyllä listalle. Nam, niin herkkupitsoja.

  • Vastaa
    Peggy
    09/08/2016 klo 21:10

    Meilläkin on alkanut kasvisvaihtoehdot vierailemaan enemmän ruokapöydässä. Meidän teini ihastuu taatusti sun resepteihin 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      11/08/2016 klo 10:06

      Kiitos ja terveisiä teinille! 😉 Olen ollut jo pitkään kahden vaiheella jätänkö liharuoat kokonaan pois, mutta ehkä kalan ja äyriäisten himoni on kuitenkin pitänyt itseni sekaruokailijoiden puolella.

  • Vastaa
    Janna
    10/08/2016 klo 09:21

    Huhhuh, melkoinen herkkutrio! <3 Kukkakaali erityisesti kuulostaa nerokkaalta täytteeltä. Testiin!

  • Vastaa
    Mari
    10/08/2016 klo 09:47

    Ihanan herkullisen oloisia pizzoja <3

  • Vastaa
    Johanna
    10/08/2016 klo 12:14

    Voi saisimpa maistaa nyt näistä jokaista, kamala nälkä ja nyt se yltyi pizzanäläksi 😀
    Vuohenjuusto ja munakoiso toimiikin varmaan kivasti yhdessä, munakoisoa harvemmin tulee käytettyä mutta tässä jo tänään toinen resepti joka innostaisi siitä taas kokkailemaan 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      11/08/2016 klo 10:08

      Oi kokeilepa joskus valmistaa munakoisolasagne. Väliin tomaattikastiketta, tuorelasagnelevyjä ja juustoksi juurikin vuohenjuustoa <3 Huumaavan hyvää!

  • Vastaa
    Jenni liemessä
    10/08/2016 klo 13:11

    Laitan sulle ehdotuksia päivämääristä koska voidaan tulla kylään. Ookoo?
    Ei mutta siis nämä näyttävät aivan täydellisiltä, NAM! Olen aina hauduttanut ”muttisoosini”, joten tälläinen tuoretomaattikastike onkin ihan uusi ajatus. Pitää testata!

    • Vastaa
      Alisa
      11/08/2016 klo 10:09

      Laita, en malta odottaa! Työhuoneen kuvat ovat olleet aivan täydellisiä 🙂 ja hei, ens viikolla päästään vihdoin sienimetsälle, jee.

  • Vastaa
    Helinä
    11/08/2016 klo 18:18

    Tää postaus johtaa nyt kyllä ihan välttämättä pitsaperjantaihin!

    • Vastaa
      Alisa
      12/08/2016 klo 10:58

      Meillä on myös! 😉

  • Vastaa
    Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
    12/08/2016 klo 19:58

    Ovatpas kaunokasia – ei noin nättejä saa monesta pizzeriastakaan <3

  • Vastaa
    Johanna
    12/08/2016 klo 21:23

    Kukkakaali-taleggiopizza kuulostaa aika herkulta ja hei, tuo teidän uuni on aika cool 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      14/08/2016 klo 18:12

      Uuni saa kyllä aina ihan mukavasti huomiota osakseen. Ollaan järjestämässä ihan pizzajuhlia sen ympärille 😉

  • Vastaa
    Heidi K.
    13/08/2016 klo 21:25

    Eikäää! Nyt alko tekeen ihan sairaan paljon mieli pizzaa! Namskis <3

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi

  • Vastaa
    Veera R.
    14/08/2016 klo 11:22

    Ihania pizzoja ja huikee uuni! Mä teen tomaattikastikkeen kans noin, mutta laitan tölkillistä tomaatteja kohden puolikkaan puskan basilikaa. 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      14/08/2016 klo 18:10

      Ah basilikaa! Laitan sitä itse yleensä vain tuoreena pinnalle, mutta täytyykin kokeilla tuota suoraan kastikkeeseen laittamista.

    Kommentoi