Kohti terveellisempää arkea

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia ja Valio

Processed with VSCO with 4 preset

Meillä asuu kolme herkkusuuta, halusin sitä tai en. Olen itse ainoana suolaisen perään, joten jään alakynteen aina kun alamme suunnittelemaan viikonlopun herkkuja. Meillä ei syödä joka päivä karkkia, mutta varsinkin Kukka toivoisi jokaiselle aterialleen joko vohveleita, lettuja tai pullaa. Tyttö on ollut aina hyvin hoikka ja pieniruokainen, joten meitä on joskus jopa kehotettu alkaa käyttämään makeaa tytön riittävän energiansaannin takaamiseksi, mutta jotenkin ajatus jatkuvasta sokerin syöttämisesti ei ole tuntunut luontevalta.

 

Makeat ruoat kyllä näyttävät maisuvan paljon paremmin ja suuremmissa volyymeissä, joten olen yrittänyt alkaa kehittelemään jotain terveellisempiä välipalaherkkuja, jotka näyttäisivät ja maistuisivat yhtä hyvälle kuin tytön parhaimmat herkut, mutta kuitenkin ilman liikaa sokeria ja rasvaa. Yksi tämänlainen on Valion Lumo -rahkoista, tuoreista marjoista ja yrteistä valmistettu rieskakakku.

Lumo-rahkat jäivät pysyväksi osaksi päivittäistä ruokavaliotamme viime keväänä, kun tutustuin niihin tämän Valio-yhteistyön merkeissä. Olen aivan rakastunut näihin sokerittomiin ja laktoosittomiin, mutta mielettömän hyvältä maistuviin välipalaherkkuihin. Perheemme lempimauiksi ovat muodostuneet sekä vanilja- että kuningatarrahka. Molempia on myös äärettömän helppo tuunata pihalta löytyvillä marjoilla, hedelmillä, erilaisilla pähkinöillä, leseillä ja yrteillä.

Rieskakakkua varten teen yleensä kolme-neljä erilaista täytettä makukerroksiksi. Tällä kertaa yhtenä makuna oli tuoreella mintulla maustettu vanilja-Lumo, pelkkä vaniljalumo ja tuoreilla vadelmilla tuunattu kuningatar-Lumo. Rahkat toimivat hyvin myös sellaisenaan ja jos en ole joskus jaksanut tehdä isoa rahkakakkua, olen yksinkertaisesti pyöräyttänyt täytteitä vain rieskarullan sisälle. Niitä on helppo syödä käsin vaikkapa pihaleikkien tiimellyksessä.

Rahkakakku2
RESEPTI | 8 annospalaa

Rieskakakku

6 keskikokoista rieskaa

2 Valio Lumo -vaniljarahkaa

1 Valio Lumo -kuningatarrahka

1 tuore minttupuska

150 g vadelmia

 

Koristeeksi

kuivattuja mustikoita

suklaarusinoita

pähkinöitä

tuoreita marjoja

OHJE
  1. Valmista minttu-vaniljatäyte sekoittamalla tuore minttusilppu vaniljarahkan kanssa. Murskaa vadelmat haarukalla kuningatarrahkan joukkoon.
  2. Laita yksi rieska lautaselle ja ohut kerros yhtä täytettä sen päälle. Jatka samalla tavalla täytteitä kerroksittain vaihdellen, kunnes kaikki rieskat ovat käytetty.
  3. Koristele pintakerros haluamillasi herkuilla.

23 Kommenttia

  • Vastaa
    Minna
    01/09/2016 klo 16:02

    Hyvän näköinen kakku! Ei ole koskaan tullut mieleeni yhdistää rieskaa makeaan, mutta ilmeisesti toimii. Täytyypä ottaa asiakseen testata.

    • Vastaa
      Alisa
      05/09/2016 klo 21:22

      Kiitos, rieskat toimivat ihanasti myöa makean kanssa! 🙂

  • Vastaa
    Sari
    04/09/2016 klo 22:51

    Söpö kakku. Ei olisi minullakaan tullut mieleen, että rieskasta voisi pyöräyttää tällaisen makean kakun. Mutta miksi ei. Osaan kuvitella, että maistuisi meidän nuorimmaiselle tällainen kakku.

    • Vastaa
      Alisa
      05/09/2016 klo 21:23

      Ehdottomasti lasten herkkua!

  • Vastaa
    Mirka
    04/09/2016 klo 23:08

    Ihanan söpö kakku!

  • Vastaa
    Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
    05/09/2016 klo 09:27

    Lumoja en olekaan vielä maistanut. Jos niissä ei ole sokeria, onko niissä jotain makeutusainetta?

    Kakku on lumoava, ihanat värit!

    • Vastaa
      Alisa
      05/09/2016 klo 21:27

      Joo, ne taitaa olla makeutettu asesulfaami K:lla ja sukraloosilla.

  • Vastaa
    Juulia / Vaimomatskuu
    05/09/2016 klo 19:41

    Katselinkin tätä sun juttua yhtenä arkiaamuna metrossa, ja tuli niin ikävä omaa lapsuutta ja äidin kanssa keittiössä puuhastelua, että hyvä kun ei tullut tippa linssiin. + onpa hauska idea nuo rieskat!

    • Vastaa
      Alisa
      05/09/2016 klo 21:28

      Siitä saa yllättävän paljon hyvä mieltä, kun vähän jaksaa ylimääräistä sotkua 😉

  • Vastaa
    Peggy
    05/09/2016 klo 20:33

    Voi miten hauska idea ja upean värinen kakku! Eipä olisi tullut mieleeni tehdä reiskasta kakkua, miten inspiroivaa!

  • Vastaa
    anne/ 52weeksofdeliciousness
    05/09/2016 klo 21:05

    Mahtava idea tuo kakku! mä tykkään kauheasti myös noista Valion rahkoista, ne on näppäriä välipaloja tässä vauva-arjessa, oma lemppari on juustokakku <3

    • Vastaa
      Alisa
      05/09/2016 klo 21:29

      Ah, sekin on kyllä aivan ihana <3

  • Vastaa
    minni / kokeileva keittiöni
    06/09/2016 klo 09:42

    Ihan mahtava idea! Ei ole tullut mieleenkään yhdistää rieskaa mihinkään makeaan!

  • Vastaa
    Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
    08/09/2016 klo 20:58

    Meillä tehdään kerroskakkuja letuista. Lapset rakastavat niiden rakentamista 🙂

  • Vastaa
    Heidi / Makuja kotoa
    10/09/2016 klo 15:47

    Onpa kauniin värinen kakku! Oikein hempeä ja pehmeän näköinen 🙂

  • Vastaa
    Riikka / Vatsasekaisin Kilinkolin
    10/09/2016 klo 16:27

    Komppaan muita, onpa hauska idea! Täälläkin on totuttu yhdistämään rieska tylsästi vain suolaisiin makuihin.

  • Vastaa
    Mari
    10/09/2016 klo 16:45

    Mitkä värit!

  • Vastaa
    Helinä - Puistolan bistro
    10/09/2016 klo 19:44

    Huippu idea myös lastenjuhliin!

  • Vastaa
    Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
    10/09/2016 klo 19:55

    jännä idea 🙂

  • Vastaa
    Terhi
    10/09/2016 klo 21:15

    Ihania kuvia! Raikasta ja sopivaa pikkuisille.

  • Kommentoi