Kesäsalaatti nyhtökaurasta ja seesami–valkopaputahna

nyhtissalaatti6 nyhtissalaatti4

Vietimme jokin aika sitten viikonlopun Vartiosaaren kesästä nauttien. Päivän kääntyessä ehtoon puolelle valmistin meille maukkaan nyhtökaurasalaatin, johon toin makua perinteiselleä satay-kastikkeella. Itse salaattiin olin silpunnut kaikkea herkullista, jota silmiini oli osunut torilla edellispäivänä. Porkkanaa ja erilaisia kaaleja. Salaatin lisäksi olimme aamulla ennen saareen soutamista käyneet noutamassa tuoreet leivät Hakaniemen hallista. Niiden päälle valmistimme seesamiöljyllä maustettua valkopaputahnaa, joka muuten toimii hyvin myös hummuksen korvikkeena, sekä Ekolosta hankittua Veggie streetin ihanaa omena–piparjuuritahnaa. Olisi voinut lusikoida sitä suuhuni suoraan purkista.

nyhtissalaatti2 nyhtissalaatti3

Kesäillan kruunasi täydellinen auringonlasku, kevyt laineen liplatus ja pikkutunneille asti jatkuneet nauruntäyteiset keskustelut. Tähän päivään kun pääsisin takaisin.

RESEPTI | 4 annosta

Salaatti

250 g nyhtökauraa

1 rkl seesamiöljyä

2 rkl soijakastiketta

2 rkl (kookos)sokeria

1 valkosipulinkynsi

1 rkl raastettua inkivääriä

1 rkl limetinmehua

porkkanaa

lehtikaalia

varhaiskaalia

kevätsipulin varsia

 

Satay-kastike

1 dl kookosmaitoa

1 dl maapähkinävoita

1 rkl soijakastiketta

2 tl srirachaa

1 rkl (kookos)sokeria

ripaus suolaa

 

Valkopaputahna

1 tlk esikeitettyjä valkopapuja

1 valkosipulinkynsi

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl limetinmehua

ripaus suolaa

seesaminsiemeniä koristeeksi

OHJE | max 35 min
  1. Sekoita nyhtökauralle marinadi öljystä, soijasta, sokerista, hienonnetusta valkosipulinkynnestä, inkivääristä ja limetinmehusta. Jätä jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.
  2. Suikaloi salaattiin tulevat kasvikset ja sekoita keskenään isossa kulhossa.
  3. Valmista satay-kastike yhdistämällä kaikki kastikeainekset keskenään. Aja sauvasekoittimella tasaisksi seokseksi.
  4. Huuhdo valkopavut huolella juoksevassa vedessä. Lisää tahnan ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi. Koristele seesaminsiemenillä.
  5. Ota nyhtökaura pois jääkaapista ja paista sitä marinadissa pannulla sen verran, että pinta alkaa vähän ruskistua. Lisää vähän öljyä tarvittaessa.
  6. Tarjoile lämpimänä salaattikasvisten kanssa. Voit sekoittaa kaiken keskenään tai tarjoilla kasvikset, nyhtökauran ja satay-kastikkeen myös toisistaan erillään.

2 Kommenttia

  • Vastaa
    Hanna / Hannan soppa
    07/08/2017 klo 13:54

    Ah, tää oli ihan hurjan hyvää! Tein heti kun bongasin reseptin, sattui olemaan ainekset kaikki kaapissa 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      08/08/2017 klo 18:54

      Sama toimii melkeinpä kaikella, ravuilla, tofulla, kanalla, you name it!

    Kommentoi