Kermainen vil­li­rii­si–­ka­na­keit­to

villiriisikeitto1.jpg villiriisikeitto7.jpg

Tein pitkästä aikaa kanakeittoa, kun sain käsiini pussillisen villiriisiä. Koska keitto oli tarkoitettu viikonloppuruoaksi, yritin tehdä liemestä hieman hienostuneemman makuisen –  ranskalaistyylisen . Villiriisi on tavallista riisiä maallisemman, ehkä jopa hieman pähkinäisen makuinen, joten se toimii täydellisesti kermaisen kanakeiton ainesosana tuoden siihen mukavaa runsautta ja syvyyttä. Riisin pähkinäinen aromi on myös oiva yhdistelmä pirteälle ja hedelmäiselle valkoviinille ( jota kannattaa lorauttaa runsaalla kädellä itse keittoonkin ). Vaikka  kanakeitto  ei kuulostakaan äkkiseltään miltään gourmet-ruoalta, kehtaa tätä versiota tarjota jopa vähän vaativammallekin vieraalle.

villiriisikeittovara1.jpg villiriisikeitto6.jpg villiriisikeitto4.jpg
RESEPTI | 6 annosta

Kermainen vil­li­rii­si–­ka­na­keit­to

2 dl villiriisiä

250 g maustamattomia kanafileitä

300 g herkkusieniä

3 porkkanaa

3 varsisellerin vartta

1 sipuli

1½ dl kermaa

1½ dl valkoviiniä

12 dl vettä

1 kpl kanaliemikuutiota

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

½ kpl sitruunan mehu

½ kpl tuoretta timjamia

1 laakerinlehti

1 tl musta- ja valkopippuria

1 tl suolaa

OHJE
  1. Laita villiriisi keittymään paketin ohjeen mukaan noin 40 minuutiksi.
  2. Hienonna kasvikset ja liuota kanaliemikuutio veteen.
  3. Paista kanafileet kypsiksi, mausta suolalla ja riivi käsillä pienemmiksi suikaleiksi.
  4. Aloita keiton valmistaminen kuullottamalla sipuleita voissa keittokattilan pohjalla muutaman minuutin ajan, kun riisi alkaa viereisessä padassa kypsymään. Lisää myös loput kasviksista ja jatka freesausta, kunnes herkkusienien päästämä neste on haihtunut.
  5. Lisää kanasuikaleet ja valkoviini. Kiehuta voimakkaalla lämmöllä, kunnes viinin määrä on puoliutunut.
  6. Kaada haudutettujen kasvisten päälle valmis kanaliemi ja yksi laakerinlehti.
  7. Sekoita vehnäjauhot desilitraan vettä. Lisää suuruste keittoon ohuena nauhana koko ajan samalla sekoittaen. Kiehauta keitto ja jätä miedolle lämmölle porisemaan 15 minuutiksi.
  8. Lisää kypsä villiriisi, kerma ja timjamisilppu keittoon juuri ennen tarjoilua. Kiehauta nopeasti. Rouhase joukkoon myös vähän musta- ja valkopippuria sekä puolikkaan sitruunan mehut. Mausta suolalla.
  9. Tarjoile hyvän maalaispatongin kanssa.

Ei kommentteja

Kommentoi