Kansallisjälkiruoka: pappilan hätävara

Kaupallinen yhteistyö, Pingviini

kansallisruoka2 kansallisruoka4

Eilen paljastettiin, että me suomalaiset äänestimme kansallisruoaksemme ruisleivän. Muita vaihtoehtoja olisivat olleet esimerkiksi karjalanpiirakat ja karjalanpaisti, mämmi, maksalaatikko ja hernekeitto. Tästä valinnasta tietämättömänä minua pyydettiin muutama viikko sitten Pingviinin toimesta suunnittelemaan kansallisjälkiruoka tulevalle kansallisruoalle ja ihan sattuman kaupalla päädyin laittamaan siihen myös ruisleipää.

kansallisruoka5 kansallisruoka11 kansallisruoka12

Ehdotukseni kansallisjälkiruoaksi on perinteinen pappilan hätävara, jonka alkuperäisenä ideana on koota jälkiruoka kaapista valmiiksi löytyvistä aineksista, kuten keksien tai vanhojen leipien muruista, puolukkahillosta ja kermavaahtdosta. Piristin tätä klassikkojälkiruokaa kuitenkin korvaamalla kermavaahdon Pingviinin Puolukka Limited edition -jäätelöllä, paistamalla kerrosten väliin tulevat reissumiehenmuruset voissa ja sokerissa ja lisäämällä joukkoon myös kevyesti survottuja puolukoita sekä muutaman hyppysellisen salmiakkijauhetta.

kansallisruoka9 kansallisruoka10

Olisi hauskaa kuulla myös teidän ajatuksenne siitä, minkä pitäisi olla meidän kansallisjälkiruokamme.

RESEPTI | 4 annosta

Pappilan hätävara

½ pkt Pingviini puolukkajäätelöä

2 dl ruisleivänmuruja

2 rkl voita

1+1 rkl sokeria

2 dl (pakaste)puolukoita

1 rkl salmiakkijauhetta

OHJE
  1. Murusta ruisleipä ja paista murusia pannulla voissa pari minuuttia, kunnes niistä tulee rapsakoita. Mausta ruokalusikallisella sokeria ja siirrä syrjään.
  2. Sekoita toinen sokerilusikallinen puolukoihin ja laita pannulle miedolle lämmölle sulamaan ja pehmentymään. Voit halutessasi painella puolukoita vähän lyttyyn paistolastalla.
  3. Lado jälkiruokaastiaan kerroksittain leipämuruja, puolukkasurvosta, ripaus salmiakkijauhetta ja puolukkajäätelöä.

20 Kommenttia

  • Vastaa
    Sirkku
    22/01/2017 klo 14:22

    Pappilan hätävara on kyllä ihanan muunneltava ja nimensä mukaisesti hyvä silloinkin, kun ei ole sen ihmeempää varattuna. Puolukkajäätelöä pitää muuten testata!

    • Vastaa
      Alisa
      24/01/2017 klo 12:08

      Se on tosi hyvää, slurps!

  • Vastaa
    Minna Vuo-Cho
    22/01/2017 klo 17:43

    Namin näköinen! Pappilan hätävara, tai mustikkasoppa, tai marjakiisseli, tai talkkuna tai… noitahan riittää 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      24/01/2017 klo 12:09

      Joku talkkunajälkkäri voisikin olla mielenkiintoinen, hmm, jäin heti suunnittelemaan 😉

  • Vastaa
    Merituuli
    22/01/2017 klo 21:57

    Ihana jälkiruoka. Mietitty, mutta rouhea. Esillepano on kaunis! Hauskaa että käytit juuri ruisleipää.

    • Vastaa
      Alisa
      24/01/2017 klo 12:10

      Oi kiitos <3 Arvostan!

  • Vastaa
    peggy thomas
    23/01/2017 klo 00:17

    Aivan mielettömän ihanat ja ilon täytteiset kuvat!

    • Vastaa
      Alisa
      24/01/2017 klo 12:11

      Kiitos! Lapset tuovat kuviin aina jotain niin vilpitöntä ja kaunista. <3

  • Vastaa
    Minna Ku ite tekee
    23/01/2017 klo 10:37

    Nyt on kyllä herkun näköinen annos!

    • Vastaa
      Alisa
      24/01/2017 klo 12:11

      Voisin just nyt ottaa uusinnat tästä. Silmät painuu kiinni, töissä hiljaista eikä kahvi piristä :I

  • Vastaa
    Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
    23/01/2017 klo 12:29

    Ihana idea!
    Jäätelöä, ruisleipää ja puolukoita on aina pakastimessa, joten tämä täytyy pitää mielessä. Tuo salmiakkilisä on suorastaan nerokas!

  • Vastaa
    minni / kokeileva keittiöni
    23/01/2017 klo 21:00

    Hauskan kuuloinen annos tosiaan!

    • Vastaa
      Alisa
      24/01/2017 klo 12:12

      Kiitti 🙂 Tuleepa näistä kommenteistä iloiseksi. 🙂

  • Vastaa
    Saara / Viimeistä Murua Myöten
    23/01/2017 klo 21:50

    Ai että Alisa! Kuolasin tätä jo instagramissa, mutta nyt vielä suuremmin! Tää on kerrassaan nerokkaan helppoa ja herkkua, kaikkea, mitä rakastan 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      24/01/2017 klo 12:13

      Yaaasssss, kiitti! Jotain on siis ehkä onnistuttu tekemään oikein 😀

  • Vastaa
    Juulia / Vaimomatskuu
    25/01/2017 klo 21:53

    Näyttää ihanalle ja kuulostaa todella herkulle! Salmiakkia JA ruisleipää jälkkärissä, täydellistä jos multa kysytään! …muttaaa onko tuo vihreä TILLIÄ? Nyt kyllä 😀 😀 😀

  • Vastaa
    Lotta
    27/01/2017 klo 15:38

    Kivan pirteät kuvat! Ja puolukkajäätelö on varmaan ihana raikasta 🙂

  • Vastaa
    Jenni liemessä
    28/01/2017 klo 22:31

    Jotain uutta, jotain vanhaa – vitsi miten ihanan idean keksit ja niin herkut kuvat! Ruis on nyt viimeistään joka puolella. Kokeilin juuri ruisjauhoja focacciaan ja täytekakkuun. Toimii!

  • Vastaa
    Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi
    29/01/2017 klo 01:24

    ja salmiakkiakin vielä <3

  • Kommentoi