Kanaramen pussinuudeleista

Tervehdys pitkästä aikaa! Loma on ohi ja ruokakirjankin kuvaukset alkavat olla purkissa, joten on aika palata takaisin arkeen ja todellisuuteen. Suunnitellessamme Halparuokakirjan reseptejä olen palannut ajatuksissani useasti takaisin opiskeluaikoihin ja parhaisiin sen aikaisiin arkiruokaresepteihini, joista yksi kestosuosikkini on perus pussinuudeleista valmistettu ramen.

Idea rameniin tuli varmaan alunperin Antilta, joka sattui löytämään kaupasta jotain tarjouslihaa ja mietti miten siitä voisi saada hyvää mahdollisimman halvalla. Tarjousliharamenista tuli välitön menestys ruokapöydässämme ja kokkasimme sitä jokusen vuoden ajan ainakin joka toinen viikko. Tarjousliharamenin alkuperäisen reseptin tulette muuten löytämään ensi keväänä ilmestyvästä ruokakirjastamme.

Processed with VSCO with 6 preset

Halparuokakirjan kuvauksissa ramenhimoni syttyi jälleen ja päätin eilen tehdä lounaaksemme maukkaan, vähän erilaisen kanaramenin. Nuudeleina keitossa käytin MAMAn kanan makuisia pussinuudeleita. Lisäsin keiton liemeen paljon muitakin mausteita, mutta sen pohjana toimivat nuudelipussien omat mausteseokset. Antti totesi syödessään, että tämä ramen oli jopa parempaa kuin henkilökohtainen suosikkini Fat Ramenin Spicy Garlic Tonkotsu, mutta mene ja tiedä, mitkä olivat miehen motiivit.

Tänään olisi tarkoitus tehdä kolmea erillaista kasvispizzaa uudella koekäyttöön saamallani pöytäkokoisella pizzauuni – Uuni 2s:llä, joka lämpenee jopa 500°C ja josta Pastanjauhajatkin ovat intoilleet, kivaa.

RESEPTI | 2 annosta

Kanaramen

2 kanafilettä

2 pss kanan makuisia nuudeleita

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 tl oreganoa

1 tl kuminaa

1 l kanalientä

1 rkl soijakastiketta

1 limetti

1 vihreä chilipalko

100 g maissia

2 kevätsipulin vartta

1 puska tuoretta korianteria

1 kananmuna

1 avokado

 

Pinnalle

hoisin-kastiketta

srirachaa

OHJE
  1. Paista kanafileet kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja jätä jäähtymään. Suikaloi ennen keittoon lisäämistä.
  2. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä kattilan pohjalla. Lisää silputut sipulit, nuudelipussien mausteet, oregano ja kumina. Kuullota 3 minuuttia.
  3. Lisää kattilaan kanaliemi ja kiehauta. Mausta limemehulla ja soijalla.
  4. Lisää keittoon nuudelit ja keitä 2 min, jonka jälkeen poista keitto liedeltä.
  5. Pilko chili, hienonna yrtit ja kevätsipulin varret. Lisää ne keittoon maissien kanssa. Sekoita ja anna seistä 2 minuuttia.
  6. Keitä kananmunaa 5 minuuttia. Annostele sillä välin keitto kulhoihin. Lisää pinnalle kanasuikaleet, viipaloitu avokado ja yhdet kananmunan puolikkaat.
  7. Mausta keittoa halutessasi sriracha- ja/tai hoisin-kastikkeella.

Ei kommentteja

Kommentoi