Kana–pekoni–avokadosalaatti

Viime sunnuntaina mieleni teki jotain tuhtia salaattia, joka sisältäisi kaikkea hyvää ehkä vähän BLT-leivän henkeen. Kaapista löytyi muutama kanan rintafile, puolikas pekonipaketti, avokadoja ja kokoelma puoliksi nypittyjä ja käytettyjä yrttejä sekä muuta salaattia, joten lopputulokseksi syntyi tämä kana-pekoni-avokadosalaatti.

Salaatinkastikkeen tein yhdistämällä tuoretta persiljaa ja puolikkaan sitruunan mehut kevytmajoneesin kanssa. Puristin sitruunaa myös vähän avokadoille ja salaatille tuomaan sopivaa hapokkuutta enkä voinut vastustaa myöskään srirachan lisäämistä koko komeuden päälle. Väittäisin, ettei ole olemassakaan sellaista ruokalajia johon tujaus sopivan tulista chilikastiketta ei sopisi.

RESEPTI | 2 annosta

Kanasalaatti

2 kanan rintafilettä

4 pekonisiivua

200 g salaattia

1 avokado

½ sitruunan mehut

 

Persiljamajoneesi

1 dl kevytmajoneesia

1 puskaa tuoretta lehtipersiljaa

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

OHJE
  1. Kypsennä kanan rintafileet pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä hetken ja viipaloi.
  2. Paista pekonit. Kuori ja viipaloi avokaado.
  3. Valmista persiljamajoneesi yhdistämällä kaikki kastikeainekset keskenään. Surauta kertaalleen sauvasekoittimella, mikäli haluat kastikkeeseen täysin tasaisen koostumuksen.
  4. Asettele lautasille salaattia ja avokadoviipaleet. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehut. Lisää suikaloitu kanafile ja pekonit.
  5. Tarjoile persiljamajoneesin ja chilikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja

Kommentoi