Kaalipasta, joka maistui myös pienille kaalipäille

Kaalipasta9 Kaalipasta3

Halparuokakirja alkaa olla pian painovalmis ja omat tunnelmani ovat sen suhteen ihan katossa. En malta odottaa, että saan jakaa kanssanne ensimmäisiä maistiaisia kirjasta. Kansikuva meni jakoon eilen ja on nähtävillä muun muassa täällä, myöhemmin myös blogissa. Pyörin kaupassa tästä kaikesta johtuen täysin omissa ajatuksissani ja ostoskoriini kertyi vähän vahingossa iso kasa erilaisia kaaleja. Kodissa innostuin tekemään niistä Munchies-sivustolta bongaamaani kaalipastaa ja vaikka vähän pelkäsinkin muun perheen reaktiota, oli pasta-ateria menestys jopa perheen pienimpien lautasilla.

Kaalipasta5 Kaalipasta1

Tämän kaalipastan salaisuus piilee sen joukkoon lopuksi sekoitettavassa tryffeliöljyssä ja muutamassa kourallisessa vastaraastettua parmesaania. Muuten ohjeeseen ei tulekaan kuin kaalia, spagettia ja perusmausteita. Tryffeliöljy on ollut jo kauan yksi maustekaappini tärkeimmistä aarteista. Vaikka se maksaakin vähän enemmän kuin kaupan perusöljyt, on se todella riittoisaa ja monikäyttöistä. Lisään sitä risottoihin, salaatteihin, keittoihin, jopa perunamunakkaaseen ja välillä karjalanpaistiinkin. Se tuo kaikkiin ruokiin ihanan täyteläisen ja hienostuneen vivahteen.

Kaalipasta2-2 Kaalipasta12
RESEPTI | 3 annosta

Kaalipasta

300 g spagettia

1 pieni savoijinkaali

80 g lehtikaalia

2 rkl oliiviöljyä

60 g parmesaania

½-1 rkl tryffeliöljyä

mustapippuria

suolaa

OHJE | 10 min
  1. Laita spagetti kiehumaan runsaasti suolattuun veteen.
  2. Silppua kaalit, poista lehtikaalista kovat keskiruodot. Raasta juusto.
  3. Lisää kaalisilppu spagettiveteen 2 minuuttia ennen kuin pasta on kypsää. Valuta huolella.
  4. Sekoita oliiviöljy ja parmesaaniraaste spagetin ja kaalisuikaleiden joukkoon.
  5. Maista ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä lorauksella tryffeliöljyä.

23 Kommenttia

  • Vastaa
    minni / kokeileva keittiöni
    29/01/2017 klo 10:40

    Onpas hauska, kaalipasta! Ei ole koskaan tullut mieleenkään tehdä kaalipastaa. Mä niin tykkään kaikista uusista ideoista ja tavoista tehdä ruokaa.

    • Vastaa
      Alisa
      01/02/2017 klo 09:49

      Rakastan kaalia, mutta tässä pastassa sitä tuli ensimmäistä kertaa laitettua ihan pääraaka-aineena. Herkkua, suosittelen 😉

  • Vastaa
    Kermaruusu
    29/01/2017 klo 12:37

    Onnea uudesta kirjasta! Haluan kyllä päästä näkemään kirjasii, tämäkin niin mielenkiintoinen resepti! 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      01/02/2017 klo 09:52

      😀 Vitsi, että jännittää! Tuntuu, ettei oikein mitään muuta mahdo ajatuksiin juuri tällä hetkellä.

  • Vastaa
    Merituuli
    29/01/2017 klo 13:31

    Hauskat kaalipäät 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      01/02/2017 klo 09:53

      Omien sanojensa mukaan Kukka-kaali ja Kiian-kaali 😉

  • Vastaa
    Sirkku
    29/01/2017 klo 15:13

    Ruusukaalia, kukkakaalia ja parsakaalia oon käyttänyt pastan kaverina aiemmin, ja nyt kiinnostaa tämäkin 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      01/02/2017 klo 09:55

      Ruusukaali on ihanaa pastassa, teen siitä yleensä carbonaran. Kukkakaalia olen käytänyt samoin. Yhteen pakasteparsakaalipastaankin olen rakastunut ja sen ohje tulee löytymään Halapruokakirjasta 😉

  • Vastaa
    Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi
    29/01/2017 klo 16:34

    onnea uudelle kirjalle – osaan aika hyvin samaista noihin tunnelmiiin 🙂 omani lähti juuri painoon ja leposyke on noin miljoona!

    • Vastaa
      Alisa
      01/02/2017 klo 09:56

      Tää on ihan mieletön fiilis! Jes, onnea sinnekin! Toivottavasti ei osu julkkarit samaan päivään 😀

  • Vastaa
    Terttu
    29/01/2017 klo 19:19

    Voi vitsit, miten hyvältä näyttää – niin kuin kirja muutenkin. Isot peukut ja kunnioittavat nyökkäykset molemmille!

    • Vastaa
      Alisa
      01/02/2017 klo 09:57

      Ojjj, tack tack! 🙂

  • Vastaa
    Saara / Viimeistä Murua Myöten
    01/02/2017 klo 08:54

    Ihanan iloiset kuvat, ja siis en hetkeäkään epäile, etteikö tryffeliöljyllä ja parmesanilla maustettu pasta olisi pala taivasta! 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      01/02/2017 klo 09:57

      Ei kannatakaan, sillä just sitä se on 😉

  • Vastaa
    Johanna / hellan ja viinilasin välissä
    01/02/2017 klo 20:03

    Onnea kirjan johdosta!!! Minulla taitaa olla tryffeliöljyä kaapissa, joten vain kaalit puuttuvat. Eipä ole käynyt kaalipasta ennen mielessä 🙂

  • Vastaa
    Aila
    01/02/2017 klo 20:46

    Onnea kirjalle! Aihe olisi ollut minunkin suosikkini, jos kirjan olisin tehnyt :). Tryffeliöljyä käytän itsekin, niissäkin on eroja. Perunamuusistakin saa lorauksella tryffeliöljyä luksusta. Tryffelisuolakin on hyvää.

    • Vastaa
      Alisa
      02/02/2017 klo 13:01

      Kirja kiittää 🙂 Mahdollisimman edullisen ruoan valmistuksesta saa ammennettua mielin määrin inspiraatioita. Halpis oli myös ainoa oikea vaihtoehto itselleni.

  • Vastaa
    Minna Vuo-Cho
    02/02/2017 klo 19:18

    Ihanat kaalipäät 🙂
    Noin muuten täytyy todeta, että en pidä kypsennetystä kaalista enkä tryffeliöljystä – Isännän suureksi suruksi. Tosin hän sitten positiivisena ihmisenä totesi perään, että: ”Jää sitten enemmän mulle… 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      02/02/2017 klo 22:36

      No äh, ei kaikki voi tietysti olla kaikken makuun, I feel u! Ja pikkukaalit kiittävät 😉

  • Vastaa
    Mari
    04/02/2017 klo 21:26

    Toi kuva 🙂

  • Vastaa
    Lotta
    04/02/2017 klo 23:16

    Jee onnea uudesta kirjasta! 🙂

  • Vastaa
    Jenni liemessä
    05/02/2017 klo 21:35

    Tämä pasta on jäänyt kummittelemaan mieleen, eikä se varmaan sieltä lähde ennen kuin testaan. Noi sun tytöt <3 😀

  • Kommentoi