Juus­to­täyt­tei­set mu­na­koi­so­rul­lat

munakoisorulla1.jpg munakoisorulla8.jpg

Tein eilen ensimmäistä kertaa elämässäni munakoisorullia. Nämä ovat nyt niitä, joiden reseptin lupasin jakaa, mikäli lopputulos on syömäkelpoista, ja onnekseni juuri sitä ne olivatkin. Ruoka ei sisällä lainkaan lihaa, vaan täyte muodostuu kolmen eri juuston yhdistelmästä – samasta millä valmistan yleensä juustotäytteiset cannelonit.

munakoisorulla2.jpg munakoisorulla.jpg

Munakoisorullien kastikkeeksi tulevaa tomaattisoosia en jaksanut haudutella liedellä, joten annoin ruoan olla uunissa vähän pidemmän aikaa. Näin myös rullien aktiivinen valmistusaika jää kohtuullisen lyhyeksi.

munakoisorulla7.jpg munakoisorulla3.jpg
RESEPTI | 4 annosta

Juus­to­täyt­tei­set mu­na­koi­so­rul­lat

3 kpl munakoiso

200 g ricottaa

2 + ½ dl mozzarellajuustoa raasteena

2 + ½ dl parmesaania raastettuna

400 g tomaattimurskaa (1 tölkki)

2 kpl tuore basilika

1 kpl valkosipulinkynsi

3 rkl oliiviöljyä

1 kpl kananmuna

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

OHJE
  1. Laita uuni lämpenemään 200 °C.
  2. Siivuta munakoisot pitkittäin noin puolen senttimetrin paksuiksi viipaleiksi. Ripottele molemmille pinnoille kevyesti suolaa ja jätä itkemään vartiksi – valmista tässä välissä juustotäyte ja tomaattikastike.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa tomaattimurska, ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä yhden basilikapuskan pieneksi silputut lehdet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Laita toiseen kulhoon ricotta, kaksi desilitraa mozzarella ja parmesaaniraastetta sekä toisen basilikapuskan hienonnetut lehdet. Riko joukkoon kananmuna ja soseuta sauvasekoittimella mahdollisimman tasaiseksi tahnaksi. Mausta murskatulla valkosipulinkynnellä, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Pyyhi munakoisojen kyyneleet talouspaperilla ja sudi niiden päälle kevyesti oliiviöljyä. Paista 200 °C uunissa 10 minuutin ajan ja nosta jäähtymään.
  6. Kaada reilu puolet tomaattikastikkeesta öljyllä sivellyn uunivuoan pohjalle.
  7. Aloita munakoisojen täyttäminen laittamalla runsas ruokalusikallinen täytettä munakoisoviipaleen leveämpään päähän. Kieritä munakoisosta täytteen ympärille rulla ja laske vuokaan tomaattikastikkeen päälle niin, että saumakohta jää rullan alapuolelle.
  8. Kaada loput tomaattikastikkeesta valmiiden munakoisorullien ympärille (noin 16 kpl).
  9. Sekoita keskenään ylijääneet juustoraasteet ja ripottele ne vielä munakoisorullien pinnalle.
  10. Taittele uunivuoan päälle alumiinifolio ja anna paistua 200 °C uunissa 30 minuutin ajan, jonka jälkeen poista folio ja jatka paistamista, kunnes juusto on saanut pintaansa kevyen rusketuksen.

Ei kommentteja

Kommentoi