Hunajassa paahdetut kikherneet ja kookosjäätelö

hunajakikherneet.JPG hunajakikherneet9.JPG

Taannoinen thaikaturuokahimoni huipentuin näihin hunajassa paahdettuihin, kanelilla ja muskottipähkinällä maustettuihin kikherneisiin sekä kookosjätskiin. En itse asiassa tiedä, ovatko kikherneet edes kovassa huudossa Thaimaassa, saatika thaimaalaisissa jälkiruoissa, mutta olen jo kauan haaveillut niiden tekemisestä.

hunajakikherneet7.JPG hunajakikherneet5.JPG

Olen aikaisemmin paahtanut kikherneitä suolaisiksi ja mausteisiksi naposteltaviksi tai sosekeitonpinnalle, mutta mielessäni on jo pitkään pyörinyt miltä ne maistuisivat makeina jonkin jäätelön lisukkeena.

hunajakikherneet2.JPG hunajakikherneet1.JPG

Kookosjäätelön ostin tällä kertaa kaupasta. Ainakin Prismoista sitä löytyy annoskohtaisesti pakattujen jäätelöiden pakastealtaasta. Isoissa rasioissa en ole sitä löytänyt. Toki joku viitseliäs tekisi sitä tällä  helpolla reseptillä, mutta itse en näin pikaruokateeman alle suojautuneena jaksanut. Olen joskus todella laiska juuri tämänlaisessa vaivannäössä jälkiruoan eteen.

hunajakikherneet6.JPG

Ennen paahdettujen kikherneiden tarjoilua annoin niiden jäähtyä ehkä vartin. Lisäsin myös jäätelön pintaan ja vielä herneillekin vähän lisää kanelijauhetta. Suosittelen kuitenkin tekemään reseptin ohjeen mukaan ja sitten vasta lopuksi laittamaan lisämausteita oman maun mukaan. Sen verran täytyy vielä hehkuttaa, että tästä tuli ehkä uusi suosikkijäätelöannokseni.

RESEPTI | 4 annosta

Hu­na­ja­paah­de­tut kikherneet

175 g esikeitettyjä kikherneitä

1 rkl öljyä

2 tl hunajaa

½–1 tl kanelia

¼ tl muskottipähkinää

hyppysellinen suolaa

 

Tarjoiluun

4 dl (kookos)jäätelöä

OHJE
  1. Laita uuni lämpenemään 220 °C.
  2. Huuhtele ja valuta esikeitetyt kikherneet huolella. Kuivaa ne keittiöpyyhkeellä.
  3. Levitä kikherneet tasaisesti leivinpaperille ja kaada niiden päälle oliiviöljy sekä hunaja.
  4. Pyörittele herneet marinadissa tasaisesti.
  5. Ripottele pinnalle vielä hieman kanelia, muskottipähkinää ja hyppysellinen suolaa.
  6. Paahda uunissa 30 minuutin ajan.
  7. Anna jäähtyä hetken ajan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja

Kommentoi