Halparuokakirjan lihapullapasta

lihapullapasta1 lihapullapasta2

Meidän Halparuokakirjan lihapullapasta resepti ennätti aiheuttaa viime viikolla jo pienimuotoisen kohun, kun Nata jakoi reseptin siihen blogissaan ja taustoitti samalla sitä, miksi lihapullapasta on saanut lempinimekseen #panopasta. Tarinasta kirjoitettiin Iltapäivälehdissä, Maikkarilla ja muun muassa Me Naisissa sekä siitä keskusteltiin muutamaan otteeseen ainakin radio Suomipopissa. Laajan näkyvyyden vuoksi ihmiset ovat alkaneet kokkailemaan lihapullapastaamme ahkerasti ja tuotoksia on nähtävillä Instagramissa panopasta-hashtägin alla.

lihapullapasta3 panopasta1

Mitään erityisen mullistavaa lihapullapastan reseptissä ei ole, sen ainekset vain yksinkertaisesti toimivat yhdessä täydellisesti. Timjamilla lihapulliin saa kohtuullisen edullisesti todella hienostuneen maun, jolloin hyvää punaviiniäkään ei tarvitse läträtä kastikkeeseen vaan sen voi nauttia lasista kynttilän valossa. Resepti on kaiken lisäksi todella helppo – juuri sellainen, että se soveltuu Halparuokakirjamme filosofiaan. Lihapullapastan lisäksi olemme vuotaneet kirjasta toisenkin vähintään yhtä hyvän pastareseptin savusimpukkapastaan ja ohjeen yhteen kasvisruokaan, detox-wokkiin.

panopasta3 panopasta4

Halparuokakirjan resepteistä lähes kaikki ovat yhteisestä kynästämme, mutta muutamia tämänlaisia nimikko-ohjeitakin löytyy. Kerron niistä tarkemmin sitten, kun kirjamme on vihdoin kaupoissa 16.3., mutta mukana on muun muassa jopa vanhempieni opiskeluajoilta eli 60-luvulta peräisin oleva salaatti. Muistattehan, että Halparuokakirja on jo mahdollista ennakkotilata ja se postitetaan viimeistään tilaajille viimeistään viikolla 11. Hyvällä lykyllä kirja saattaa siis olla käsissäsi ennen sen virallista julkaisupäivää.

RESEPTI | 2 isoa annosta

Lihapullapasta

400 g sika-nautajauhelihaa

1 puska timjamia

2 tl suolaa

mustapippuria

1 rkl voita

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tlk tomaattimurskaa

250 g spagettia

OHJE
    1. Silppua timjami mahdollisimman hienoksi ja sekoita se jauhelihaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia.
    2. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulin kynnet.
    3. Paista lihapulliin ruskea pinta voissa pannulla. Lisää joukkoon sipulisilppu ja kuullota muutama minuutti. Kaada päälle vielä tomaattimurska ja jätä kastike hautumaan 15 minuutiksi.
    4. Keitä spagetti kypsäksi lihapullien muhiessa kastikkeessa. Yhdistä spagetti ja kastike ennen tarjoilua.

Ei kommentteja

Kommentoi