Halparuokakirjan julkkarit kuvina ja kirja-arvonta

nata-alisa-halparuokakirja212 halparuokakirjan-julkkarit-5 halparuokakirjan-julkkarit-65 halparuokakirjan-julkkarit-21 halparuokakirjan-julkkarit-25 halparuokakirjan-julkkarit-63 halparuokakirjan-julkkarit-35 halparuokakirjan-julkkarit-45 halparuokakirjan-julkkarit-51 halparuokakirjan-julkkarit-42 halparuokakirjan-julkkarit-70 halparuokakirjan-julkkarit-48 halparuokakirjan-julkkarit-62 halparuokakirjan-julkkarit-14 halparuokakirjan-julkkarit-12

Halparuokakirja on ollut pian muutaman viikon kaupoissa ja julkkaripäivänä huippuunsa tiivistynyt jännityskin alkaa helpottaa. Olemme Natan kanssa arponeet jo muutamat satsit kirjoja blogiemme fb-sivujen puolella ja nyt jaan vielä yhden kappaleen täällä blogissa. Kirja-arvontaan voi osallistua kommentoimalla mitä tahansa tämä jutun kommenttiboksiin. Olisi tietty hauskaa tietää mitä itse kokkaatte silloin, kun rahat alkavat olla vähissä tai muuten vain haluatte vähän kiristää kukkaron nyörejä. Kilpailu alkaa välittömästi ja päättyy keskiviikkona 5.4. klo 19.00. Ilmoitan voittajalle tiedon henkilökohtaisesti, joten muista jättää sähköpostiosoitteesi kommenttiosiossa sille tarkoitettuun paikkaan – se näkyy vain minulle. | Kaikki yläpuolen julkkarikuvat on ottanut ihana Arttu Mustonen.

70 Kommenttia

  • Vastaa
    Mari
    01/04/2017 klo 12:26

    Linssikeittoa syödään meillä kun rahat on tiukalla 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      01/04/2017 klo 14:03

      Linssikeitot ovat kyllä parhaita! Paahdan niihin usein mukaan paprikaa tai muita kasviksia uunissa. Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Riitta
    01/04/2017 klo 12:49

    Sosekeittoa.

    • Vastaa
      Alisa
      01/04/2017 klo 14:04

      Klassikko 🙂 Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    SannaT
    01/04/2017 klo 13:03

    Kasvissapuskaa, aineksien kulmakivinä tomaattimurska, linssit, pavut, porkkana ja sipulit.

    • Vastaa
      Alisa
      01/04/2017 klo 14:05

      Mmmm, joo. Pavuista ja linsseistä saa taiottua vaikka mitä. Arvontaonnea!

  • Vastaa
    Riika
    01/04/2017 klo 13:04

    Meillä syödään kuivakaappia ja pakastinta tyhjäksi.

    • Vastaa
      Alisa
      01/04/2017 klo 14:06

      Tuli jotenkin heti mieleen aina ne viimeiset päivät ennen lomamatkoja, kun tyhjentää kaikki mahdolliset puoliksi avatut ja avaamattomat pakastepussit samalle uunipellille, lykkää päälle vähän mausteita ja toivoo parasta 😀 Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Johanna
    01/04/2017 klo 13:43

    Panopastaa! Ohjeen sain kuulopuheena, nyt tarvitsen loput! #säästö

    • Vastaa
      Alisa
      01/04/2017 klo 14:07

      #SÄÄTÖ – pidän sulle peukkuja!

  • Vastaa
    Megi
    01/04/2017 klo 14:05

    Silloin kun rahat olivat tiukimmillaan, niin keitin vettä ja lisäsin siihen kasvisliemikuution. Sitä sitten ryystin. En tiedä kuinka paljon siinä oli kaloreita, mutta hengissä ollaan vieläkin.

    • Vastaa
      Alisa
      01/04/2017 klo 14:15

      Oon tehnyt samat lihaliemellä 😀 eikä kyllä paljoa eroa niistä Blå Bandin lämpimistä keittokupeista. Niissä on liemen lisäksi ehkä teelusikallinen yrtinpätkiä ja yks katkarapu per annos. Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Laura
    01/04/2017 klo 14:05

    Herne-maissi-paprika-tonnikala-raejuusto sotkua

    • Vastaa
      Alisa
      01/04/2017 klo 14:16

      Ah heh, mun nuoruuden poikkiksen isä söi jotain tämän tyyppistä mielestäni melkein joka päivä 😀 Arvontaonnea!

  • Vastaa
    Emppu
    01/04/2017 klo 14:08

    Munakasta pakastevihanneksilla tai pinaatilla.

    • Vastaa
      Alisa
      01/04/2017 klo 14:19

      Halpiksesta löytyy kaks pakastevihannesmunakasta, jotka me vain värikoodattiin ja upgreidattiin frittatoiksi. 🙂 Arvontaonnea!

  • Vastaa
    Jaana
    01/04/2017 klo 14:58

    Puuroa, kasvissosekeittoja, tomaattikastiketta ja pastaa, punaisen lapun tuotteita… Suomessa pystyy syömään hyvää ruokaa todella edullisesti.

    • Vastaa
      Alisa
      02/04/2017 klo 07:54

      Punaiset laput <3 Arvontaonnea!

  • Vastaa
    Mia
    01/04/2017 klo 15:17

    Opiskelija-aikoina teimme hernekeittoa mahdollisimman halvalla lihalla aina kuun lopussa ja söimme sitä sitten viikon verran 😀 nyt kun teemme hernekeittoa niin se ei enää niin halpaa kun lihalla on nykyään väliä. Linssikastikkeet ja makaronilaatikko on meillä standardiruokaa jos pitää syödä edullisemmin.

    • Vastaa
      Alisa
      02/04/2017 klo 07:57

      Me itse asiassa tehdään tehdään just hernekeittoa monesti arkisin, kun halutaan syödä edullisesti hyvää monta päivää. Niitä harvoja ruokia joita jaksan ihan todella syödä neljäkin päivää putkeen. Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Tiina
    01/04/2017 klo 15:22

    Linssikeittoa tai munakasta.

  • Vastaa
    markku
    01/04/2017 klo 16:08

    mausteista bataattikeittoa.

    • Vastaa
      Alisa
      02/04/2017 klo 07:59

      Ah nam! Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Elsa K.
    01/04/2017 klo 16:33

    Kasvisruokia, erityisesti keittoja. Kuivakaapista on helppo heittää mukaan papuja tai linssejä. Helppoa ja halpaa!

  • Vastaa
    Heidi
    01/04/2017 klo 16:40

    Jauhelihaa ja makaronia sekaisin… Ja paljon mausteita.

  • Vastaa
    tuovituulia
    01/04/2017 klo 17:01

    Mukanaa! Rahat tiukilla menee kaikki pastaruoat, esim perus tomaattipasta, tai vaikka linssikeitto. Hummuskin on hyvää eikä maksa paljoo itse tehtynä!

  • Vastaa
    Anni
    01/04/2017 klo 17:25

    Mä taasen elän luvattoman paljon pelkällä nuudelilla ja puurolla… Jos haluun herkutella niin ostan pussillisen porkkanoita joita nakertelen kaikiks välipaloiksi 😀

  • Vastaa
    Chatte
    01/04/2017 klo 21:48

    Meillä syödään edullisina ruokina makrulootaa, murukastiketta ja jauhelihakeittoa. Aika lihapainotteista, kasvissosekeitot meinaan iskevät vain harvoin. Muunlaista kasvisruokaa syödään sitten enemmän, mutta ne harvoin sopivat aivan halpissarjaan. 🙂

  • Vastaa
    piia / On elettävä huolella
    01/04/2017 klo 21:50

    Meillä syödään tosi edullisesti ihan jatkuvasti, keitot ja kiusaukset ovat ruokalistalla viikoittain. Sosekeitto on hyvä pihistelyruoka, ja esim. linssikeitto.

  • Vastaa
    Suvi J
    01/04/2017 klo 21:53

    Kuivakaapista ja pakkasesta ensin taijotaan mitä niistä milloinkin keksii. Linssikeitto on hyvä ja halpa ja siihen on aina aineet kaapissa, samoin tonnikalapasta tai tortillapitsat mihin saa myös kaikkia kaapin jämiä käytettyä 😛

  • Vastaa
    Tytti
    01/04/2017 klo 22:27

    Jauhelihaa ja makaronia. Oispa tää kirja.

  • Vastaa
    Hannu Räty
    01/04/2017 klo 22:45

    Kaupassa ei tarvitse juosta yhtenään, kun hyödyntää pakastimien sisältöä ennen uutta luonnonantimien satokautta. samoin ruokakomeroista löytyy väliin ihan kivoja ylläreitä, joita on tullut hamstrattua kaiken varalta. Sitten vaan padat porisemaan ja leipäkone pyörimään 🙂

  • Vastaa
    SannaM
    01/04/2017 klo 23:11

    Meillä syödään ensin pakastin ja kuiva-ainekaappi tyhjäksi. Sitten kaupasta rahdataan hernekeittoa 😀 Kuivapussikeitot ovat myös edullista ruokaa, niitä voi höystää luonnon antimilla.

  • Vastaa
    Noora Pönkänen
    01/04/2017 klo 23:14

    Säästölinjalla ja muutenkin kiva tehdä pasta jossa valkosipulia, oliiviöljyä,chilihiutaleita ja esim pari kirsikkatomaattia. Öljy, valkosipuli ja chili pannulla tekevät pastasta jo ihan mahtavan makuista! Samoin sitruunan kuori raastettuna oliiviöljyn kanssa toimii

  • Vastaa
    ira
    01/04/2017 klo 23:28

    Mun turkulaisessa opiskelijaboksissa syödään kuun lopussa mannapuuroa kanelilla, sokerilla ja margariininokareella. Mannapuuro on jotenkin lohdullista ja ryynit laajenee monta kertaa suuremmiksi kattilassa, eli pussin pohja ei ihan heti tule vastaan!

  • Vastaa
    Soikku
    02/04/2017 klo 00:01

    Jauheliha ja makaroni pelastaa. 🙂

  • Vastaa
    Anski
    02/04/2017 klo 02:48

    Kesäkurpitsasta ja pekonista tekee pyttipannun! Halpa ja herkullinen

  • Vastaa
    nellis
    02/04/2017 klo 10:04

    Tonnikalapastamössöä teen, kun on tiukkaa ja mielikuvituskin kortilla;) Mukaan arvontaan.

  • Vastaa
    PauliinaP
    02/04/2017 klo 10:45

    Tyhjennetään pakastinta ja yritetään saada siellä olevista aineksista jotain kasaan. Ja saahan niistä 🙂

  • Vastaa
    Tarja Jormanainen
    02/04/2017 klo 10:50

    Haluan mukaan arvontaan. Pienellä eläkkeellä oleva joutuu miettimään mistä saa ruoan halvemmalla.

  • Vastaa
    Emilia Marjakangas
    02/04/2017 klo 12:22

    Kyllä se on ehdottomasti fried rice kun eletään kuun loppua, reilulla valkosipulilla ja parsakaalilla.

  • Vastaa
    merjak
    02/04/2017 klo 12:29

    Kanamunia, paistettuna tai munakkaana. Mukaan mitä kaapista löytyy.

  • Vastaa
    Marja-Leena
    02/04/2017 klo 12:46

    Kun rahat vähissä, käytetään kuivakaapin ja pakastimen antimia. En ole kovinkaan mielikuvituksellinen kokkaaja, joten toivottavasti arpaonni suosii.

    • Vastaa
      Alisa
      05/04/2017 klo 21:19

      Onnea Marja-Leena! 🙂 Serkkuni Juha kävi kommentit läpi ja valitsi sinut voittajaksi. Laitan sähköpostia pian!

  • Vastaa
    Mirja
    02/04/2017 klo 12:57

    Onnea! Ihana kuva tuo kuudes, missä nuudeli roikkuu lautaselta ja viinilasi on kallellaan! 90-luvun puolivälissä jo aikuisopiskelijana kun opintotuen tulopäivä yllättikin, en jaksanut liftata kotiin viikonlopuksi. Kymmenen pennin marginaalilla sain ostettua litran maitoa, ja loput aineet karjalanpiirakoihin löytyivät kuivakaapista. Sitten maanantaina oli jo rahaa syödä laadukasta yliopistoruokaa.

  • Vastaa
    Rìitta
    02/04/2017 klo 13:10

    Uunissa haudutetut juurekset, maukkaat ja edulliset.

  • Vastaa
    Lilli
    02/04/2017 klo 13:52

    Kaalilaatikko on halpaa ja riittoisaa mutta myös törkeän hyvää!

  • Vastaa
    Marianna
    02/04/2017 klo 13:59

    Eiköhän se ole se makaroonilaatikko ja vierelle porkkanaraaste.

  • Vastaa
    Veera H
    02/04/2017 klo 14:29

    Jauheliha-makaroni -sekoitusta!

  • Vastaa
    Noora
    02/04/2017 klo 15:43

    Puuroa, puuroa, kasvissosekeittoa ja puuroa

  • Vastaa
    JennaOo
    02/04/2017 klo 17:42

    Ruokabudjetti kuukaudelle on aina 100 euroa, joten kyllä siinä saa aikamoinen taikuri olla! Keitot ja nuudelit on enemmän kuin tuttuja 😀

  • Vastaa
    Noora
    02/04/2017 klo 17:43

    Spagettia ja tomaattikastiketta 😀

  • Vastaa
    MarjaKoo
    02/04/2017 klo 17:58

    Makaroni- ja perunaruokia tehdään.

  • Vastaa
    Elise H.
    02/04/2017 klo 19:08

    Makaronia ja sika-nautaa sekoitettuna! Mukana arvonnassa 🙂

  • Vastaa
    Jenny
    02/04/2017 klo 19:37

    Kikherneillä tai muilla pavuilla höystetyt sosekeitot ovat suosikkejani, kun pitää saada halvalla hyvää 🙂

  • Vastaa
    sita
    02/04/2017 klo 21:26

    Jotakin jauheliharuokaa 🙂

  • Vastaa
    vintagentti
    03/04/2017 klo 07:44

    Makaronilaatikkoa tulee tehtyä usein rahapulapäivinä.. Sinne uppoaa kiitettävästi myös kaikenlaiset purkinpohjat ja jämät joukkoon. Ei varmaan täysin samalla lailla tule kahta kertaa peräkkäin tehtyä..

  • Vastaa
    KristaR
    03/04/2017 klo 08:23

    Minä olen itseasiassa hirvittävän huono pihistelemään juuri ruuan kanssa. Ainoa mihin kykenen on mahdollisimman pienet ruokaostokset, jolloin syödään lähinnä pakkasesta riistaa ja sieniä tai kuiva-ainekaapin jämiä, lähinnä aasialaisia keittoja.

  • Vastaa
    Karoliina
    03/04/2017 klo 09:09

    Tomaattipasta on täällä se vakio köyhyysruoka!

  • Vastaa
    Taru Salo
    03/04/2017 klo 09:40

    Hauskat juhlat hyvän ruoan kunniaksi!

  • Vastaa
    Bee
    03/04/2017 klo 13:53

    Jos rahat on finaalissa ja kaappi ammottaa tyhjyyttään niin paistettu riisiä saa aina tehtyä, jos vain löytyy kananmunaa ja riisiä kaapin pohjalta.

  • Vastaa
    Jab
    03/04/2017 klo 14:55

    Erilaisia köyhäilypastoja (viimeksi itseasiassa laitoin herneitä, valkosipulia ja juuston jämät! oli muuten hyvää) – pussinuudeleita ja yllä mainittua riisi+kananmunasössöä. Ravintorikasta tuskin mutta ajaa asiansa kun palkkapäivä on huomenna.

  • Vastaa
    tiia
    03/04/2017 klo 19:39

    Pastaruokaa laittaisin 🙂

  • Vastaa
    klaara
    03/04/2017 klo 22:13

    Kasvissosekeittoa syödään kaksi-kolme päivää kun säästetään tai rahat on lopussa.

  • Vastaa
    Emmaliinanen
    03/04/2017 klo 23:05

    yleensä jotain pastaa halpuutellaan, kaali on myös kova eri muodoissaan 😀

  • Vastaa
    Sannamarianna
    03/04/2017 klo 23:53

    Jos rahat on tiukalla niin syödään sitä mitä kaapista löytyy ja leivotaan esim. sämpylöitä.

  • Vastaa
    Nanne
    04/04/2017 klo 15:32

    Makaronilaatikko on meiän ”halpis-suosikki” 🙂

  • Vastaa
    Alder
    04/04/2017 klo 19:35

    Soijarouhe on huippua halpisruokaa, parasta soijarouheruokaa on soijabolognese. Tomaattikeitto paseeratusta tomaatista ja koskenlaskijasta toimii myös.

  • Vastaa
    Tanja
    04/04/2017 klo 23:19

    Jauhelihaa, sipulia, makaronia ja mausteita. Todella edullinen ruoka. Tonnikalapasta. Kaalilaatikko sesongin kaalista. Punajuurilaatikko, kun punajuuret saa omasta ryytimaasta. Onhan näitä. Muutamalla eurolla syöt ravintorikkaasti, kun käytät paljon sesongin kasviksia makua ja väriä tuomaan.

  • Kommentoi