Grillirieska nyhtökaurasta

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Earth Control

nyhtis_grillirieska3 nyhtis_grillirieska7

Juhannus on muutaman päivän päästä ja ainakin itse olen jo aivan mökkifiiliksissä kaikesta sateesta ja kylmyydestä huolimatta. Reissumme jälkeen en ole ehtinyt turhaan stressata juhannusmenusta, sillä palasin takas töihin jo viikon alusta. Listalta tulee löytymään kuitenkin ainakin nämä herkulliset, täydellisesti Suomen suvelta ja saaristolta maistuvat nyhtökaura–grillirieskat, joiden sisältä löytyy maailman ihaninta tillipestoa, pikapikkelöityjä porkkanoita, tuorejuustoa sekä kotimaista varhaiskaalia eli toisin sanoen kaikkia joka kesän suosikkimakujani.

nyhtis_grillirieska1 nyhtis_grillirieska10

Oletteko muuten koskaan tehneet pestoa tillistä? Suosittelen. Sitä voi helposti hyödyntää monenlaisissa eri ruoissa aina kastikkeista, salaatteihin, pastoihin ja pizzoihin. Ahvenen ja pelkkien varhaisperunoidenkin kanssa se sopii yhteen aivan ihanasti. Pesto on helppo valmistaa Earth Controlin pinjansiemenistä, joita löytyy sopivasti 40 g annospusseissa. Hävikkiä ei pääse syntymään, kun pussissa on juuri sen verran pinjansiemeniä, mitä yhden pestopurkillisen valmistamiseen tarvitset.

nyhtis_grillirieska5 nyhtis_grillirieska9

Earth Control aloitti muuten laajan yhteistyön toukokuun alussa WWF:n kanssa ja tukee WWF:n tavoitteita luonnon hyväksi. Jokaisesta myydystä Earth Control -tuotteesta lahjoitetaan 10 senttiä WWF:lle ja isoimmissa marketeissa on myös kampanja, jossa 10 Earth Control -tuotteen ostajalle tarjotaan tuo kuvissakin näkyvä WWF:n mustavalkoinen kangaskassi kaupanpäälle. Siinäpä maailman suloisin haastaja joka toisen olkapäältä löytyvälle Marimekko-kassille.

nyhtis_grillirieska4 nyhtis_grillirieska2

Lisää reseptiikka Earth Controlin -tuotteista kannattaa käydä kurkkaamassa yrityksen fb-sivuilta tai Uudesta Muusasta.

RESEPTI | Grillirieskat | 6 – 7 kpl

Pikapikkelöidyt porkkanat

250 g porkkanoita

2 dl väkiviinaetikkaa

1½ dl vettä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

1 tl sinapinsiemeniä

4 maustepippuria

1 laakerinlehti

 

Tillipesto

1 tuuhea tillipuntti

40 g pinjansiemeniä

1-1½ dl pecorinoraastetta

1-1½ dl parmesaaniraastetta

2 valkosipulin kynttä

1½ dl oliiviöljyä

ripaus karkeaa suolaa

 

Lisäksi

1 pussillinen rullarieskoja

250 g nyhtökauraa, Saaristo-maku

alumiinifoliota

1 rkl öljyä

½ sitruunan mehut

maustamatonta tuorejuustoa

varhaiskaalia

OHJE
  1. Kiehauta kattilassa etikka ja vesi. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Hämmentele, kunnes ne liukenevat nesteeseen. Lisää kattilaan viipaloidut porkkanat, sinapinsiemenet, maustepippurit ja laakerinlehti. Anna kiehua minuutin ajan ja kaada porkkanat nesteineen kannelliseen lasipurkkiin. Anna jäähtyä ja maustua parista tunnista vuorokauteen.
  2. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, jolloin niiden maku irtoaa. Älä päästä mustumaan. Laita paahdetut pinjansiemenet hienonnetun tillin, raastettujen juustojen, viipaloitujen valkosipulinkynsien, öljyn ja suolan kanssa korkeareunaiseen kulhoon ja aja sauvasekoittimella sileähköksi tahnaksi. Anna maustua jääkaapissa hetken verran.
  3. Laita nyhtökaurat alumiinifoliosta taiteltuun hieman avoimeen pussiin. Lorauta mukaan tilkka öljyä ja siirrä grillille paistumaan muutamaksi minuutiksi. Purista joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehut.
  4. Sivele rieskan pintaa kevyesti öljyllä ja pyöräytä nopeasti (max 5 sekuntia per puoli, jotta rieska pysyy edelleen rullattavana) grilliritilällä nyhtökauran lämmetessä ja ottaessa itseensä vähän väriä. Varo polttamasta kumpiakaan.
  5. Sivele grillistä väriä ottaneelle rieskalle vähän tuorejuustoa. Lusikoi sitten päälle tillipestoa, pikkelöityjä porkkanoita, tuoretta varhaiskaalia ja nyhtökauraa. Kierrä rullalle ja nauti välittömästi.

2 Kommenttia

  • Vastaa
    Jenni - Ruoka-alkemisti
    24/06/2017 klo 23:29

    Tosi kiva idea! Pitääpä kokeilla 🙂
    Rieskat on kyllä ihania ja niihin kaipaakin aina erilaisia täytteitä! Etenkin juuri nuo rullattavat rieskat.

    Tillistä oon tehnyt pestoa useinkin, se on jotenkin ihanan raikasta verrattuna perinteiseen! Tykkään yleensä lisätä vielä kunnon tujauksen sitruunamehua niin se korostaa tillin makua.

  • Vastaa
    07.07. Tortillat nyhtökauralla | KUHAN SÖIN (JA JOIN)
    07/07/2017 klo 12:41

    […] Suusta suuhun -blogin grillirieska nyhtökaurasta […]

  • Kommentoi