Grillijuhlien tarjoilut ja viinitasting

Yhteistyössä Hardys Wines, Solera Finland

Meillä oli heinäkuun alussa grillijuhlat, joihin valmistin tarjoilut Lähi-idän hengessä. Juhlissamme oli myös Soleran Hardys lähettiläs, joka järjesti takapihallamme viinimaistelun ennen ruokailua. Vaikka Hardysin viinit olivatkin itselleni jo nimeltä tuttuja ja olin maistanut jotain niistä aikaisemmin, en ollut lainkaan tietoinen siitä kuinka laaja ja monipuolinen valikoima heiltä löytyy.

Hardys on yksi Australian vanhimmista viinibrändeistä ja se pitää sisällään tällä hetkellä kymmenen erilaista viinisarjaa edullisemmista premium-tasolle. Suomessa tunnetuimpia ovat varmaankin VR- ja BIN-sarjojen viinit, jotka ovat todella helposti lähestyttäviä ja edullisia viinejä. Maistelimme tastingissä kuutta eri viiniä Hardysilta, joista omaksi suosikikseni nousi Nottage Hill -sarjan raikas riesling ja täyteläinen punainen shiraz. En ole yleensä shiraz-rypäleestä valmistettujen viinien ylin ystävä, mutta Nottage Hill Shiraz sopi aivan täydellisesti grillistämme valmistuneille viskimarinoiduille lihavartaille.

Lihoja lukuunottamatta menumme oli tällä kertaa hyvin kasvisruokapainotteinen, sillä melkein puolet vieraistamme oli kasvisruokailijoita. Olin tehnyt pöytäämme yhden ison ja mausteisen salaatin couscousista, paahdetusta kukkakaalista, rusinoista, manteleista, granaattiomenan siemenistä, tuoreesta mintusta ja viikunasta. Niiden lisäksi tarjolla oli jättiläisfalafeleja, leipää ja neljää erilaista soosia: baba ghanoushia, porkkanahummusta pistaasidukkahilla, perinteistä tsatsikia ja harissamajoneesia.

Reseptien lähteinä käytin suurimmilta osin Josen Meze -ruokakirjaa, Jonnan salaattikirjaa, Hannelen blogia ja Suupaloja -ruokakirjaa. Kaikista pöydän antimista eniten kehuja keräsivät halloumilla ja uunissa kuivatuilla tomaateilla täytetyt, za’tarilla maustetut munakoisorullat, jotka tarjoilin heti viinimaistelun alkajaisiksi yhdessä Stockmannin Herkun äitien tekemien viinilehtikääryleiden kanssa. Juttu sisältää tummennetut reseptilinkit siltä osin, kun pystyin niitä netistä löytämään. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti myös edellä mainittujen ruokakirjojen hankintaa, ovat pelastaneet jo monet illanistujaiset.

P.s. Valviran ohjeistuksen mukaan kommenttiboksissa saa jutella kaikesta muusta paitsi alkoholijuomista, joten kertokaa vaikka minkälaisten ruokateemojen ympärille olette järjestäneet kesäjuhlia tai tarvitseeko juhlissa edes ylipäätään olla mitään ruokateemaa. Se voisi olla ainakin itselleni hyvin haastavaa.

Ei kommentteja

Kommentoi