Gorgonzolapasta

Karamellisoituja punasipuleita, saksanpähkinöitä ja salviaa

gorgonzolapasta4.JPG

Tämän kuun ruokahaasteena on pasta , mutten itse osallistu siihen haasteen järjestäjänä. Lupasin kuitenkin jakaa kanssanne uuden suosikkini, makean suolaisen gorgonzolapastan reseptin. Pasta syntyi syyskuussa alkaneessa sinihomejuuston himossani ja olen parhaimpina pahimpina viikkoina valmistanut sitä melkeinpä jokaisena iltana. Niin usein, että sain jo välillä kiellon tuoda mitään sinihuomejuustoa kotiimme.

gorgonzolapasta5.JPG

Tämä gorgonzolapasta on todella nopeasti valmis. Jos jätät punasipulit annoksesta pois, valmistuu koko pasta yhdessä kattilassa alle vartissa. Karamellisoidut punasipulit kuitenkin tuovat mielestäni aivan ihanan lisämaun ja -värin pastalle, mutta välttämättömiä ne eivät siis ole. Suosittelen myös valmistamaan tätä pastaa aina vain juuri sen määrä, mitä aiot(te) syödä. Gorgonzolapasta on parhaimmillaan suoraa kattilasta tarjottuna.

gorgonzolapasta7.JPG

Gorgonzolapasta | kahdelle

  • 250 g pastaa
  • 60 g gorgonzolaa
  • ½ dl kermaa
  • 1 rkl pieneksi silputtuja salvianlehtiä
  • ½ rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • saksanpähkinöitä

 

gorgonzolapasta8.JPG

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Hienonna pastan kiehuessa tuoreen salvian lehdet ja pilko myös gorgonzolaa pienemmiksi paloiksi. Kun pasta on kypsä, kaada keitinvedet pois ja siirrä pasta nopeasti takaisin liedelle. Lisää pastan joukkoon gorgonzola, kerma, yrtit ja muut mausteet. Sekoittele, kunnes juuston palaset ovat kokonaan sulaneet tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja tarjoile välittömästi kevyesti murskattujen saksanpähkinöiden ja karamellisoitujen punasipuleiden kera.

gorgonzolapasta2.JPG

Karamellisoidut punasipulit

  • 1 punasipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 1 tl (punaviini)etikkaa
  • ripaus suolaa

 

gorgonzolapasta.JPG

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipulisuikaleita pannulla öljyssä noin 10 minuutin ajan. Jos ne alkavat tummumaan liikaa, säädä lämpöä pienemmälle. Lisää ripaus suolaa, etikka ja siirappi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla vielä noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet.

gorgonzolapasta6.JPG

Tämän aterian jälkeen kun vielä sytyttää kynttilän ja nauttii lasillisen Lidlin suklaaglögiä ( that’s THE shit ) saa pikkujoulukausikin virallisesti alkaa. Ja hei, muistakaahan muuten vielä käydä osallistumassa marraskuun ruokahaasteeseen. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä  ja sanoisinko, että voittomahdollisuudet ovat ainakin vielä tällä hetkellä aivan järkyttävän hyvät.

gorgonzolapasta3.JPG

Ihanaa viikonloppua!

1 Kommentti

  • Vastaa
    Perjantain parhaat – Noora & Noora
    27/05/2016 klo 07:39

    […] että siitä pitää vinkata teille. Suusta suuhun -blogin Alisan reseptikätköistä löytynyt gorgonzolapasta teki kauppansa ja jämät lähes nuoltiin […]

  • Kommentoi