Chili–suklaamousse avokadosta

chilisuklaamousse5.JPG

Meille on tulossa ensi viikonloppuna ystäviä syömään. Ajattelin tehdä ruoat aasialaisessa hengessä. Pääruoaksi tarjoilen korealaisen Bo Ssämin. Olen kuitenkin jälkiruokien kanssa vähän huono, mutta haluaisin, että niissä olisi aina jotain ideaa joka tukee muun illallisen teemaa. Avokadosta valmistettu suklaamousse on nettitrendi noin vuoden takaa, mutta aika harva lähipiirissäni on sitä vielä kokeillut. Illanistujaisiamme varten ajattelin maustaa sitä vielä vähän enemmän omaan makuuni chilillä, joka yhdessä suklaan kanssa muodostaa yhden maailman herkullisimmista yhdistelmistä.

chilisuklaamousse4.JPG chilisuklaamousse2.JPG

Chili–suklaa–avokadomousse | kahdelle

  • 1 iso avokado
  • 1 banaani
  • 1 rkl kookosmaitoa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • ½  rkl (agave)siirappia tai hunajaa
  • ½ + ½ tl chili-hiutaleita
  • ripaus suolaa

 

chilisuklaamousse (1).jpg

Kuori kypsä avokado ja poista sen sisältä kivi. Kuutio avokadon liha korkeareunaiseen kulhoon. Pätki joukkon myös banaani. Lisää loput ainekset ja puolet chilihiutaleista. Soseuta tasaiseksi massaksi ja siirrä jääkaappiin hetkeksi viilenemään.

chilisuklaamousse3.JPG chilisuklaamousse1.JPG

Koristele suklaamousse vielä ennen tarjoilua chilihiutaleilla ja pienellä määrällä tummasuklaarouhetta.

Ei kommentteja

Kommentoi