Butter chicken nyhtökaurasta + kasvisfestarilippuarvonta

Butternyhtis6 Butternyhtis7

Kaikista uusista kasvisproteiineista olen käyttänyt vähiten nyhtökauraa. Vaikka syönkin sitä aika usein ulkona ollessani, en ole oikein ollut innostunut sen käytöstä omassa keittiössäni. Olen jo pitkään haaveillut tekeväni intialaista voikanaa, mutta kanojen kaksinkertainen marinoiminen tuntui jotenkin työläältä. Ratkaisu tähän tuli viikon alussa kaupassa, kun silmiini osui valmiiksi lime-inkiväärimarinoitu nyhtökaura. Siinä on käytetty juuri oikeita makuja ja se on koostumukseltaankin hyvin samanlaista kuin perinteisen butter chickenin kana.

butterchicken2

Ruoan valmistus lyheni yhdestä vuorokaudesta tuntiin ja lopputulos oli paljon parempaa kuin alkuperäinen. Niin hyvää, että intialaisten ravintoloidenkin annokset jäävät kauaksi taakse. Ruoan salaisuus piilee voin lisäksi pitkään haudutetussa mausteisessa tomaattisoosissa ja cashewkermassa. Annoksen kanssa kannattaa tarjoilla joko kotitekoista raitaa ja naanleipää tai käydä nappaamassa niitä mukaan lähimmästä etnisestä ravintolasta, molempi parempi. Seuraavaksi vuorossa olisi selvittää miten nyhtökaura taipuu korealaiseen bibimbapiin.

Butternyhtis3

Lauantaina 20.5. on muuten Konepajan Brunossa Koe Kasvis -kasvisruokafestivaaleja ja arvon tämän jutun kommenttiboksissa 5 kpl lippuja tuohon tapahtumaan. Koe Kasvis -festareilla on tarjolla paljon erilaisia ruoka- ja tuotemaistiaisia, näytöskeittiöitä, mielenkiintoisia puhujia ja esiintyjiä. Itseäni ainakin kiinnostavat kovasti Manuela Boscon ja Sami Tallbergin esiintymiset ja taisipa jossain lukea, että paikalta löytyy myös Musta Barbaari. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla mitä tahansa tämän jutun kommenttiboksiin – kerro myös montako lippua haluaisit. Jaan ne kaikki joko yksittäin tai sitten muutamana pakettina. Arvonta alkaa välittömästi ja päättyy ma 8.5. klo 20.00. Ilmoitan voittajille tiedon henkilökohtaisesti.

Butternyhtis5 butterchicken1
RESEPTI | 4 annosta

Butter nyhtis

50 g voita

5 vihreää chiliä

3 cm tuoretta inkivääriä

2 valkosipulinkynttä

1 kanelitanko

1 tl mausteneilikoita

1 tl kokonaisia kardemummia

1 tl fenkolinsiemeniä

1 tl mustapippuria

400 g tomaattimurskaa

1 dl tomaattipyreetä

75 g cashewpähkinöitä

3 dl vettä

1½ tl suolaa

2 tl garam masalaa

250 g nyhtökauraa

2 tl hunajaa

 

Lisukkeeksi

basmatiriisiä

raitaa

naanleipää

korianteria

minttua

OHJE
  1. Pilko chilit ja valkosipulit. Laita pannulle voin kanssa. Raasta joukkoon inkivääri ja mittaa myös mausteet. Kuullota viitisen minuuttia miedolla lämmöllä.
  2. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Keitä riisit tässä välissä.
  3. Mittaa cashewpähkinät, vesi ja suola kulhoon. Aja tasaiseksi kermamaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  4. Siivilöi hautunut kastike toiselle pannulle tai kulhoon – näin saat kätevästi poistettua mausteet ja tomaatinkuoret. Lisää joukkoon cashewkerma ja garam masala. Hauduta vielä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon nyhtökaura. Lämmitä. Maista ja mausta tarvittaessa hunajalla ja suolalla.
  5. Tarjoile riisin, raidan, naanleivän ja tuoreiden yrttien kanssa.

32 Kommenttia

  • Vastaa
    Pilvi
    05/05/2017 klo 09:33

    Haluaisin kaksi lippua, jotta voisin antaa me äidilleni äitienpäivälahjaksi! Silloin äiti voisi ottaa mukaan haluamansa ystävän! 🙂 täydellinen lahja!

    • Vastaa
      Alisa
      06/05/2017 klo 07:09

      Äidille <3 Tsemppiä arvontaan!

  • Vastaa
    Riina
    05/05/2017 klo 11:11

    Haluaisin liput itselleni ja kahdelle ystävälleni. Kasvisruoka kiinnostaa.

  • Vastaa
    Minna
    05/05/2017 klo 13:38

    Siis nam tämä ruoka! Otan kyllä heti viikonloppuna testiin, näyttää hyvältä. Festariliputkin kelpaisi, 2kpl olisi just hyvä:)

    • Vastaa
      Alisa
      06/05/2017 klo 07:10

      🙂 Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    juju
    05/05/2017 klo 16:31

    tätä täytyy kokeilla. mukana arvonnassa. 4 lippua olisi kiva niin saisi perheen tai kavereita mukaan

  • Vastaa
    Milla
    05/05/2017 klo 19:22

    Siis nam! Tuota täytyy kokeilla!
    Lippuja ottaisin yhden tai kaksi 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      06/05/2017 klo 07:11

      Jee, tää on ihan mielettömän hyvää! Onnea arvontaan 🙂

  • Vastaa
    Sami
    05/05/2017 klo 20:52

    Nyhtökaura on hyvää, mutta miksi oi miksi vitivalkoista riisiä? Täysjyvä on paljon maukkaampaa ja ravinteikkaampaa.

    • Vastaa
      Alisa
      06/05/2017 klo 07:07

      Riisivalinta on tietenkin henkilökohtainen. Itse tykkään basmati- ja jasminriisistä aasialaisen ruoan kanssa. Täysjyvä riisi on ihanaa, mutta en jotenkaan osaa yhdistää sitä näihin makuihin. Voisi varmasti toimia hyvin. Raakariisi on myös valkoista ja silti ravitsemusarvoiltaan mitä parhainta, sillä siinä on riisin kalvo jäljellä. Sitä käytä paljon! 🙂

  • Vastaa
    Karoliina
    05/05/2017 klo 22:58

    Haluan liput ja yllättää kaverin!

  • Vastaa
    Janna
    06/05/2017 klo 11:26

    Ihana resepti!

    Veisin kasvissyöjäystäväni tapahtumaan hänen synttäreisendä kunniaksi, eli kaksi lippua olisi mahtia! ^_^

  • Vastaa
    Emmi
    06/05/2017 klo 12:19

    Muutin Helsinkiin viikko sitten ja ihana ystäväni oli urhoollisesti mukana auttamassa elämäni hirveimmässä muutossa, mm. kantamassa massiivipuukaappia 4.kerrokseen, ilman hissiä.. Tämä olis mainio tapa kiittää avuliasta ystävää! Lippuja haluaisin kaksi, jotta päästäisiin molemmat nauttimaan päivästä, ilman muuttotouhuja

  • Vastaa
    Ekaterina Myugyanen
    06/05/2017 klo 16:39

    Kasvisruoan monipuolisuus kiinnostaa ehdottomasti! Mielelläni kävisin kasvisruoan festareilla kaverini kanssa 🙂

  • Vastaa
    Tarja
    06/05/2017 klo 17:36

    Haluaisin tutustuttaa tyttäreni kasvisruoat ihanaan maailmaan!

  • Vastaa
    Tarja
    06/05/2017 klo 17:37

    Kasvisruoka on parasta!

  • Vastaa
    Taina
    06/05/2017 klo 18:13

    Oho, meni äsken väärään postaukseen kommentti, kun puhelimella tekee 😀
    Mutta siis herkullinen ruoka ja kaksi lippua, yksi minulle ja toinen toverille 🙂

  • Vastaa
    Anne Räsänen
    07/05/2017 klo 00:44

    Kiitos kivasta reseptistä, menee ehdottomasti kokeiluun. Jos arvontaonni osuisi kohdalle, haluaisin lipput meidän perheen kahdelle Helsingissä asuvalle nuorelle. Molemmilla on syntymäpäivät kevään ja kesän aikana ja tämä olisi juuri sopiva lahja

  • Vastaa
    Minna K.
    07/05/2017 klo 10:53

    Mahtavan kuuloinen ohje, täytyy ehdottomasti testata. Liput haluaisin kahdelle, niin saisin miehenkin mukaan ja häntä tutustetuttua enemmän kasvisruokien maailmaan.

  • Vastaa
    Marie
    07/05/2017 klo 10:54

    Kolme lippua. Veisin tyttäret festareille

    • Vastaa
      Alisa
      08/05/2017 klo 20:48

      Onnea Marie, olet yksi voittajista! Laitoin sinulle juuri sähköpostia.

  • Vastaa
    Daniela Katro
    07/05/2017 klo 13:20

    Tämä menee vielä tänään kokeiluun! Entisenä sekaanina kaipaan eniten juuri butter chickeniä. On mielestäni hämmentävää, ettei sitä tarjota esim. tofulla intialaisissa ketjuravintoloissa. Nyt ruokakauppaan lomps!
    Ja mielelläni voittaisin 2 lippua tuohon tapahtumaan <3 <3 <3

  • Vastaa
    Tanja
    07/05/2017 klo 15:20

    2 lippua mulle ja vegefrendille, hyvä tilaisuus tankata ennen naisten 10!!!

  • Vastaa
    Kata
    07/05/2017 klo 21:15

    Kiitos kivasta blogista ja tosi inspiroivista kasvisresepteistä! Mielelläni ottaisin kaksi lippua jotta saisin miehenikin käännytettyä edes osa-aikaiseksi kasvisruokailijaksi – suostuu kyllä syömään kokkailujani mutta vielä hieman työnsarkaa edessä 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      08/05/2017 klo 20:51

      Onnea Kata, olet yksi voittajista! Laitoin sinulle sähköpostia juuri, käy kurkkaamassa se pian. 🙂

  • Vastaa
    Annika.J
    07/05/2017 klo 22:10

    Kaksi lippua olisi kiva saada tapahtumaan 🙂

  • Vastaa
    Mia
    08/05/2017 klo 13:58

    Butter nyhtiksen resepti menee ehdottomasti testiin! Ja kasvisruokafestarit kiinnostaa kovasti, osallistun arvontaan ja toivon voittavani kaksi lippua. 🙂

  • Vastaa
    Vippe
    08/05/2017 klo 17:21

    Mielelläni nappaisin pikkuhiljaa kasvisruoista yhä enemmän innostuneen poikaystävän mukaan festareille – kaksi lippua olisi siis mahtia!

  • Vastaa
    Karin Ruotsi
    08/05/2017 klo 19:10

    Nam mikä resepti! Täytyy ottaa kokeiluun joskus!

    Festarit kuulostaa mielenkiintoisilta! Olen viimeaikoina innostunut kasvisruuasta ja kävisin mielelläni hakemassa inspiraatiota sieltä kotikeittiöön ❤️

  • Kommentoi