Avokado–limekakku ja arvonnassa ihana piirakkakirja

Aloitin kirjoittamaan Suusta suuhun -blogia Lilyssä noin puolitoistavuotta sitten. Julkaisin ensimmäisten postausteni joukossa ohjeen ihanaan avokado–limejuustokakkuun ja se on ollut aina yksi luetuimmista resepteistäni, joten jaan sen nyt hieman päivitettynä uudelleen. Kaikki vanhat reseptit päivittyvät muutenkin tänne uuden blogin puolelle pikkuhiljaa ja ne löytyvät helpostit myös Reseptit -välilehdeltä.

Sain arvottavakseni myös Emma Iivanaisen uusimman Emman makeat piirakat -leivontakirjan, josta löytyy kasa toinen toistaan inspiroivempia reseptejä. Emman kirja alussa on myös hyvin selkeitä perusohjeita leivonnan tueksi, kuten yksityiskohtaiset kuvat täydellisen piirakkapohjan valmistamiseen ja erilaisiin koristelutekniikoihin. Kuvissa olevan avokadokakkuni pinnalla olevan sydänkuvionkin ohjeistus löytyy kirjasta.

Emman makeat piirakat -leivontakirjan arvonta alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 15.5. klo 20.00. Arvontaan voi osallistua kommentoimalla mitä tahansa tämän jutun kommenttikenttään. Olisi kiva tietää, oletteko te käyttäneet avokadoa jälkiruokien valmistamisessa ja jos olette, niin miten. Itse olen juustokakun lisäksi tehnyt siitä ihanaa chili–suklaamoussea.

RESEPTI | 12 palaa | Ø 28 cm

Pohja

250 g digestive-keksejä

80 g voita

 

Granaattiomenageeli

1 granaattiomena

1 rkl maissitärkkelystä

2 rkl vettä

ripaus sokeria

pipetti

 

Täyte

3 kypsää avokadoa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

5 rkl sokeria

3 limetin mehut

4 liivatelehteä

OHJE
  1. Hienonna keksit pieneksi muruksi ja yhdistä pöydällä hetken aikaa pehmentyneeseen voihin. Painele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
  2. Täytä kulho vedellä. Halkaise granaattiomena ja irroittele omenan puolikkaiden siemenet kulhossa veden alla. Valkea omenanliha nousee pintaan ja siemenet painuvat pohjalle. Laita siemenet toiseen astiaan ja soseuta kevyesti sauvasekottimella. Kaada pelkkä mehu tiheän siivilän läpi kattilaan.
  3. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja yhdistä granaattiomenamehun kanssa. Keitä miedolla lämmöllä muutama hetki koko ajan sekoitellen niin, että mehu suurustuu geelimäiseksi. Mausta ripauksella sokeria. Siirrä syrjään ja anna jäähtyä täysin.
  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  5. Vispaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
  6. Vatkaa toisessa kulhossa avokadot, tuorejuusto sekä yhden limetin mehu huolellisesti tasaiseksi seokseksi.
  7. Purista kahden limetin mehut kattilaan ja kiehauta kevyesti. Sulata hyvin puristetut liivatelehdet limemehun kanssa ja anna jäähtyä hetken. Yhdistä kaikki seokset keskenään ja kaada keksipohjan päälle.
  8. Ota granaattiomenageeliä pipettiin ja tiputtele varovasti pieniä palloja kakun keskeltä kohti reunoja spiraalin muotoisesti kierros kerrallaan. Voit suurentaa geelipallojen kokoa vähitellen
  9. Ota puutikku käteen ja vedä se tasaisesti, kertaakaan tikkua nostamatta, kaikkien pallojen läpi. Jälleen keskeltä kohti reunoja spiraalin muotoisesti ja voilà – sydänketju on valmis.
  10. Laita kakku jääkaappiin kiinteytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

26 Kommenttia

  • Vastaa
    Katariina
    09/05/2016 klo 09:02

    Minä oon tehny avocadosta suklaamoussea ja se on kyllä hyvää aamupalapirtelöihin laitan myös ja se antaa kyllä kivan kermaisuuden niihin.

    • Vastaa
      Alisa
      09/05/2016 klo 09:41

      Avokado-suklamousse on ihanaa <3 Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Mallaspulla
    09/05/2016 klo 09:44

    Juuri tuota suklaamoussea olen minäkin tehnyt, tosin raakaleivontamielessä raakakaakaosta ja kookosöljystä. Lähes terveellistä herkkua tuolloin 😉

    • Vastaa
      Alisa
      09/05/2016 klo 10:25

      Terveellisyysnäkökulmaa hoen aina itsekin 😉

  • Vastaa
    Hanna
    09/05/2016 klo 10:04

    Olen tainnut käyttää avokadoa jälkkäreissä ainoastaan pirtelössä/smoothiessa. Joten tämä kakku kyllä menee kokeiluun!

    • Vastaa
      Alisa
      09/05/2016 klo 13:33

      Suosittelen, etenkin jos tykkää avokadon ja sitruksisen juustokakun mauista. 🙂 Arvontaonnea!

  • Vastaa
    Jasmine
    09/05/2016 klo 10:06

    Olen käyttänyt avokadoa ainoastaan suklaamoussen valmistamiseen.

    • Vastaa
      Alisa
      09/05/2016 klo 13:34

      Siihen se sopii kyllä erityisen hyvin. Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Hanna
    09/05/2016 klo 12:17

    Olen käyttänyt avokadoa makeiden smoothieiden valmistukseen. Tämä ohje vaikuttaa mielettömältä, kokeilen välittömästi 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      09/05/2016 klo 13:39

      Huippua! 🙂 Tule ehdottomasti antamaan myös ruusut ja risut, jos niitä tulee maistamisen jälkeen.

      Teen itse valitettavan harvoin smoothieita ja silloin kun teen, on se lähes aina kurkku-inkivääripohjainen. Täytyisi ehkäpä vähän laajentaa tuota repertuaaria… heh 😀

  • Vastaa
    Minttu
    09/05/2016 klo 14:29

    Suklaamoussea olen itsekin avokadosta tehnyt, kun makeanhimo on iskenyt 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      09/05/2016 klo 16:14

      Tuntuu olevan suosittu herkku 🙂

  • Vastaa
    piia / On elettävä huolella
    09/05/2016 klo 15:10

    Mukana ihanassa arvonnassa!

    • Vastaa
      Alisa
      09/05/2016 klo 16:15

      Kivaa, että osallistut! Onnea arvontaan! 🙂

  • Vastaa
    Roosa
    09/05/2016 klo 15:22

    En oikein tiennyt mitä olisin ajatellut, kun maistoin avokadoa ensimmäistä kertaa. Maistui omituiselta, ei hyvältä eikä pahalta. Nyt makuun tottuneena tykkään kovasti! Leivontakärpäsen puraistessa seuraavalla kerralla kokeilen tätä varmasti. Kaikki piirakat on rakkautta.

    • Vastaa
      Alisa
      09/05/2016 klo 16:21

      Oma ensikokemukseni avokadosta meinasi pilata sen maun itseltäni vuosiksi. Olin lukenut jostain terveyslehdestä vinkin kylmään (ja valitettavan mauttomaan) jogurttipohjaiseen avokadokeittoon. Tein sitä sen kummemmin reseptiä kyseenalaistamatta ja ainoa lusikalliseni keitosta meinasi palata yhtä rivakasti ylös kuin mitä se meni alas. 😀 Nimim. Nykyinen avokadoriippuvainen

  • Vastaa
    Nanna
    09/05/2016 klo 20:44

    En ole itse käyttänyt avocadoja makeissa jälkiruuissa, mutta Tallinnassa on ravintola ”Vegan V” joka tarjoilee avocado suklaamoussea. Viimeeksi se oli maustettu appelsiinilla ja oli niin hyvää, että pitää varmaan itsekkin opetella tekemään!

    • Vastaa
      Alisa
      09/05/2016 klo 23:25

      Mmm-m, appelsiinilla maustettu avokado-suklaamousse kuulostaa taivaalliselta! Kiitos vinkistä 🙂

  • Vastaa
    Jenna O
    10/05/2016 klo 16:33

    Näyttää upealta! 🙂 En ole käyttänyt avocada vielä jälkiruoissa, mutta tämän vinkin jälkeen on pakko kokeilla!

    • Vastaa
      Alisa
      10/05/2016 klo 22:28

      Huippua! 🙂 Muista tulla kertomaan fiilikset myös jälkikäteen ja rutkasti onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Annu
    11/05/2016 klo 10:06

    Leivonnassa ei avokado ole ollut toistaiseksi käytössä mutta smoothien perusainesosa, jota lapsetkin rakastavat.

    • Vastaa
      Alisa
      12/05/2016 klo 12:47

      🙂 Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Kaisa
    13/05/2016 klo 19:32

    En ole ikinä käyttänyt avokadoa leivonnassa – voisikin olla korkea aika testata! Viime aikoina on vaan meinannut olla mahdotonta kunnollisten avokadojen löytäminen! Kivikovat ei välttämättä kypsykään ja ylikypsien peli on jo menetetty 🙁

    • Vastaa
      Alisa
      15/05/2016 klo 21:40

      Onnea Kaisa – olet voittaja! Laitan sähköpostia tulemaan.

  • Vastaa
    minttu47
    13/05/2016 klo 23:07

    En ole vielä kokeillut

  • Vastaa
    Hiisukas
    13/05/2016 klo 23:13

    Mukaan kivaan arvontaan.
    Ei ole tullut käytettyä, mutta ehkäpä tulevaisuudessa.

  • Kommentoi