Arkicurry kalasta

Arkicurrykalasta2.JPG

Tein tänään hyvän arkicurryn tuoreesta seitifileestä. Intialaiset maut ovat lähellä sydäntäni ja päätinkin, että intialaistyyppisten ruokien määrä tulee kasvamaan arjessamme. Ne ovat monesti niin ihanan maukkaita, helppoja ja yleensä vielä nopeitakin valmistaa. Intialainen tomaattipohjainen curry muistuttaa itseäni Etelä-Eurooppalaisesta marinara–kastikkeesta – simppeli tomaattikastike tuhdeilla mausteilla.

Arkicurrykalasta5.JPG Arkicurrykalasta6.JPG

Kalaksi käy mikä tahansa vaalealihainen kala. Olen valmistanut currya sekä tuoreesta että pakastetusta kalasta eikä eroa huomaa. Itse pyrin käyttämään tämänlaisten voimakkaiden ruokien kanssa mahdollisimman edullisia kaloja. Tuntuisi jotenkin hullulta ostaa jotain kilohinnalta tuplasti kalliimpaa ja peittää sen maku mausteisella kastikkeella.

Arkicurrykalasta4.JPG
RESEPTI | 4 annosta

Arkicurry kalasta

500 g vaalealihaista kalaa

370 g paseerattua tomaattia

2 dl kookosmaitoa

2 kpl sipuli

2 kpl valkosipulinkynsi

1 kpl punainen paprika

1 + 1 kpl punainen chili

1 kpl limen mehu

1 rkl (kookos)öljyä

1 rkl inkivääriraastetta

1 tl jauhettua kurkumaa

1 tl korianterinsiemeniä

1 tl sinapinsiemeniä

1 tl juustokuminaa

mustapippuria

suolaa

 

Lisäksi

tuoretta korianteria

basmatiriisiä

OHJE
  1. Murskaa kuivamausteet keskenään huhmareessa.
  2. Pilko sipulit, valkosipulit, paprika ja yksi chili. Raasta inkivääri.
  3. Yhdistä kaikki edellä mainitut ainekset pannulla ja kuullota öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuutin ajan.
  4. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, kookosmaito ja yhden limetin mehut. Jätä kiehumaan miedolle lämmöllä kannen alle 15 minuutin ajaksi.
  5. Mausta kala suolalla ja pippurilla kastikkeen poristessa.
  6. Keitä riisi valmiiksi
  7. Ota kastike liedeltä ja soseuta se pienellä teholla sauvasekoittimella. Muista, että tarkoituksena on tehdä kastikkeesta karkeaa seosta ei samettista keittoa. Laita kastike takaisin liedelle.
  8. Maista ja mausta suolalla.
  9. Anna kastikkeen kiehahtaa, jonka jälkeen asettele reilunkokoisiksi paloiksi leikatut kalat kastikkeen joukkoon. Hauduta kannen alla meidolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsä. Huomaa, että haudutusaika vaihtelee kalan paksuuden mukaan karkeasti noin kolmesta minuutista seitsemään.
  10. Suikaloi toinen chili pituussuunnassa valmiin curryn joukkoon, jos haluat siihen lisää tulisuutta.
  11. Tarjoile tuoreen korianterisilpun ja basmatinriisin kanssa.

Ei kommentteja

Kommentoi