Arki-illalliseksi lohilaatikko ohrasta

Kaupallinen yhteistyö, IKEA

lohilaatikkoohrasta16.jpg lohilaatikkoohrasta4.JPG

IKEA kutsui minut osallistumaan paraikaa käynnissä olevaan #kutsusyömään -kampanjaan. Kutsuin eräänä arki-iltana veljeni ja hänen vaimonsa luoksemme syömään ihan tavallista kotiruokaa. Sitä samaa, jota olin muutenkin suunnitellut tekeväni.

lohilaatikkoohrasta12.JPG

Tarjosin heille yhtä perheemme lempiruokaa, lohilaatikkoa, jonka tein tällä kertaa ohrasta riisin sijaan. Sain valita IKEAsta ruoanlaittoa ja illallista varten erilaisia välineitä ja astioita . Ruoanvalmistamista varten täydensin IKEAn 365+ -ruoanlaittovälinestöäni muutamalla kattilalla. Mukaani lähtivät myös teräksiset KONCIS -uunivuoat. Astioista olen täysin ihastunut mattamustiin DINERA -lautasiin ja kulhoihin. Ei ole mitään, mitä ruokabloggaaja arvostaisi enemmän kuin mattapintaisia astioita. Muita suosikkejani ovat myös kirkkaat ÖPPEN -lautaset ja tarjoilukulhot sekä 365+ -sarjan lasit ja kannut.

lohilaatikkoohrasta15.JPG lohilaatikkoohrasta10.JPG

 

Lohi–ohravuoka  | kuudelle

  • 4 hengen annos ohraa
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 1 puntti tilliä
  • 3 + 3 kananmunaa
  • 5 dl (täys)maitoa
  • 1 rkl voita
  • 1 sitruuna
  • valkopippuria
  • suolaa

 

lohilaatikkoohrasta2.JPG

Keitä neljän hengen annos ohraa paketin ohjeen mukaan. Valmista samalla kolme 10 minuutia keitettyä kananmunaa. Pilko lohi pieniksi palasiksi ja hienonna tilli. Yhdistä valmis ohra, pilkotut kanamunat, hienonnettu tilli ja lohipalat yhteen kulhossa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

lohilaatikkoohrasta14.JPG lohilaatikkoohrasta11.JPG

Tee munamaito yhdistämällä kolme raakaa kananmunaa ja maito. Mausta sitä myös hieman suolalla ja valkopippurilla. Kaada munamaito lohi–ohraseoksen päälle ja vuole pinnalle noin ruokalusikallisen verran ohuita voinokareita. Paista 200 °C uunissa noin 35 minuutin ajan. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla paistoajan loppupuolella, mikäli se tuntuu tummuvan liikaa. Anna laatikon seistä vartin verran ennen tarjoilua.

lohilaatikkoohrasta.JPG

Tarjoile lohi–ohravuoka sitruunaviipaleiden kera. Pöytään voi laittaa myös sinappia tai vaikkapa itse pikkelöityjä sinapinsiemeniä. Jälkimmäistä lisäkettä sain maistaa edellisellä viikolla, kun olin syömässä Michelin-kokki Pekka Terävän tarjoilemaa kotiruokaa ja ensimmäisenä tarjolla oli juurikin lohilaatikkoa. Instagramini puolella onkin kuva Pekan versiosta tästä perinteisestä ruokalajista .

lohilaatikkoohrasta1.JPG lohilaatikkoohrasta13.JPG

Semmoiset olivat siis arki-illalliset meidän luona. Olisi kuitenkin ihan äärimmäisen kiva päästä näkemään, miltä myös teidän arkiruokanne näyttävät, joten me IKEAn kanssa haastamme teidät edelleen osallistumaan #kutsusyömään -kampanjaan joko Facebookissa ja/tai Instagramissa ja/tai Twitterissä. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä tai edellisen postaukseni lopusta. Kampanja on voimassa 1.10. – 30.11 välisenä aikana.

lohilaatikkoohrasta8.JPG

P.s. Käy myös kurkkaamassa miltä arkiruokailu näyttää ihanan Hennan ja Hertan sekä Puutalobabyläisten luona.

Ei kommentteja

Kommentoi