Ainutlaatuinen ravintola Savoy + arvonta

Yhteistyössä, Taste of Helsinki 2017

ravintolasavoy12 ravintolasavoy17

Helsingissä on vain muutamia todellisia, tyylilleen uskollisia, klassikkoravintoloita, jotka ovat kestäneet aikaa ja pystyneet muuntumaan sen mukana ilman, että ovat joutuneet tekemään suuria muutoksia omaan linjaansa. Yksi tämänlainen on tietenkin 3. kesäkuuta 80-vuotissyntymäpäiviään viettävä ravintola Savoy, Eteläesplanadilla Helsingin kattojen yläpuolella sijaitseva ravintoloiden aatelinen. Juhlavuoden kunniaksi Savoy nostaa listalleen klassikkoannoksia vuosien varrelta vuosikymmen kerrallaan ja tänä vuonna ravintola osallistuu myös ensimmäistä kertaa 15.-18. kesäkuuta järjestettäville Taste of Helsinki -gourmetruokafestivaaleille.

ravintolasavoy15 ravintolasavoy13-2

Kuulun muutaman ikionnellisen ruokabloggarin joukkoon, jotka ovat saaneet kunnian toimia Taste of Helsinki -ambassadoreina ja pääsin siinä roolissa viettämään jälleen kerran aivan ihana illan Savoyissa. Aikaisemmat käyntini ravintolassa on helppo laskea yhden käden sormilla ja ne ovat kaikki osuneet elämäni merkittävimpien tapahtumien yhteyteen. Savoylla onkin sen vuoksi kovin tunnepitoinen paikka sydämessäni ja joka ikinen kerta astuessani sisään tuohon lähes museaalisen sisustuksen omaavan ravintolaan, tunnen vatsassani pieniä perhosia ja mieleni täyttää uskomaton hyvän olon tunne. Ravintola Savoyn funktionaalista tyyliä edustavasta sisustuksesta on vastannut aikanaan Aino ja Alvar Aalto yhdessä tekstiilitaiteilija Dora Jungin ja vastaperustetun Artek-yhtiön kanssa. Ravintolan sisustus on pysynyt pääpiirteissään lähes samanlaisena tähän päivään asti.

ravintolasavoy1 ravintolasavoy5

Tämänvuotiseen Taste of Helsinkiin Savoy tuo neljä erilaista annosta, joista nimikkoannoksena löytyy Savoyn perinteinen Vorshmack. Annos, jonka reseptin on ravintolaan tuonut yksi sen kuuluisimmista kanta-asiakkaista eli marsalkka Mannerheim. Mannerheimin muistoa vaalitaan edelleen Savoyissa; marsalkan kulmapöytä on edelleen paikallaan ja ravintolassa on mahdollista nauttia hyvin tarkkojen ohjeiden mukaan sekoitettu Marskin snapsi. Vorshmackin lisäksi Savoyin Taste of Helsinki -listalta tulee löytymään mustaherukalla maustettua silakkaa escabeche, grillattua vuohenjuustomoussea rosmariini-hunajamantelien kera sekä valkosuklaakristallin ja mansikkasorbetin kanssa tarjoiltu lime-basilikaposset.

ravintolasavoy6 ravintolasavoy2

Illallisemme perusteella voisin sanoa, että Savoy tulee olemaan varmasti yksi omista Taste of Helsinki -ennakkosuosikeistani. Vahvana kakkosena tulevat tallinnalainen Noa ja ravintola Toca, jonka vitello tonnatoa en meinaa saada mielestäni. Nähtäväksi kuitenkin jää, miltä klassikkoravintolan annokset maistuvat Kansalaistorilla ulkoilmassa nautittuna ilman pökerryttävän kaunista miljöötä ja ensiluokkaista palvelua – suurin osa ruokailukokemuksesta kun syntyy ihan jostain muusta kuin laadukkaista raaka-aineista ja onnistuneista annoksista. Toivotaan, ettei tällä kertaa ainakaan sataisi koko festivaalien ajan. Tiesittekö muuten, että Savoyissa työskentelee Suomen ainoa vakituinen, kuukausipalkkainen ravintolapianisti.

ravintolasavoy14 ravintolasavoy11

PS | Arvon kaikkien tämän jutun kommenttikenttään mitä tahansa kommentoineiden kanssa 2 kpl lippuja 15.-18. kesäkuuta järjestettäville Taste of Helsinki -ruokafestivaaleille. Arvonta alkaa välittömästi ja päättyy 26.5. perjantaina klo 20:00. Olisi hauskaa kuulla, mitkä Taste of Helsinki -ravintolat ja annokset kiinnostavat teitä tällä hetkellä eniten. Voit käydä kurkkaamassa tulevat menut tästä linkistä.

ravintolasavoy16 ravintolasavoy7

87 Kommenttia

  • Vastaa
    Viikonloppukokki
    19/05/2017 klo 10:57

    Erityisesti kalat kiinnostavat. Listoilla näkyi olevan ainakin siikaa, silakkaa ja kilohailia.

    • Vastaa
      Alisa
      19/05/2017 klo 11:43

      Samoin, tuo Noan kilohaili ja chips -annos on kuulemma aivan järkyttävän hyvä! En malta odottaa, että pääsen maistamaan sitä. Onnea arvontaan!

    • Vastaa
      Heidi Ahlqvist
      21/05/2017 klo 23:21

      Ihana paikka ja Savoyn tunnelma kera aina ihanan ruuan kantaa vuosikymmenestä toiseen

  • Vastaa
    Nina
    19/05/2017 klo 11:21

    Eniten kiinnostaa Grönin ja Pastorin tarjonta.

    • Vastaa
      Alisa
      19/05/2017 klo 11:46

      Molemmat olivat viime vuonna suosikkejani 🙂 Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Jaana Repo
    19/05/2017 klo 11:29

    Upeita kuvia! ToH on taas tämän kesän kulinaristinen kohokohta…

    • Vastaa
      Alisa
      19/05/2017 klo 11:47

      Kiitos! Ja olen täysin samaa mieltä kanssasi, kesä ei olisi mitään ilman Taste of Helsinkiä <3

  • Vastaa
    Jukka
    19/05/2017 klo 11:31

    Grön kiinnostaa.

    • Vastaa
      Alisa
      19/05/2017 klo 11:49

      Grönin lista vaikuttaa lähes täydelliseltä. Arvontaonnea!

  • Vastaa
    Ilona Kämäräinen
    19/05/2017 klo 11:31

    Pakko tunnustaa, etten tiedä tarjolla olevista maistiaisista kovin paljon, mutta juuri siksi olisi mahtavaa pästä kokemaan tapahtuma ihan paikan päältä! Kaikki on varmasti maukasta ja innostavaa!! 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      19/05/2017 klo 11:53

      Sitä suuremmalla syyllä onkin hyvä, että osallistut tähän arvontaan. 😉 Pidän peukkuja!

  • Vastaa
    Hanna
    19/05/2017 klo 11:47

    Savoyssa en ole koskaan käynyt ja tämä sun blogiteksti herätti mielenkiinnon siinä määrin, että haluisin ehdottomasti sinne! 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      19/05/2017 klo 11:55

      Savoy on ihana – ihanin. Ei halvimmasta päästä, mutta kokemuksena niin ainutlaatuinen elämys, että se kannattaa käydä testaamassa ainakin kerran 🙂 Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Jouni Koskinen
    19/05/2017 klo 12:37

    Tuohi kiinnostaa. Grön ja Savoy toki myös.

  • Vastaa
    Milla Laine
    19/05/2017 klo 13:48

    Oih! Kertaakaan emme ole vielä mieheni kanssa raskineet kyseiseen tapahtumaan osallistua, vaikka ruokafiilailijoita olemme. Toivottavasri arpaonni suosisi! Ruoka kiinnostelee noin ylipäänsä, mutta erityisesti ehkä Tuohen raikas suomimenu 🙂 -Milla

  • Vastaa
    PauliinaS
    19/05/2017 klo 13:49

    Ihanaa! Taste of Helsinki on alkukesän kohokohta. Itse meinaan tutustua useamman ravintolan tarjontaan. Erityisesti ruokalajit, joissa on sieniä kiinnostavat minua nyt erityisesti.

  • Vastaa
    Kaisla
    19/05/2017 klo 17:11

    Itselläni Savoy vanhana klassikona on jäänyt jotenkin jatkuvasti uusiutuvan ravintolatarjonnan takia varjoon. Pitääkin luultavasti antaa ravintolalle mahdollisuus kesäkuussa.

  • Vastaa
    MarjaKoo
    19/05/2017 klo 17:23

    Savoy ja Pastor kiinnostavat 🙂

  • Vastaa
    A.P.
    19/05/2017 klo 17:50

    Mukana arvonnassa:)

  • Vastaa
    Tanja
    19/05/2017 klo 20:28

    Bistro Omat:in tarjoilu edottui edukseen.

  • Vastaa
    Saana
    19/05/2017 klo 21:12

    Shelterin raparperi, Tuohin ternimaito blini, Toca mustekala, Grönin kasvi ja villi-annokset

  • Vastaa
    Heli
    19/05/2017 klo 21:43

    Toca on ainoa taste of Helsinki ravintoloista, joissa olen käynyt. Olisi kiva maistella muidenkin ravintoloiden herkkuja. Taste of Helsinkikin on vielä kokematta.

  • Vastaa
    Mirka
    19/05/2017 klo 22:34

    Syöminen on elämän parhaita hetkiä ja ihan parasta on maistella mitä vaan huolella suunniteltua ja valmistettua

  • Vastaa
    Minna Ku ite tekee
    20/05/2017 klo 07:32

    Mua kiinnostaa Savoy! Mulla ei toistaiseksi vielä ole ollut mahdollisuutta syödä Savoyssa, se roikkuu To do -listalla, mutta jotenkin aina tulee joku uusi, jonne tulee sitten mentyä. Mutta halua olisi.

  • Vastaa
    Nti Papu
    20/05/2017 klo 08:11

    Uuh! Savoy on miljöönä jotenkin niin upea klassikkopaikka, aiheuttaa syviä huokauksia ja juuri tuota kihelmöivää tunnetta. Vessatkin on niin söpöt ja autenttiset. Ja ruoka, se nyt ollut aivan mahtavaa. Savoy on kyllä omalla listallani se ykkönen ravintolaelämyksissä! Tastessa ehkä haluan jättää Savoyn kokonaan välistä, koska minulle Savoy on tuo ruoan, miljöön ja sen tunnelman ja fiiliksen yhdistelmä just tuolla eteläespalla. En halua siihen säröä 😉 Mutta onhan Taste täynnä vaikka mitä, Noaa ja Gröniä testaisin ensimmäisinä. Ja lippuarvontaan mukaan 🙂

  • Vastaa
    Essi
    20/05/2017 klo 10:45

    Tartar on aina lähellä mun sydäntä

  • Vastaa
    Samu
    20/05/2017 klo 11:04

    Eniten kiinnostaa Ludun Lahna Wallenberg.

  • Vastaa
    Laura
    20/05/2017 klo 11:31

    Herkullista kesää odotellessa ! 🙂

  • Vastaa
    Annika.J
    20/05/2017 klo 13:20

    Mukana arvonnassa 🙂

  • Vastaa
    Virpi
    20/05/2017 klo 13:52

    Savoy kyllä kiinnostaa kovasti, haluaisin nähdä miten klassikkoravintola tosiaan toimii ulkopuitteissa!

  • Vastaa
    Ella Remonen
    20/05/2017 klo 13:55

    Ihanat kuvat jutussasi!

  • Vastaa
    MerjaK
    20/05/2017 klo 19:25

    Savoy on kiinnostavin.

  • Vastaa
    Kirsi
    20/05/2017 klo 21:14

    Savoy on aina ollut tapaus. Toivottavasti tälläkin kertaa ❤

  • Vastaa
    Kaura
    21/05/2017 klo 00:50

    Noa ja Savoy olisivat erittäin kiinnostavia.

  • Vastaa
    Raimo Rintala
    21/05/2017 klo 11:31

    Kiitos kutsusta, kiinnostaa!

  • Vastaa
    Pekka Sarkima
    21/05/2017 klo 13:21

    Pastorin PULPO CON CAUSA Y HUEVAS DE TRUCHA kuulostaa mielenkiintoiselta.

  • Vastaa
    Marjukka Kunnari
    21/05/2017 klo 14:15

    Erityisesti kiinnostaa Ludun menu, kotimainen kala, kasvikset. Nam!

  • Vastaa
    Päivi
    21/05/2017 klo 15:15

    Savoyn ja Passionin menut kiinnostavat eniten.

    • Vastaa
      Riittä Kilsby
      21/05/2017 klo 15:27

      Savoyn silakka escabeche, sitä pitää valmistaa kotonakin. Grön koskapa englannissa asuvan suom. ystävättäreni tyttärenpoika tulee kokkaamaan Grönille TOH ajaksi.!

  • Vastaa
    Leena
    21/05/2017 klo 15:25

    Tocan ja Shelterin menut herättävät ainakin tällä hetkellä eniten kiinnostusta. 🙂

  • Vastaa
    Diana Rask
    21/05/2017 klo 15:54

    Mitä olisi kesä ilman Taste of Helsinkiä. Kalat kiinnostavat, jos oppisi taas jotain uutta.

  • Vastaa
    Edam
    21/05/2017 klo 15:58

    Pastor nosti viime vuonna riman korkealle chipirones-mustekaloilla, joten sen suhteen odotukset ovat korkealla tänäkin vuonna.

  • Vastaa
    Petri Koskela
    21/05/2017 klo 16:00

    Mitä tahansa

  • Vastaa
    Riina
    21/05/2017 klo 16:03

    Grön ja Pastor ja ja ja… voiko näistä valita? Pitänee maistaa niin monta kuin ehtii ja jaksaa.

  • Vastaa
    Päivi Kuronen
    21/05/2017 klo 16:08

    Tänäkin vuonna toinen toistaan kiinnostavampia annoksia! Todellakin mukana arvonnassa!

  • Vastaa
    Tommi Kurki
    21/05/2017 klo 16:28

    Hieno kattaus on taas saatu koottua tapahtumaan. Itse odotan Savoyn annoksia.

  • Vastaa
    Kaisa
    21/05/2017 klo 17:59

    Olen kahtena edellisenä vuotena käynyt taste of Helsingissä kavereiden kanssa, mutta tänä vuonna joudun jättämään sen väliin, sillä opiskelijan budjettiin se ei tällä kertaa mahdu ja se harmittaa. Yksi lemppareistani on ollut bistro O mat ja tänäkin vuonna heillä näyttää olevan herkullinen menu!

  • Vastaa
    Minna
    21/05/2017 klo 18:01

    Kaikki kuulostaa hyvältä, mutta erityisesti Tuohen menu ja kala-annokset kiinnostavat! Nam.

  • Vastaa
    Susan
    21/05/2017 klo 19:24

    Bistro O Matin ja Ludun annokset kiinnostaa eniten. Jälkiruuat on monilla hyviä.

  • Vastaa
    Saara
    21/05/2017 klo 21:26

    Kasvisruoka-annokset kiinnostavat erityisesti! Olisi superhienoa päästä tänne eka kertaa elämässä.

  • Vastaa
    Nanna
    21/05/2017 klo 21:42

    Yritän syödä KAIKEN!

  • Vastaa
    Heidi Becker
    21/05/2017 klo 22:22

    Savoyn ohella ainakin Ludun ja Onan kalat kuulostavat kiinnostavilta. Toki aika lailla kaikki muutkin varmaan hyviä!

  • Vastaa
    Sannamarianna
    21/05/2017 klo 22:26

    Olis kiva päästä tänä vuonna herkuttelemaan. 🙂

  • Vastaa
    Cee
    21/05/2017 klo 22:31

    Taste of Helsinki on se mitä joka vuosi odotetaan ja minne on aina pakko päästä. Yleensä maistellaan aina miehen kanssa annoksia puoliksi, näin saa enemmän kokeiltua kerralla. Tänä vuonna mies ei kuitenkaan pääse mukaan, joten joudun varmaan sitten menemään sinne kaksi kertaa! 😀

  • Vastaa
    Suvituulia
    21/05/2017 klo 23:26

    Kiinostavimmat menut on itselleni Pastorilla ja Grönillä 🙂 Savoykin alkoi tämän luettuani houkutella…

  • Vastaa
    Pasi
    22/05/2017 klo 00:04

    Joka vuosi ollut upeita ruokia, Savoy varmaan tänävuonna

  • Vastaa
    Lily
    22/05/2017 klo 01:16

    Eniten kiinnostaa Noan kilohaili ! Omg 🙂

  • Vastaa
    Pirkko Sipilä
    22/05/2017 klo 07:25

    Savoy kiinnostaa erityisesti ja Toca.

  • Vastaa
    Marjo Talikka
    22/05/2017 klo 07:55

    Savoy hurmaa aina 🙂 Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

  • Vastaa
    Anna K
    22/05/2017 klo 08:14

    Merenelävät ja kalat, mutta kunhan nyt edes pääsisi paikalle. Tämä tulisi tarpeeseen. 🙂

  • Vastaa
    Kirsi Parkkinen
    22/05/2017 klo 09:02

    Ludun ja Grönin nimikkoannokset kiinnostavat. Mä tykkään kanssa Vitello tonnatosta aivan älyttömästi, Savoyn vorchmakia olen muutaman kerran maistanutkin. Mietin että onko tylsää digata klassikoista mutta ei.

  • Vastaa
    Nipsu
    22/05/2017 klo 10:14

    Mua kiinnostaa ainakin kalat. Olis kivaa voittaa liput

  • Vastaa
    Heitunen
    22/05/2017 klo 10:51

    ”Roskakalojen” käyttö! Pitäisi olla tuleva hitti ja tosiaan kiinnostaa, mitä niistä saa aikaiseksi. Tietty lisänä tartar-trendin jatkuminen ikuisena tartar-fanina.

  • Vastaa
    Jaana Välisalo
    22/05/2017 klo 10:51

    Savoy ehdottomasti kiinnostavin. koskaan kyseisessä ravintolassa en ole päässyt vierailemaan. Varmasti upeita makunautintoja jokainen ravintola tarjoaa ja olisi huikeaa kerrankin päästä niitä paikanpäälle nauttimaan ❤️

  • Vastaa
    Laura H
    22/05/2017 klo 11:07

    Grön kiinnostaa, sinne olen haikaillut jo jonkin aikaa mutta vielä en ole saanut aikaiseksi! Ja se TuoHi, pitää ehdottomasti testata, annokset kuulostivat niin herkullisilta!

  • Vastaa
    Liisa lehtinen
    22/05/2017 klo 11:18

    Savoy on aina Savoy. Aivan omaa luokkaansa.

  • Vastaa
    Elina
    22/05/2017 klo 11:28

    Toca vaikuttaa kiinnostavalta!

  • Vastaa
    Johanna ojala
    22/05/2017 klo 14:40

    Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa ja tocan arancini vei silloin kieleni

  • Vastaa
    Marko
    22/05/2017 klo 15:08

    Bistro Omat, Grön ja Savoy.

  • Vastaa
    Marja
    22/05/2017 klo 15:43

    Mukana! Olen halunnut osallistua jo muutaman vuoden, josko tänä vuonna sitten viimein pääsis paikan päälle.

  • Vastaa
    Siiri A
    22/05/2017 klo 17:16

    Viime vuonna Toca ja Grön olivat omia lemppareita, mutta nyt etenkin tuo Noan kilohaili&chips erottuu monien ihanalta kuullostavien kala-annosten joukosta. Lisäksi postauksesi myötä myös Savoyn upea herätti huomioni!

    • Vastaa
      Alisa
      29/05/2017 klo 22:56

      Onnea Siiri, voitit itsellesi liput Taste of Helsinkiin! Laitan sähköpostia pian. 🙂

  • Vastaa
    virpi j
    22/05/2017 klo 18:03

    Haluan voittaa ja päästä maistamaan kerrankin oikein hyvin valmistettuja herkkuja 🙂

  • Vastaa
    Elina
    22/05/2017 klo 21:07

    Tocan raviolit ja Shelterin jälkkäri!

  • Vastaa
    Keijo Kemppainen
    22/05/2017 klo 21:28

    Pastorin ”BISTEK TATAKI CON SHIITAKE” olisi annos, jonka haluaisin maistaa.

  • Vastaa
    Arttu
    23/05/2017 klo 09:49

    Toca ja Savoy kiinnostaa!

  • Vastaa
    memer
    23/05/2017 klo 12:34

    Kyllä muuten kelpaisi päästä Taste Of Helsinkiin herkuutelemaan!

  • Vastaa
    nakero
    23/05/2017 klo 13:42

    Eniten kiinnostaa ihan kaikki, tahtoisi jo maistaa! Jos vain yksi annos pitäisi valita, se olisi NOA:n Kilohaili&Chips, for sure 🙂

  • Vastaa
    Saana
    23/05/2017 klo 13:48

    Mukana arvonnassa! Noa ja Grön mun listalla!

  • Vastaa
    Annukka Lankinen
    23/05/2017 klo 14:30

    Olisipa ihanaa

  • Vastaa
    tiinameri
    23/05/2017 klo 15:30

    Yksi upeimmista paikoista Helsingissä Artekin sisustuksella, upeilla viineillä, pettämättömillä makuelämyksillä sekä tuolla näkymällä harvemmin menee pieleen. En malta odottaa graduni palautusta, sillä sinä päivänä aion mennä taas Savoyhin herkuttelemaan 🙂

  • Vastaa
    Emilia
    23/05/2017 klo 16:57

    Ehdottomasti makkaraperunat! Myös Sasun Tuohi-projekti kiinnostaa.

  • Vastaa
    Anna
    23/05/2017 klo 21:57

    Tocan pasta-annos kiinnostaa, toki oli monia muitakin mielenkiintoisen kuuloisia.

  • Vastaa
    Anni
    23/05/2017 klo 23:17

    Oi, olisi ihanaa päästä mieheni kanssa Helsinkiin herkuttelemaan, hyvän ruoan ystäviä kun ollaan 🙂

  • Vastaa
    Jonna / Palasia arjestani
    24/05/2017 klo 13:21

    Noan kilohaili kyllä kiinnostaa! Tuskin tuolta huonoa ruokaa saa ja mielelläni miehen TOHiin veisin. Samanlainen ruuanrakastaja hänkin niin kuin minäkin 🙂

  • Vastaa
    Mia
    24/05/2017 klo 15:30

    Grönin ja Pastorin sapuskat kiinnostavat tuosta joukosta eniten, niitä olisi mahtavaa päästä maistelemaan. 🙂

  • Vastaa
    Anne
    25/05/2017 klo 13:34

    Grönin tarjonta erityisesti kiinnostaa. Miten tää tapahtuma on mennyt multa aikaisempina vuosina jotenkin ihan ohi?

  • Kommentoi