Yhteistyössä, Taste of Helsinki 2017


Helsingissä on vain muutamia todellisia, tyylilleen uskollisia, klassikkoravintoloita, jotka ovat kestäneet aikaa ja pystyneet muuntumaan sen mukana ilman, että ovat joutuneet tekemään suuria muutoksia omaan linjaansa. Yksi tämänlainen on tietenkin 3. kesäkuuta 80-vuotissyntymäpäiviään viettävä ravintola Savoy, Eteläesplanadilla Helsingin kattojen yläpuolella sijaitseva ravintoloiden aatelinen. Juhlavuoden kunniaksi Savoy nostaa listalleen klassikkoannoksia vuosien varrelta vuosikymmen kerrallaan ja tänä vuonna ravintola osallistuu myös ensimmäistä kertaa 15.-18. kesäkuuta järjestettäville Taste of Helsinki -gourmetruokafestivaaleille.


Kuulun muutaman ikionnellisen ruokabloggarin joukkoon, jotka ovat saaneet kunnian toimia Taste of Helsinki -ambassadoreina ja pääsin siinä roolissa viettämään jälleen kerran aivan ihana illan Savoyissa. Aikaisemmat käyntini ravintolassa on helppo laskea yhden käden sormilla ja ne ovat kaikki osuneet elämäni merkittävimpien tapahtumien yhteyteen. Savoylla onkin sen vuoksi kovin tunnepitoinen paikka sydämessäni ja joka ikinen kerta astuessani sisään tuohon lähes museaalisen sisustuksen omaavan ravintolaan, tunnen vatsassani pieniä perhosia ja mieleni täyttää uskomaton hyvän olon tunne. Ravintola Savoyn funktionaalista tyyliä edustavasta sisustuksesta on vastannut aikanaan Aino ja Alvar Aalto yhdessä tekstiilitaiteilija Dora Jungin ja vastaperustetun Artek-yhtiön kanssa. Ravintolan sisustus on pysynyt pääpiirteissään lähes samanlaisena tähän päivään asti.


Tämänvuotiseen Taste of Helsinkiin Savoy tuo neljä erilaista annosta, joista nimikkoannoksena löytyy Savoyn perinteinen Vorshmack. Annos, jonka reseptin on ravintolaan tuonut yksi sen kuuluisimmista kanta-asiakkaista eli marsalkka Mannerheim. Mannerheimin muistoa vaalitaan edelleen Savoyissa; marsalkan kulmapöytä on edelleen paikallaan ja ravintolassa on mahdollista nauttia hyvin tarkkojen ohjeiden mukaan sekoitettu Marskin snapsi. Vorshmackin lisäksi Savoyin Taste of Helsinki -listalta tulee löytymään mustaherukalla maustettua silakkaa escabeche, grillattua vuohenjuustomoussea rosmariini-hunajamantelien kera sekä valkosuklaakristallin ja mansikkasorbetin kanssa tarjoiltu lime-basilikaposset.


Illallisemme perusteella voisin sanoa, että Savoy tulee olemaan varmasti yksi omista Taste of Helsinki -ennakkosuosikeistani. Vahvana kakkosena tulevat tallinnalainen Noa ja ravintola Toca, jonka vitello tonnatoa en meinaa saada mielestäni. Nähtäväksi kuitenkin jää, miltä klassikkoravintolan annokset maistuvat Kansalaistorilla ulkoilmassa nautittuna ilman pökerryttävän kaunista miljöötä ja ensiluokkaista palvelua – suurin osa ruokailukokemuksesta kun syntyy ihan jostain muusta kuin laadukkaista raaka-aineista ja onnistuneista annoksista. Toivotaan, ettei tällä kertaa ainakaan sataisi koko festivaalien ajan. Tiesittekö muuten, että Savoyissa työskentelee Suomen ainoa vakituinen, kuukausipalkkainen ravintolapianisti.


PS | Arvon kaikkien tämän jutun kommenttikenttään mitä tahansa kommentoineiden kanssa 2 kpl lippuja 15.-18. kesäkuuta järjestettäville Taste of Helsinki -ruokafestivaaleille. Arvonta alkaa välittömästi ja päättyy 26.5. perjantaina klo 20:00. Olisi hauskaa kuulla, mitkä Taste of Helsinki -ravintolat ja annokset kiinnostavat teitä tällä hetkellä eniten. Voit käydä kurkkaamassa tulevat menut tästä linkistä.


87 Kommenttia
Viikonloppukokki
19/05/2017 klo 10:57Erityisesti kalat kiinnostavat. Listoilla näkyi olevan ainakin siikaa, silakkaa ja kilohailia.
Alisa
19/05/2017 klo 11:43Samoin, tuo Noan kilohaili ja chips -annos on kuulemma aivan järkyttävän hyvä! En malta odottaa, että pääsen maistamaan sitä. Onnea arvontaan!
Heidi Ahlqvist
21/05/2017 klo 23:21Ihana paikka ja Savoyn tunnelma kera aina ihanan ruuan kantaa vuosikymmenestä toiseen
Nina
19/05/2017 klo 11:21Eniten kiinnostaa Grönin ja Pastorin tarjonta.
Alisa
19/05/2017 klo 11:46Molemmat olivat viime vuonna suosikkejani 🙂 Onnea arvontaan!
Jaana Repo
19/05/2017 klo 11:29Upeita kuvia! ToH on taas tämän kesän kulinaristinen kohokohta…
Alisa
19/05/2017 klo 11:47Kiitos! Ja olen täysin samaa mieltä kanssasi, kesä ei olisi mitään ilman Taste of Helsinkiä <3
Jukka
19/05/2017 klo 11:31Grön kiinnostaa.
Alisa
19/05/2017 klo 11:49Grönin lista vaikuttaa lähes täydelliseltä. Arvontaonnea!
Ilona Kämäräinen
19/05/2017 klo 11:31Pakko tunnustaa, etten tiedä tarjolla olevista maistiaisista kovin paljon, mutta juuri siksi olisi mahtavaa pästä kokemaan tapahtuma ihan paikan päältä! Kaikki on varmasti maukasta ja innostavaa!! 🙂
Alisa
19/05/2017 klo 11:53Sitä suuremmalla syyllä onkin hyvä, että osallistut tähän arvontaan. 😉 Pidän peukkuja!
Hanna
19/05/2017 klo 11:47Savoyssa en ole koskaan käynyt ja tämä sun blogiteksti herätti mielenkiinnon siinä määrin, että haluisin ehdottomasti sinne! 🙂
Alisa
19/05/2017 klo 11:55Savoy on ihana – ihanin. Ei halvimmasta päästä, mutta kokemuksena niin ainutlaatuinen elämys, että se kannattaa käydä testaamassa ainakin kerran 🙂 Onnea arvontaan!
Jouni Koskinen
19/05/2017 klo 12:37Tuohi kiinnostaa. Grön ja Savoy toki myös.
Milla Laine
19/05/2017 klo 13:48Oih! Kertaakaan emme ole vielä mieheni kanssa raskineet kyseiseen tapahtumaan osallistua, vaikka ruokafiilailijoita olemme. Toivottavasri arpaonni suosisi! Ruoka kiinnostelee noin ylipäänsä, mutta erityisesti ehkä Tuohen raikas suomimenu 🙂 -Milla
PauliinaS
19/05/2017 klo 13:49Ihanaa! Taste of Helsinki on alkukesän kohokohta. Itse meinaan tutustua useamman ravintolan tarjontaan. Erityisesti ruokalajit, joissa on sieniä kiinnostavat minua nyt erityisesti.
Kaisla
19/05/2017 klo 17:11Itselläni Savoy vanhana klassikona on jäänyt jotenkin jatkuvasti uusiutuvan ravintolatarjonnan takia varjoon. Pitääkin luultavasti antaa ravintolalle mahdollisuus kesäkuussa.
MarjaKoo
19/05/2017 klo 17:23Savoy ja Pastor kiinnostavat 🙂
A.P.
19/05/2017 klo 17:50Mukana arvonnassa:)
Tanja
19/05/2017 klo 20:28Bistro Omat:in tarjoilu edottui edukseen.
Saana
19/05/2017 klo 21:12Shelterin raparperi, Tuohin ternimaito blini, Toca mustekala, Grönin kasvi ja villi-annokset
Heli
19/05/2017 klo 21:43Toca on ainoa taste of Helsinki ravintoloista, joissa olen käynyt. Olisi kiva maistella muidenkin ravintoloiden herkkuja. Taste of Helsinkikin on vielä kokematta.
Mirka
19/05/2017 klo 22:34Syöminen on elämän parhaita hetkiä ja ihan parasta on maistella mitä vaan huolella suunniteltua ja valmistettua
Minna Ku ite tekee
20/05/2017 klo 07:32Mua kiinnostaa Savoy! Mulla ei toistaiseksi vielä ole ollut mahdollisuutta syödä Savoyssa, se roikkuu To do -listalla, mutta jotenkin aina tulee joku uusi, jonne tulee sitten mentyä. Mutta halua olisi.
Nti Papu
20/05/2017 klo 08:11Uuh! Savoy on miljöönä jotenkin niin upea klassikkopaikka, aiheuttaa syviä huokauksia ja juuri tuota kihelmöivää tunnetta. Vessatkin on niin söpöt ja autenttiset. Ja ruoka, se nyt ollut aivan mahtavaa. Savoy on kyllä omalla listallani se ykkönen ravintolaelämyksissä! Tastessa ehkä haluan jättää Savoyn kokonaan välistä, koska minulle Savoy on tuo ruoan, miljöön ja sen tunnelman ja fiiliksen yhdistelmä just tuolla eteläespalla. En halua siihen säröä 😉 Mutta onhan Taste täynnä vaikka mitä, Noaa ja Gröniä testaisin ensimmäisinä. Ja lippuarvontaan mukaan 🙂
Essi
20/05/2017 klo 10:45Tartar on aina lähellä mun sydäntä
Samu
20/05/2017 klo 11:04Eniten kiinnostaa Ludun Lahna Wallenberg.
Laura
20/05/2017 klo 11:31Herkullista kesää odotellessa ! 🙂
Annika.J
20/05/2017 klo 13:20Mukana arvonnassa 🙂
Virpi
20/05/2017 klo 13:52Savoy kyllä kiinnostaa kovasti, haluaisin nähdä miten klassikkoravintola tosiaan toimii ulkopuitteissa!
Ella Remonen
20/05/2017 klo 13:55Ihanat kuvat jutussasi!
MerjaK
20/05/2017 klo 19:25Savoy on kiinnostavin.
Kirsi
20/05/2017 klo 21:14Savoy on aina ollut tapaus. Toivottavasti tälläkin kertaa ❤
Kaura
21/05/2017 klo 00:50Noa ja Savoy olisivat erittäin kiinnostavia.
Raimo Rintala
21/05/2017 klo 11:31Kiitos kutsusta, kiinnostaa!
Pekka Sarkima
21/05/2017 klo 13:21Pastorin PULPO CON CAUSA Y HUEVAS DE TRUCHA kuulostaa mielenkiintoiselta.
Marjukka Kunnari
21/05/2017 klo 14:15Erityisesti kiinnostaa Ludun menu, kotimainen kala, kasvikset. Nam!
Päivi
21/05/2017 klo 15:15Savoyn ja Passionin menut kiinnostavat eniten.
Riittä Kilsby
21/05/2017 klo 15:27Savoyn silakka escabeche, sitä pitää valmistaa kotonakin. Grön koskapa englannissa asuvan suom. ystävättäreni tyttärenpoika tulee kokkaamaan Grönille TOH ajaksi.!
Leena
21/05/2017 klo 15:25Tocan ja Shelterin menut herättävät ainakin tällä hetkellä eniten kiinnostusta. 🙂
Diana Rask
21/05/2017 klo 15:54Mitä olisi kesä ilman Taste of Helsinkiä. Kalat kiinnostavat, jos oppisi taas jotain uutta.
Edam
21/05/2017 klo 15:58Pastor nosti viime vuonna riman korkealle chipirones-mustekaloilla, joten sen suhteen odotukset ovat korkealla tänäkin vuonna.
Petri Koskela
21/05/2017 klo 16:00Mitä tahansa
Riina
21/05/2017 klo 16:03Grön ja Pastor ja ja ja… voiko näistä valita? Pitänee maistaa niin monta kuin ehtii ja jaksaa.
Päivi Kuronen
21/05/2017 klo 16:08Tänäkin vuonna toinen toistaan kiinnostavampia annoksia! Todellakin mukana arvonnassa!
Tommi Kurki
21/05/2017 klo 16:28Hieno kattaus on taas saatu koottua tapahtumaan. Itse odotan Savoyn annoksia.
Kaisa
21/05/2017 klo 17:59Olen kahtena edellisenä vuotena käynyt taste of Helsingissä kavereiden kanssa, mutta tänä vuonna joudun jättämään sen väliin, sillä opiskelijan budjettiin se ei tällä kertaa mahdu ja se harmittaa. Yksi lemppareistani on ollut bistro O mat ja tänäkin vuonna heillä näyttää olevan herkullinen menu!
Minna
21/05/2017 klo 18:01Kaikki kuulostaa hyvältä, mutta erityisesti Tuohen menu ja kala-annokset kiinnostavat! Nam.
Susan
21/05/2017 klo 19:24Bistro O Matin ja Ludun annokset kiinnostaa eniten. Jälkiruuat on monilla hyviä.
Saara
21/05/2017 klo 21:26Kasvisruoka-annokset kiinnostavat erityisesti! Olisi superhienoa päästä tänne eka kertaa elämässä.
Nanna
21/05/2017 klo 21:42Yritän syödä KAIKEN!
Heidi Becker
21/05/2017 klo 22:22Savoyn ohella ainakin Ludun ja Onan kalat kuulostavat kiinnostavilta. Toki aika lailla kaikki muutkin varmaan hyviä!
Sannamarianna
21/05/2017 klo 22:26Olis kiva päästä tänä vuonna herkuttelemaan. 🙂
Cee
21/05/2017 klo 22:31Taste of Helsinki on se mitä joka vuosi odotetaan ja minne on aina pakko päästä. Yleensä maistellaan aina miehen kanssa annoksia puoliksi, näin saa enemmän kokeiltua kerralla. Tänä vuonna mies ei kuitenkaan pääse mukaan, joten joudun varmaan sitten menemään sinne kaksi kertaa! 😀
Suvituulia
21/05/2017 klo 23:26Kiinostavimmat menut on itselleni Pastorilla ja Grönillä 🙂 Savoykin alkoi tämän luettuani houkutella…
Pasi
22/05/2017 klo 00:04Joka vuosi ollut upeita ruokia, Savoy varmaan tänävuonna
Lily
22/05/2017 klo 01:16Eniten kiinnostaa Noan kilohaili ! Omg 🙂
Pirkko Sipilä
22/05/2017 klo 07:25Savoy kiinnostaa erityisesti ja Toca.
Marjo Talikka
22/05/2017 klo 07:55Savoy hurmaa aina 🙂 Kiitos hyvästä kirjoituksesta!
Anna K
22/05/2017 klo 08:14Merenelävät ja kalat, mutta kunhan nyt edes pääsisi paikalle. Tämä tulisi tarpeeseen. 🙂
Kirsi Parkkinen
22/05/2017 klo 09:02Ludun ja Grönin nimikkoannokset kiinnostavat. Mä tykkään kanssa Vitello tonnatosta aivan älyttömästi, Savoyn vorchmakia olen muutaman kerran maistanutkin. Mietin että onko tylsää digata klassikoista mutta ei.
Nipsu
22/05/2017 klo 10:14Mua kiinnostaa ainakin kalat. Olis kivaa voittaa liput
Heitunen
22/05/2017 klo 10:51”Roskakalojen” käyttö! Pitäisi olla tuleva hitti ja tosiaan kiinnostaa, mitä niistä saa aikaiseksi. Tietty lisänä tartar-trendin jatkuminen ikuisena tartar-fanina.
Jaana Välisalo
22/05/2017 klo 10:51Savoy ehdottomasti kiinnostavin. koskaan kyseisessä ravintolassa en ole päässyt vierailemaan. Varmasti upeita makunautintoja jokainen ravintola tarjoaa ja olisi huikeaa kerrankin päästä niitä paikanpäälle nauttimaan ❤️
Laura H
22/05/2017 klo 11:07Grön kiinnostaa, sinne olen haikaillut jo jonkin aikaa mutta vielä en ole saanut aikaiseksi! Ja se TuoHi, pitää ehdottomasti testata, annokset kuulostivat niin herkullisilta!
Liisa lehtinen
22/05/2017 klo 11:18Savoy on aina Savoy. Aivan omaa luokkaansa.
Elina
22/05/2017 klo 11:28Toca vaikuttaa kiinnostavalta!
Johanna ojala
22/05/2017 klo 14:40Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa ja tocan arancini vei silloin kieleni
Marko
22/05/2017 klo 15:08Bistro Omat, Grön ja Savoy.
Marja
22/05/2017 klo 15:43Mukana! Olen halunnut osallistua jo muutaman vuoden, josko tänä vuonna sitten viimein pääsis paikan päälle.
Siiri A
22/05/2017 klo 17:16Viime vuonna Toca ja Grön olivat omia lemppareita, mutta nyt etenkin tuo Noan kilohaili&chips erottuu monien ihanalta kuullostavien kala-annosten joukosta. Lisäksi postauksesi myötä myös Savoyn upea herätti huomioni!
Alisa
29/05/2017 klo 22:56Onnea Siiri, voitit itsellesi liput Taste of Helsinkiin! Laitan sähköpostia pian. 🙂
virpi j
22/05/2017 klo 18:03Haluan voittaa ja päästä maistamaan kerrankin oikein hyvin valmistettuja herkkuja 🙂
Elina
22/05/2017 klo 21:07Tocan raviolit ja Shelterin jälkkäri!
Keijo Kemppainen
22/05/2017 klo 21:28Pastorin ”BISTEK TATAKI CON SHIITAKE” olisi annos, jonka haluaisin maistaa.
Arttu
23/05/2017 klo 09:49Toca ja Savoy kiinnostaa!
memer
23/05/2017 klo 12:34Kyllä muuten kelpaisi päästä Taste Of Helsinkiin herkuutelemaan!
nakero
23/05/2017 klo 13:42Eniten kiinnostaa ihan kaikki, tahtoisi jo maistaa! Jos vain yksi annos pitäisi valita, se olisi NOA:n Kilohaili&Chips, for sure 🙂
Saana
23/05/2017 klo 13:48Mukana arvonnassa! Noa ja Grön mun listalla!
Annukka Lankinen
23/05/2017 klo 14:30Olisipa ihanaa
tiinameri
23/05/2017 klo 15:30Yksi upeimmista paikoista Helsingissä Artekin sisustuksella, upeilla viineillä, pettämättömillä makuelämyksillä sekä tuolla näkymällä harvemmin menee pieleen. En malta odottaa graduni palautusta, sillä sinä päivänä aion mennä taas Savoyhin herkuttelemaan 🙂
Emilia
23/05/2017 klo 16:57Ehdottomasti makkaraperunat! Myös Sasun Tuohi-projekti kiinnostaa.
Anna
23/05/2017 klo 21:57Tocan pasta-annos kiinnostaa, toki oli monia muitakin mielenkiintoisen kuuloisia.
Anni
23/05/2017 klo 23:17Oi, olisi ihanaa päästä mieheni kanssa Helsinkiin herkuttelemaan, hyvän ruoan ystäviä kun ollaan 🙂
Jonna / Palasia arjestani
24/05/2017 klo 13:21Noan kilohaili kyllä kiinnostaa! Tuskin tuolta huonoa ruokaa saa ja mielelläni miehen TOHiin veisin. Samanlainen ruuanrakastaja hänkin niin kuin minäkin 🙂
Mia
24/05/2017 klo 15:30Grönin ja Pastorin sapuskat kiinnostavat tuosta joukosta eniten, niitä olisi mahtavaa päästä maistelemaan. 🙂
Anne
25/05/2017 klo 13:34Grönin tarjonta erityisesti kiinnostaa. Miten tää tapahtuma on mennyt multa aikaisempina vuosina jotenkin ihan ohi?